[]

düzelmeyen bir mitoman

şimdi iz iyi bir insansınız. durduk yere kimseye bir kötülüğünüz yok. yani size biri bir zarar vermedikçe, sizinde kimseye bir zararınız yok. insanlardan tek beklentiniz samimiyet dürüstlük. dürüst olsun, cebinizdeki son kuruşu bile verirsiniz yani, öyle birisiniz.

hayatınıza biri giriyor, ve siz bu kişiyle iyi bir ilişki kurmak istiyorsunuz. ama kendisi tam bir yalancı. ve söylediği bütün yalanları, sorularınıza verdiği kaçamak cevapları anlıyorsunuz. ve diyorsunuz ki, bak bana samimi ol, yalan söyleme. tamam diyor, sonra gene aynı, tamam diyor, sonra gene aynı. tamam dedikçe tekrarlıyor bunu. huylu huyundan vazgeçmez misali. sonra elinize bazı kozlar geçiyor, artık kendinizin enayi yerine konulduğunuzu düşünerekten sinirlenip, diyorsunuz ki; bak bana yalan söylersen sana zarar veririm. uyarı üstüne uyarı, uyarı üstüne uyarı, tamam üstüne tamam, tamam üstüne tamam. bir süre sonra karşı taraf zannediyor ki bunun bir şey yapacağı yok, aynı şeylere devam.

bu arada sizin ondan bir beklentiniz yok. ne maddi, ne fiziksel. sadece diyorsunuz ki; kardeşim, arkadaşım olacaksan eğer bana samimi ol dürüst ol. ben yalan dinlemeyi sevmiyorum arkadaş.

sonra bir gün karşı tarafın sizden kurtulmak istediğini anlıyorsunuz. e baktınız zorla güzellik olmuyor, tamam o zaman madem benden kurtulmak istiyorsun bir daha konuşmayalım diyorsunuz. bunun daha dumanı üzerindeyken karşı taraf tekrar geliyor. gene sözler veriyor, artık dürüst olacağını, samimi olacağını söylüyor. yeni ve iyi bir başlangıç istiyor. pekala diyorsunuz, ama istediğim gibi birisi olmayacaksan hiç başlamayalım diyorsunuz. yok diyor istediğin gibi olacak bu defa. iyi bakalım diyorsunuz. gel gelelim gene aynı. karşı tarafın cinsiyeti kadın ve hastayım ben falan diyor ama kendisinin tek hastalığı mitoman olması.

şimdi bu sizde öyle bir sinir yapıyor ki, patlamaya hazır bomba gibisiniz. karşı tarafın hayatını kaydırabilme imkanınız var, ve hak ediyor da. çünkü niye? iyi niyetiniz, samimiyetiniz suistimal ediliyor bu birincisi, ikincisi de ulan ben enayi miyim, beni salak mı zannediyor bu diyerek sinir yapıyorsunuz. madem düzelmeyecektin niye geri geldin, ben sana tamam git demiştim zaten...

şimdi siz böyle şeyleri çok kafanıza takan birisiniz. bu son sefer artık sizin sinirlerinizi iyice hoplatmış. en son tamam konuşmayalım dediniz ama, bu defa sadece onu demek yetmiyor, karşılık vermemek egonuzu rahat bırakmıyor. hani o koz var demiştim ya, siz olsaydınız, artık zamanı geldi diyerek kullanır mıydınız o kozu? yoksa ne hali varsa görsün diyerek postalar mıydınız? unutmayın enayi yerine koyulduğunuz bir değil iki değil, üstelik siz gurur meselelerine çok takan birisiniz. üstelik başak burcusunuz. öyle yüzeysel geçemiyorsunuz hiç bir şeyin üzerinden. ayrıca size hiç bir şey olmayacak bu işin sonunda, o konuda kafanız rahat.

planınız hazır, ve bomba. arkada yenik maç bırakmak istemiyorum gibi. ve birilerinin bu ve bunun gibilere bir şey yapması lazım görüşünü savunuyorsunuz. felsefeniz ne ekersen onu biçersin olmuştur hep. yapar mıydınız? sizce ben ne yapayım?

hep o mu verdiği sözü bozacak. bir defa da siz bozun ve bu iş kökünden bitsin gitsin. en azından ders olsun bunlara. hı?

