[]

[Egitimciler]Yahu okullar neden kapatilmiyor, verimsiz para emen kuruluslar

Hadi gelin durust olalim, okullarda ogretmenler sinifin %20 sine bir sey anlatabilmek icin, %80 ini sustrmaya calisarak zaman geciriyor. O %80 yuzunden de %20 neler cekiyor/kaybediyor. ( oran degisebilir) ki simdi herkesin bir de cep teleronu var, derse yogunlasmak daha da guc. Okul ici kavgalar, tacizler, haraclar, tehditler, hakaretler vs. ye deginmiyorum bile,

İnternet uzerinden birebir dersler yayinlaniyor iken, hala ne diye okullar acik tutularak hem o kadar ogrencinin zamani kayboluyor, hem de dadilik yapan insanlara devlet 2000 kusur lira para oduyor vergilerimizle?

Buyrun online kaynaklar, hem de devlet kendisi hazirlamis ve hala hazirliyor:
www.egitim.gov.tr

Su okullardan alinan verim, baska bir meslek kolunda olsa o dukkani aninda kapatirlar. Futbol macinda tezahuratlarin arasinda kitap okuyarak ne kadar sey ogrenebilirseniz, okullarimizda verilen egitimlerle de yaklasik o kadar ogrenebilirsiniz.

Herkes internete sahip degil, herkes internetten ogrenemez filan demeyin lutfen. Herkesin facebook hesabi var, ya da okullar sadece internet cafe olarak kullanilsin bu arkadaslar icin ve buradaki internetten egitimlerini alsinlar.

Ogretmenler, cocuklara susun demek disinda bir seyler ogrettiginizi ve bu ogrettiklerinizin internetten ogretilemeyecegini gercekten dusunuyor musunuz?

Edit: la ben egitim fakultesi mezunuyum, okulda da ogretmen olarak bulundum vaktiyle - mezun olmak icin gerekiyor maalesef . Kimse bana ogretim degil egitim icin de gerekli edebiyatini parcalamasin. Cocuklarinizi emanet ettiginix o ogretmenlerin okuldaki muhabbetlerini gorseniz, cocuklara ne diye baktigini bir ogrenseniz degil cocuklarinizi teslim etmek, yanlarindan bile gecirmezsiniz - cok azi boyle degil, onlari tenzih ederim,


Ayrica neyin egitimini aldin arkadasim? Okulda sana kadinlarin da erkeklerle ayni haklara sahip oldugunu mu? Sunni islama inanan insanlar disindaki insanlarin da bu ulkede yasama hakki oldugunu mu? turk iolmayanlarin da en az turk kadar ustun oldugunu mu? Bakire olmayan kizlarin asagilik orospu,ar olmadigini, bunun cinsel ozgurlukleri oldugunu mu? Cinselligin korkulacak bir sey degil, aksine herkesin ozgurce yasamasi gerektigi bir nimet oldunu mu? Vs. Hangisinin egitimini okulda aldiniz? İnternetten ne ogrenecek yahu diyenler, bu saydigim beyin yikama girisimlerinden arinabildiyse,bu "yha internet rksisozluk, eksiduyurudur" diye kucumsediginz internet sayesinde olmustur,


Cocuklar ne yapacaklar okul olmasa diyenler : yahu okulda ne yapiyor? Butun gun bagirip cagiriyorlar. Sen cocuklara 12 yil boyunca ne zaman konusmasi gerektigini daha ogretemiyorsun okulda, burada oranin egitim/ogretim yivasi oldugun savunuyorsun. Sabahcilar oglen ne yapiyorlarsa, bos zamanlarinda butun cocuklar onu yapsin. okulda 5 saat bagirmalar arasinda oturunca insanlik mi ogrenmis oluyor, tenefus aralarinda 10 dakika konusunca mi sosyallesmis oluyor? Okuldan sonra evlerde , parklarda, avmlerde bulusuyorlar olmasinlar sakin?


Sanki hepiniz son sene gittiginiz dershane ile universite kazanmamis gibi bana okullarin ise yarar kurumlar oldugunu iddia etmeyin,

Ogretmenler okul okumus, bosuna mi okumuslar o zaman okullar kapatilmasin demek de, trajikomik. Ben de patronuma bunu diyorum ama nedense kovmak yonundeki fikrini degistirmiyor,

 
öğretmenleri ne yapacaklar, bu insanlar okumuşlar öğretmen olmuşlar ne yapsınlar?


  • rock n roll  (03.01.14 13:25:13) 
soruları kime soracağız?


