[]

şehir dışında çalışmak?

arkadaşlar selam. ömrünün tamamını istanbul'da geçirmiş ve yeni mezun olmuş birisi olarak bursa'dan iyi bir firmadan iş teklifi aldım. düşüneceğimi ve haber vereceğimi söyledim. ne yapmalı, çok kararsız kaldım. :/




 
git işte mis gibi şehir, istanbulda hayat mı kaldı?


  • cokilgincvesesgetirecekbirnickarayanadam  (12.12.13 15:02:45) 
git tabii. doyduğun yer. uzak da değil.


  • neyleyim  (12.12.13 15:09:15) 
Bursa'da yaşam İstanbul'a nazaran ucuzdur.
Pik saatlerde trafik vardır. Bunun dışında trafik yok.
Bursa'da toplu ulaşım kolaydır. Geceleri sadece terminalden kalkan otobüsler var. 00-06 arası toplu ulaşım için taksi kullanırsın.
Diyelim ki FSM'de eğlendin. Heykele taksi 30-35 TL yazar.
Bursa'nın doğusu batısı var. Aynı Türkiye gibi. Gelişmişlik, Eğitim seviyesi gibi gibi...
İstanbul'da sosyal olarak çok aktif bir yaşantınız varsa Bursa'da boşluğa düşersiniz. Bursa'da gidilecek restoran İstanbul kadar fazla değildir. Mekanlar genelde FSM Bulvarı, Kükürtlü/Çekirge ve Mudanya Yolu civarında...
Şehrin merkezi Heykel'dir. Tarihi Hanlar Bölgesi. Tarihi Turistik yerler burada paket halinde. Gelen misafiri bir günde gezdirirsiniz.
Canınız çok deniz çekerse, sadece 30 dakikada Mudanya sahile gidersiniz. Aracınız yoksa Tren+Otobüs ile 40 dakika...
Şehir yazın rutubetli ve sıcak olur. Serinlemek için Uludağ'a çıkarsınız.
Ha bu arada ekşi'de bursa ile alakalı entryleri okuyun.
Bursa muhafazakardır muhabbetini unutun. Her kozmopolit şehir kadar muhafazakar barındırır. Her seçimde iktidar olan kazanır.
Gelin, kapımız açık. Her zaman bekleriz.
Arada bunalır, İstanbul'u özlerseniz, Mudanya'dan 2 saatte deni otobüsü ve feribot seferlerimiz var. Çoğu zaman kafamıza esiyor ve sabah İstanbul'a gidip akşam dönüyoruz. Olur bazen.
  • cliquot  (12.12.13 15:19:13) 
Bursa dediğin feribotla 1-2 saatlik yer. İsterseniz haftasonları gelirsiniz. Zaten haftaiçi işten sonra dışarı çıkıp gezecek haliniz olmaz.


  • 386 dx  (12.12.13 17:06:37) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.