[]

Kartal Soyak Evreka'yı nasıl bilirsiniz ey cemaat?

Şimdi bir arkadaşım (kendim de olabilir) taşınacak ve böyle aktivitesi olan, güzel bir site arıyor. ben arıyorum ben. öyle düşünün siz. şimdi bu soyak evreka kartal'daymış. soğanlık diye bir yerde. bunla ilgili ne biliyorsanız söyleyin bana. sorularım:

* e-5 e yürüme mesafesinde mi bu site? soğanlık diye bir yerdeymiş.
* kadıköy veya üsküdardan direkt ulaşım nasıl sağlanıyor. minibüs-otobüs var biliyorum da mesela hangisi ne kadarda gidiyo. hangi saatlere kadar çalışıyorlar. minibüsler mesela 24.00'ten sonra çalışıyor mu?
* markettir, hastanedir vs gibi mekanlar mevcut mu o çevre de?
* taksimdesiniz diyelim. gece içtiniz eğlendiniz saat 4. bu söz konusu yere ulaşımın en uygun yolu nedir? bostancıya sarı dolmuşlar var onu biliyorum sabah kadar, sonrası nasıldır? harem gebze minibüsleri sabaha kadar çalışır mı?
* pazartesi sabahı diyelimki trafik var normal şekilde. bu söz konusu yerden kadıköye ulaşmak ne kadar zaman alır ki?
* ya fiyatları çok ucuz bunların. niye ki acaba? işkilleniyor insan. vardır bir şeyi diye. uzak desek. uzak kavramı göreceli sanki :) referans noktasını kadıköy olarak aldığımızda mesela görece trafiksiz saatlerde (saat 14.00'te) ne kadar sürüyor ki?

bunlar sorularım. başka ek bilgileriniz varsa çekinmeyin. tavsiye niteliğinde "ya abi bak şimdi orası güzel site tamam ama bilmediğin nokta var bak bu bu felan diye..." ifadelere de açığımdır. sevgiler...

 
sadece ulasim bakimindan yorum yapacagim
simdi kartal genel olarak "uzak" bir yer. Malum kartal>pendik>tuzla seklinde gidiyor. Bu nedenle gece Taksim'de takilmayi seven bir insansaniz dolmus/minibus gibi vasitalarla geri donebilme ihtimalinizin oldugunu varsayarak bile (ki baya baya zor) gece hayatinizin git gide azalacagina kesin gozuyle bakabiliriz.

Sitenin tam yeri nerede bilmiyorum fakat ulasim Kartal'a genelde e5'den saglanir. Bir de minibus yolundan minibusler (hadi ya) gidiyorlar. Bostanci'dan sonra onlarin kullanilmasi mumkun olabilir belki. Ben Yakacik'ta otururken (3 sene once, Kartal sinirlarinda kalan bir yer), e5'ten kadikoye gitmem ortalama 1,25 saat tutuyordu. Sonra yeni yollar yapildi fakat cografya ayni cografya.

E5'teki minibusler genelde geceleri nadiren 2'ye kadar falan calisirlar. Otobusler o kadar calismazlar bile. Minibus yolu biraz daha esnek sanirim.

Kisacasi ulasim acisindan kesinlikle onermiyorum. Hele karsida calisiyorsaniz unutun bence yani
  • gimbal  (05.05.09 13:27:13) 
Bu arada Soganlik da igrenc bir yer acikcasi, orada da 4 sene oturdum. Bir daha vursalar gitmem. Sitenin ici muhtemelen guvenli, rahat falandir ama muhit biraz gerzek bir muhit.


  • gimbal  (05.05.09 13:48:06) 
Site E5'in burnunun dibidir. Soğanlık olarak geçer ancak çok alakası yoktur. ulaşım aracı bulmak epey kolaydır. 2010'da bitecek metroya yakındır. site içi gayet güzeldir. evlerin içleri soyak kalitesi ile yapılmıştır. Yakınlarında Maltepe Carrefour, Kartal Devlet hastanesi falan vardır. Gün içinde (14:00) yaklaşık 30-35 dk'da kadıköy'den oraya minibüs ile ulaşılabilir. (Bu aralar yol genişletme çalışmaları olduğu için tam o civarda bir yoğunluk yaşanıyor) Sitede yerleşim başlamış olup, okulların kapanmasından sonra taşınma yerleşme olayı hızlanacaktır. site içinde kapalı otopar-yüzme havuzu-basket sahası vs.vs.vs. vardır. Soyak'ın diğer siteleri ile kıyaslarsak, göztepe soyak site olarak geçer ama site şeklinde kapalı değildir, soyak yenişehir güzel bir yerdir ama araban varsa. Araban yoksa hiç düşünme, dağın başında kalırsın. Evreka ile ilgili olarak çok şey biliyorum sanırım :) Çünkü mal sahibiyim. Yatırım amaçlı almıştım, şimdi satmayı veya kiralamayı planlıyorum.


  • systemteres  (05.05.09 14:27:02) 
soğanlıktan uzak durun derim ben sadece.


  • ali87  (05.05.09 14:27:28) 
@gimbal: teşekkürler ulaşım ayrıntıları için.

@systemteres: sitenin özellikleri aşikar zaten :) kesinlikle güzel olmuş. ama semti ve ulaşım durumunu bilemiyorum pek. danışayım dedim. e sen bana kirala işte :)

edit yapayım şimdi bir de: 6 aya kadar araba almış olurum. söylemeyi unuttum. oraya taşındıktan sonra illaki araba almak gerektiğini biliyorum. buna göre plan yaptım ama yine de toplu taşıma önemli elbette sonuçta beliri bir süre çekmem gerekicek gidersem. bu arada işim her gün ofise gitmemi gerektirmiyor. haftada iki gün gidiyorum maksimum. ama eğlenmeyi hayftada en az 2 kez taksim civarlarına eğlenmeye çıkarım. ben bileyim işte arabayla nedir durum otobüsle nedir...teşekkürler.
  • cinematography  (05.05.09 14:44:37) 
bekar birisi olduğunu düşünüyorum o sebeple benim ev senin için gereksiz olabilir arkadaşım. (Sakın yanlış anlama, bekar olsam 3+1 evde oturmam o sebeple diyom valla)
3+1 benim kiraladığım evim. Sahibinden.com'a bakarsan orada gerçekten sahibinden olan kiralık ilanlar var haberin olsun. Taksimden oraya ulaşım zorlar seni sanki.

  • systemteres  (05.05.09 14:54:26) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.