  • elorelia  (03.01.14 13:25:19) 
  • perferil  (03.01.14 13:26:32) 
intenetten ders çalış desen, o çocuk belki o disipline giremez, okul bir nevi disiplin kazandırıyor. hergün saatinde okula gidip derse gireceksin. bir de çocuklar için sosyalleşme iki arkadaş ediniyor.


  • rock n roll  (03.01.14 13:27:39) 
O çocukları sokakta, evde ne yapacağız? Okullar bir anlamda da çocukları gün içinde başımızdan savma ve kapalı bir yerde tutmak için varlar.


  • franz kafka  (03.01.14 13:28:28) 
Okul sadece toplama cikarma vs ogrenmek degil. Toplum icinde yasama insan iliskileri su bu bir suru detayi var. Siz bu kadar sig yaklasinca icimden bundan detayli anlatmak gelmedi acikcasi.


  • nwnd  (03.01.14 13:29:42) 
iş hayatında bol bol çaktırmadan duyuruya, sözlüğe kaçıyoruz. online eğitim olsa hiç sallamazdım dersi.


  • jamalbsf  (03.01.14 13:31:40) 
Okullar sadece öğretim değil aynı zamanda eğitim kurumlarıdır. Dolayısıyla öğretim kısmını internet üzerinden versek bile eğitim kısmını vermek imkansız. Hele ki bunu aileden beklemek günümüz koşullarında hayal kurmak olur.


  • onexey  (03.01.14 13:32:11) 
kusura bakmayın ama çok saçma. üniversiteleri de kapatalım. nasıl olsa internette dersler var.

eğitim veren diğer kursları da kapatalım internette var.

yabancı dil eğitimini de internetten oh mis.
  • godsparticle  (03.01.14 13:35:50) 
okul sosyal bir ortamdır çocuklar ot gibi mi büyüsün insan ilişkileri zayıf asosyal sadece bilgiyle dolu mu olsun? tabi ki hayır dediğini düşünüyorum..
her yerde biraz goygoy vardır haliyle sınıftada olacak enerjileri tavan yapmış yumurcaklar arasında ders işlemek zor olabilir evet ama o dadı dediğin insanlar sayesinde gördükleri eğitimler sayesinde çocuklar enerjilerini boşaltmayı disiplin altına almış oluyor ve topluluk,sınıf bilinci sayesinde de dışarda başkalarının haklarına tecavüz etmeden yaşamayı pekiştiriyorlar.
konuşmadan önce düşün,yazmadan önce iki kere düşün bence adamım ihtiyacın var gerçekten ;)
  • gündüz m  (03.01.14 13:38:56) 
Butun goygoy yapilan yerleri kapattiginizi bir dusunsenize. Butun kamu kuruluslari ozel sektorde sabahtan aksama internette takilan insanlar... ayrica ilk defa ogrenecek bir bilgiyi cocuk bunu bir ogretmenden ogrenmesi var bir de internetten kitaplardan.


  • herseyi birakip gitmek istiyorum  (03.01.14 13:46:54) 
Ken robinson

okullar yaratıcılığı öldürüyor
www.ted.com

öğrenme devrimi
www.ted.com
  • freebird5406_2  (03.01.14 13:55:01) 
Soruyu guncelledim , tekrar okuyun lutfen.


  • gadanallah  (03.01.14 14:00:07) 
okullar zaman, insan ömrü öğütüyorlar, dişlileri arasında ama sistem şart, yenisi kurulup yerleşene kadar okul olacak.
o kadar zaman ne olacak, bireye güven olur mu, sistemleştirip, paket yaşamlar kimlere satılıp, sunulacak?
evet eğitimin şekli uzunca bir süreden beri değişiyor, insamlar internet erişimi sayesinde var olan uzaktan eğitimin sınırlarını da aştılar, öğrenme aktiviteleri artık sadece okullara mahsus değil, o duvarlar yıkılalı çok oldu.
okulların rolü çoktan değişmeliydi, sadece sosyalleşme adına kullanılabilirler uzun vadede.
  • rn  (03.01.14 14:12:33 ~ 14:18:47) 
%80'i susturarak %20'ye ders anlatıyomuş. veriyi nerden alıyosun. genellemeyi nası yapıyosun. ulan şu ülkede eğitimi bi öğretmenler bilmiyo. herkes herşeyi biliyo. yargı, emniyet, bankalar, karayolları, dsi vs. neyse hepsi süper bi öğretmenler kötü. ne güzel iş lan. her şeyi yık üstüne. 2000 tl imiş.