 
bana eski kız arkadaşımı hatırlattı.
anlattıklarını az çok benzettim, sadece bana karşı değil herkese, her şeyi yalan.

hayatı yalanlar üzerine kurulu, en ufak konularda bile yalanı seven tam bir ilgi manyağı.
senin kozların sende kalsın derim, eline hiçbir şey geçmez.

benim yaptığım şey birkaç defadan sonra sinirlenip hayatımdan çıkarmak oldu. her ne kadar özürler dilensede, huylu huyundan vazgeçmiyor arkadaş. hiç muhattap olmayın böyle kişilerle, hayatınızdan çıkarın derim.
  • tek terk  (29.12.13 02:01:57) 
hı hı..

bu arada mitoman ne amk?

el cevap: ayrıl gitsin.
  • loser blueser  (29.12.13 02:02:32 ~ 02:03:58) 
ilgi manyağı, sorunlu ruh hastaları.. ortamda prim yapmak için her sikin altına yatar bunlar. plan temizse ve haberi olmayacaksa uygula derim. ve kesinlikle hayatından çıkar.

spoiler---

"bazı insanları eğitemezsiniz, onları kötülük etmemeye ikna edemezsiniz. kötülüklerini suratlarına vurunca sadece inkar etmez, sizden daha da nefret ederler. onları görmezden de gelemezsiniz. cezalarini haketmişlerse haketmişlerdir. merhamet her zaman en doğrusu değildir, en güzeli ve en ahlaklısı da degildir. size kötülük edenleri mazur görmek, onlara anlayış göstermek, onların içindeki şeytanı ancak besler, büyütür. affetmek belki de o insana yapabileceğiniz en büyük kötülüktür."

spoiler---
  • mftf  (29.12.13 02:07:40 ~ 02:13:04) 
@loser blueser
uydurduğu yalanlara kendisi de inanan.

  • eyyor  (29.12.13 02:08:01) 
Vays vays

merak ettim, önlerden yerimi alayım

cevap: her seyin basi saglik
  • raskolnikov2  (29.12.13 02:09:43) 
@cigerdelen
bu zaten üçüncü oldu. hatta dört, hatta beş.

  • eyyor  (29.12.13 02:30:46) 
off tam eski sevgilimi anlatmissin
uzaklas. kac oradan. bosver kozu mozu. daha fazla sinirlerin bozulmasin.

imza: 4 yilini bir mitoman ile gecirmis bir insan
  • clementine  (29.12.13 02:46:50) 
kişinin gerçekten böyle bir hastalığı varsa doktordan onaylı, yapableceğin çok da bir şey yok gibi, sen böyle bir sıfat yakıştırdıysan ayrıl gitsin, rahtsız ediyor belli ki


  • elyafiyaffellaffelebelyafelyaf  (29.12.13 03:37:42) 
hayatindan cikar ama gercekten hastaysa ona daha da zarar verme. tedavi icin tesvik et hatta.


  • little miss rejectee  (29.12.13 03:41:56) 
mitomaninin düzeleceğini hiç sanmıyorum. hayatıma birkaç insan girdi böyle, birisi sevgili olmak üzere. hepsinden de çok çektim. işin kötüsü bir yere kadar anlamıyorsun hasta olduğunu, ilk yalanları ortaya çıkınca başka şeylere vurmak istiyorsun. ama anladığında çok çok geç olabiliyor bazen.

neyse, bu kişiler asla düzelmezler, tedaviye başlasalar bile doktoru bile kandırma eğilimindedirler çünkü. yapılacak en tamiz hareket tüm alakanı kesmek olmalı. elindeki koz bırak kalsın sende. eğer yine yaklaşmaya çalışırsa kozu bahane edersin sana bulaşmaması için. ama zaten onun hayatı bitmiş, o yüzden daha da bitmesinin sebebi sen olma. doğal yollarla bulsun belasını.

bir mitomanın kapabilitesini görmek istersen L'Adversaire diye bir film var, onu izle. kendi haline şükredeceksin. gerçek bir hikaye, bu adam gerçekten yaşamış ve anlatılanları yapmış. daha da bulaşmak istemezsin zaten.
  • loveinaflipbook  (29.12.13 08:46:16) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.