[]

Yağ yanığına tavsiyeler

Sonunda yağ sıçratarak kolumu yakmış bulunmaktayım.

3-5 damla değil de baya bi yağ sıçradı koluma. üst kısımda oldukça geniş bi alan kızarık, iç kısımda az bir alan ancak 3-4 noktada hafif sus toplar gibi bir görüntü var.

ilk etapta 15-20 saniye soğuk suya tutup ardından eczaneye gittim. silverdin ve anestol pomad isimli 2 krem verdi. ikisini karıştırıp yanık olan yere sürmemi söyledi eczacı.

dediğini yaptım ancak yanma acısını pek kestiğini söyleyemicem. neyse katlanacam tabi.

bunun dışında iyi gelecek birşeyler var mı? kremi sürüp yedirdim. bir beze biraz buz koyup basıyorum yanan yere ancak buzu kaldırınca daha çok yanıyor vicdansız :)

bir de sarsam bi sakıncası olur mu? krem sürdükten sonra en azından kağıt havluyla sarsam, etrafa bulaşmasa falan?

 
bonus: dikkat ettim de üst kısımdaki o geniş kızarık alanda da yer yer su toplar gibi bir görüntü oluşuyor.


  • dengesiz pamuk  (23.12.13 19:49:38) 
silverdin ve anestol kullanıcan başka bir olay yok zaten. acile falan gitsen de aynı ilaçları sürüp pansuman yapacaklar. acısı öyle kolayına geçmeyecek günden güne artacak. ben de yaşamıştım ordan biliyorum, geçmiş olsun.

edit : kendin sarma sakın. acile git orda pansuman yapıp sarsınlar.
  • zombie0  (23.12.13 20:01:10 ~ 20:01:34) 
yanıkların açık kalması lazım

açık derken ulu orta değil, gazlı bezle falan kapatır ama bebek kundaklar gibi de değil. enfeksiyon kapmasın, ama hava da alsın

o 2 kremi kullanın, buz uygularken dikkat edin buz yanığı eklenmesin üstüne

su toplaması normal, iyileşme süreci
  • la noix  (23.12.13 20:02:47) 
sarma.
yapılması gerekenleri yapmışsın ama bence de acile git.
su topluyorsa acile gitmek gerekli diye düşünüyorum.
  • neyleyim  (23.12.13 20:05:25) 
soruna cevaptan ziyade tavsiye olacak ama ;

sıçrayan yağın miktarına bağlı olmakla birlikte yağ yanıkları görünenden daha derine inebiliyor. yani üst kısımda bir kızarıklık görüyorsun ama yağ derinin alt tabakalarına da zarar vermiş olabiliyor. bu nedenle her gün pansuman gerektirebilen bir durum da olabilir.

bana kalırsa acilde bir göster.
  • montauq  (23.12.13 20:23:34) 
herkese tesekkur ediyorum.
acile gitmedim ancak aldigim kremleri kullandim. suan sizlama ve agri yok. sanirim kremlerin etkisi gecince tekrar sizlama olacaktir.

kizarikliklar gecti ancak su toplayan yerler mevcut ve rengi kahverengiye donuyor. sanirim 2 haftadan once iyilesmesi pek mumkun degil.
  • dengesiz pamuk  (24.12.13 01:17:41 ~ 01:19:33) 
her ne kadar kocakarı tavsiyesi gibi görünse de, her türlü yanıkta yanığın acısını ve yangınını alması için ben ilk olarak bakkallarda satılan pembe vazelini öneriyorum. çok ciddiyim, onu kalınca bir katman sürdüğünde yangın hissini müthiş alıyor ve sonrasında iz kalmamasını sağlıyor.

medikal tavsiyem ise sudocrem. onarımı müthiş yüksekmiş.
  • lamira  (25.12.13 06:13:04) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.