  • syangela  (03.01.14 14:20:55) 
düzenlenmiş halini okudum duyurunun. hala aşırı saçma kusura bakmayın.

birincisi umarım troll değilsinizdir. gerçi troll olmanız daha iyi. bu kadar kof düşüncelere sahip değilsindir trollseniz.

ikincisi eğitim sistemini yöneten kişiler öğretmenler değil. eğirim sisteminin kötü olması da öğretmenlerin suçu değil.
Sen çocuğunu liseye gelene kadar evde terbiye edemiyorsan lisede öğretmenler terbiye edemez. 5-6 yaşına kadar çoduğun karakteri oldukça gelişiyor. o yaşa kadar annesi babası evde şımartsın, çocuk evde istediği gibi terör estirsin anne baba ses çıkarmasın ama okula verince öğretmen mükemmel bir insana dönüştürsün. oldu başka arzunuz?

okulda verilen eğitim terbiye değildir. terbiyeyi çocuk annesinden babasından alır. okulda verilen eğitim çocuğun aileden aldığı eğitimin sonrasını kapsar. sen aileden teneke devralırsan bir eğitim vadedemezsin. aileden elmas alırsan işlersin.

"Sunni islama inanan insanlar disindaki insanlarin da bu ulkede yasama hakki oldugunu mu? turk iolmayanlarin da en az turk kadar ustun oldugunu mu?" aha bir kavram karmaşası daha. öğretmenler eğitim bakanlığının belirlediği konuları işlerler. öğretmenler kendi kafalarına göre ders tasarlayıp uygulamazlar.

"İnternetten ne ogrenecek yahu diyenler, bu saydigim beyin yikama girisimlerinden arinabildiyse,bu "yha internet rksisozluk, eksiduyurudur" diye kucumsediginz internet sayesinde olmustur," kimse interneti kısıtlamadı yasaklamadı neden öğrenmiyor peki çocuklar şu anda? ellerini mi kırdık çocukların? çocuklar boş vakitlerinde porno sitelere girmekten eğitimle ilgili bir şey yapmaya vakit bulamıyor ki? eğer internetten bir şey öğrenmek istiyorsa çocuk şimdi de öğrenir eğer okuldan bir bok öğrenemiyorsa. ama çoğu çocuğun böyle bir niyeti yok.

"Okuldan sonra evlerde , parklarda, avmlerde bulusuyorlar olmasinlar sakin?" ee internetten eğitim alsalar ne yapacaklar?

"Sanki hepiniz son sene gittiginiz dershane ile universite kazanmamis gibi bana okullarin ise yarar kurumlar oldugunu iddia etmeyin,"

çünkü biz girdiğimizde lise'den sonrası sınavda sorulmuyordu. şimdi de sınavlara hazırlayan bir ton internet sitesi var. herkes hala dersanelere yolluyor çocuklarını. yine bir engel yok. isteyen dersane yerine internetten eğitim almasını sağlayabilir çocuklarının. okulu kapatmana gerek yok.

ben bir üniversite mezununun bu kadar kof düşüncelere sahip olabileceğini düşünmüyorum. muhtemelen trollsünüzdür. ya da 13 yaşında bir atarlı ergen.
  • godsparticle  (03.01.14 15:05:13) 
yaptığın ekleme üzerine;
(uzatmış ve dağınık yazmış olabilirim)

sistemde ve işleyişte sıkıntı olduğunu hepimiz biliyoruz ama bu dükkana kepenk indirmek için yeterli bir sebep değil. bu aynı türkiye'de yaşanmaz artık diyerek insanların yurtdışına gitmesiyle aynı mantık. birşey çalışmıyorsa düzeltmeye çalışmak yerine çek git. bu iş o kadar basit değil.

herkesin eğitmen olmak için yatkınlığı yoktur aynı diğer meslek gruplarındaki gibi. ama yatkınlığımız olan meslek yerine rahat para getiren mesleği seçmek artık normal olan olmuş. çalışma saatlerinden dolayı yazın evde olmalarından dolayı öğretmenlik kadın için ideal meslek diyen bir kafa yapısı var.
düzgün işini iyi yapan eğitmen ile bak gör o çocukların vakti nasıl verimli bir hal alıyor.

bence okulun gerekli gereksizliğinden çok niye öğretmenlerin sizin bahsettiğiniz şekilde oldukları tartışılmalı.

