[]

Bir insan çocuğuna neden Satılmış ismini koyar?

Az önceki isim duyurunu görünce aklıma geldi, sahi Satılmış'ın bizim bilmediğimiz bir manası mı var? Bir çocuğa Satılmış diye isim koyulur mu yahu?




 
Evet, bi manasi var. Kiz olursa, Sati, erkek olursa Satilmis. Bizim edebiyat hocasi annattiydi. Bebeler surekli oluyo filan, hayatini kaybediyo manasinda oluyo yani... Sonra bu ismi koyuyolar olmesin diye kaliba. Buna benzer bisiydi...

bu da kutsal bilgi kaynagimizdan...

(bkz: satılmış/@bona fide)

verdim sukelayi tabe
  • compadrito  (14.12.13 23:59:16 ~ 15.12.13 00:01:02) 
bebek ölümlerine karşı çözüm olması istenen bir inanç o. bebek doğduğu evde tutulmaz ölüm geldiğinde bulamasın diye komşuya verilir. bir süre sonra komşudan geri alınırken belli bir miktar para verilir. hop satılmış. öyle biliyorum ben.


  • will  (15.12.13 00:00:03) 
saçma sapan anadolu adetleri. anadolu koysalar daha iyiymiş.


  • raskolnikov2  (15.12.13 00:00:13) 
satilmis eski bi isimdir aslinda. satilmis aga mesela. insanin birini satmasi, para icin kendini satmak gibi terimler sonradan uretilmis argo terimlerdir. ismi satilmis olan insanlar ve cevresindekiler bunu parayla satilmak anlaminda kullanmadiklari icin tuhaf gelmez.


  • syangela  (15.12.13 00:02:10) 
Cigerdelen ufkumu actin su an.

Baya niyet ettim allah rizasi icin bizim hanimi...

Bu mu, bi suru abuk sabuk sey bilirim bu niye kacmis, ay biri link neyin bise atsin, biraz okuyalim.
  • cecilia  (15.12.13 00:07:08) 
Cigerdelenin devamı niteliğinde olarak, songül, soner, döne vs örneklerinde de bu tür inanışlar vardır. sürekli kız oluyorsa bu son kız olsun da artık erkeğe dönsün anlamında yeter, songül ya da döne, sürekli erkekten sonra kız olması için soner vs vs diyer gider.
satılmış'taki gibi bir inançla yaşar ismi de konulur. bundan öncekiler hep öldü bu yaşasın diye

  • halanne  (15.12.13 00:15:42) 
benim bildiğim anadolu adeti de değil, orta asya'dan beri gelen bir adet -ki bazı eski türk hikayelerinde satılmış ismini gördüğümden eminim, şamanlar kötü ruhlar almasın -yani bebek ölmesin- diye satılmış ismini koyarlarmış bebelere. ota suya "saçma adet" deyip geçmeyin, güzel şeyler bunlar.


  • pasp  (15.12.13 03:25:50) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.