[]

Üniversiteden mezun olmadan kısa dönem askerlik için başvurmak

Başlık gudik oldu, azıcık açayım, evet.
Binbirinci askerlik sorusunu soruyorum, kusura bakmayın ama daha önceki duyurulara baktım ama aradığım şeyi bulamadığım için sorayım dedim.

Haziran ayında üniversiteden mezun olacak biri, ağustos dönemiyle askere gitmek istiyorsa ne yapmalı?
Okuduğum kadarıyla ağustosta gidebilmek için mayıs sonuna kadar falan başvurmak gerekiyormuş.

Gidip "ben haziranda mezun olucam, şimdiden başvurayım, diplomamı sonra getiririm." falan mı demek gerekiyor, yoksa illa üniversite mezunu olarak mı gidip başvuruda bulunmak lazım?

 
geçen sene haziranda mezun olan 20 küsür arkadaşım içerisinden sadece 1 tanesi ağustos'ta askere gidebildi. insanüstü bir çaba gösterdiği söyleniyordu. sanırım çıkış işlemlerini hızlı yapmıştı vs. benim bundan çıkardığım sonuç, çıkış belgeni almadan tecili bozduramadığın yönünde. ama net bir bilgi değil tabi.


  • frtsglm  (01.05.09 19:19:09) 
bildigim kadariyla sen bisey yapamazsin su anda. mezuniyetin bildirilecek ve 1 yil tecilin yapilacak. sen bundan sonra gidip asala erken sevk dilekcesi verecek ve gideceksin askere. bu dilekceyi vermek icin de asal'in sitesinde ornegin agustos icin mayis sonu yazar ama pratikte dogru degil bu-kendimden biliyorum- temmuzda bile versen olabilir bence(elden ama)

bi de su var tabi, hangi okulda okuyosun? odtu'deysen bi gazi abi efsanesi vardir ki zaten o her turlu cozer bu isi.
  • vecihi  (01.05.09 19:21:22) 
ben yüksek lisanstan şubatta mezun oldum ve nisan celbinde askere gittim. sanırım benim yaptığım gibi yaparsan istediğini gerçekleştirebilirsin. okul eğitimin bittiğinde, ilişiğinin kesildiğine dair bir bildirimi askerlik şubene yapar. dolayısı ile mezun olmadan önce öğrenci işlerine başvurursan bu bildirimi sen mezun olmadan önce göndermelerini sağlayabilirsin (lisansta yaparlar mı tam emin olmamakla birlikte). sonrasında mezuniyet akabinde gidip askerlik kararı aldırırsın, hemen gitmek istediğini de belirtirsin. Tecil etmeye kalkarlarsa, özetle "ben ilk celp döneminde askere gitmek istiyorum" diye bir dilekçe var. doldurursun, işleme alınır.


  • vampir akrep  (01.05.09 20:39:03) 
HAziranda mezun olunca erken sevk dilekçesi vererek askerliğe başvurabilirsiniz. bitirmeden başvuramazsınız. Ancak muhtemelen sizin gibi düşünen çok fazla arkadaş olacağından ve erken sevk talepleri de asker ihtiyacına göre değerlendirileceğinden gidememe ihtimaliniz yüksek olacaktır maalesef.

Benim arkadaşım 2005 ekimde AÖF'den mezun olup erken sevk için başvurmuş ve aralıkta askere gitmişti, ben de haziran 2005 'te mezun olduğum halde aralıkta gitmemek için ocak ayında başvurmuş ve nisan 2006'da gitmiştim.

Ancak dediğim gibi erken sevk talepleri asker ihtiyacına göre değerlendirilecek muhtemelen ve şansınız az. Siz gene de diplomanızı veya çıkış belgenizi bir an önce alıp erken sevk için başvurun.
  • 44  (01.05.09 22:15:30) 
25 hazirandan önce geçici mezuniyet belgenizi alabilirseniz , olur o iş.


  • serseri marti  (01.05.09 22:39:22) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.