eğitim konusuna ise gelirsek. okul denilen kurum bu konuda fazlasıyla önem taşıyor, evet insan internetten herşeyi öğrenebiliyor günümüzde. ama insan ilişkilerinde ne kadar gerilediğimizin farkındasınızdır. dinleme konusunda çok büyük bir gerileme var bu da insanların kendilerini dinletememeleriyle alakalı. küçük yaşta bir çocuğun evde internet üzerinden öğrenim gördüğünü var sayalım, bu çocuğun hayatındakiler aile büyükleri varsa kardeşi, kuzen komşu yaşıtları. o kadar. bu çocuk farklı kesimlerden tanımadığı insanlarla iletişim kurmayı internet üzerinden mi öğrenecek? aile büyüğü olmayan tanımadığı büyükleri ile nasıl konuşması gerektiğini, kanından canından olmayan çok fazla tanımadığı bir yaşıtı ile nasıl diyalog kurup birşeyler paylaşıcağını ortak bir şeyler üretmeyi nasıl öğrenecek? ekranın karşısında klavye başında oturmanın insana neler yaptırabileceğini görüyoruz. kendine sanal bir karakter yaratmak çok kolay, daha insanlar toplum içinde oldukları gibi davranmak yerine maskelere vs bürünüyorsa çocuk yaştan bu maskeleri takmaya çok daha fazla elverişli bir ortama girmek ne kadar mantıklı? yazılı iletişim ile sözlü birebir iletişim aynısı değil. toplum karşısında bir şeyler anlatmayı kendisini dinletmeyi internet üzerinden nasıl öğrenecek? video konferansla mı? elinize hiç mikrofon aldınız mı? sahnenin ortasında tek başına durup mikrofonsuz konuşmak ile mikrofonla konuşmak arasında bile fark vardır. sahnede mikrofonsuz kendi normal sesinizi duyarsınız, ama elinize mikrofonu aldığınızda sesiniz tüm salonda yankılanır. bunu internet üzerinden nasıl tecrübe edecek çocuk?
ki daha atladığım sürüyle şey var.

maalesef evet her okulun eşit imkanları yok, imkanları eşitlemek için çaba sarfetmek çok daha yapıcı, çocuğu sokağa salmaktansa. birçok anne baba evladının okulda ne yaptığından habersiz, okul olmasa o çocukla eğitimiyle kim ilgilenecek. nasıl tüm öğretmenler 4 4lük değilse tüm anne babalar da 4 4lük değil.
eğitim sisteminin insanları kalıplara sokmaya çalıştığını tektipleştirdiğini biliyoruz. ama bunun dışına çıkabilmiş okullarda manzara farklı. dayatma yerine nasıl düşünmesi gerektiği öğretiliyor.
internetten çok şey öğrendim ama okuduğum okullardan ve öğretmenlerimden de bir o kadar şey öğrendim. evet ben şanslıyım inkar etmiyorum. önümdeki fırsatları değerlendirmeme, çalışmama beni teşfik eden bir ailem var.
vazgeçmek yerine savaşmak lazım, okullar olmuyor ya deyip internetten öğrensinler demek yerine okulu öğrenci için nasıl verimli hale getirebiliriz deme lazım. eğer sistemin çatlaklarından bri eğitmenlerse o zaman öncelikle onların aldığı eğitim nasıl daha iyi bir hale getirilebilir diye oturup düşünmek lazım. benim anlamadığım yeri sorduğumda arkadaşına sor o anladı diye cevap veren öğretmenim de oldu, fikir alışverişi yapabildiğim, danışabildiğim öğrenim dışında da eğitimim ile igilenen öğretmenlerim de oldu (bu kategoridekiler daha fazla). kestirip atmamak lazım.

ekleme olarak üniversiteye girmemde dershane parmağı olmayıp doğrudan okuduğum lisenin ve kendi gayretimin parmağı vardır. düzgün işleyen bir okulun faydası tartışılamaz bile. 10 kere tekrarladım belki ama kepenk kapatmak yerine imkan sağlamaya kafa patlatmalı.
  • nwnd  (03.01.14 15:16:30 ~ 15:28:39) 
Yerden göğe kadar haklısınız ancak yaşamın sizden istediği bazı şeyleri okul size veriyor. Sistem sizden etiket istiyor. Okul denen çifliklerde sizi acı bir şekilde, tıpkı Amerikan filmlerindeki hayvanların dağlanması gibi, damgalıyor. Öğretmen damgasını yiyen öküzler de öğretmenlik yapıyor. ( istisnaları tenzi ediyorum ) tıpkı diğer tüm işlerdeki dangozkar gibi. Sistemin itelenesi bu durum. Yapacak tek şey zevk almaya bakmak.


  • bovary  (03.01.14 16:12:07) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.