[]

FM 2008 Müdavimleri - İşi Bilenler Yardım...

Sevgili FM 2008 ciler. Acil bir durumla karşı karşıyayım;

3 arkadaşım kendi aralarında online FM 2008 oynuyorlar. Almanya Bundesliga'dan Werder-Schalke ve Stuttgart takımlarını seçmişler. Bugun ben ve bir arkadaşım daha oyuna katılıyoruz. kendileri şu an ilk sezonun devre arasındalar, arkadaşım şu an 2. olan Nurnberg'i seçti. Ben de Bayern Munich hariç bir takım seçeceğim. Daha önce hayatımda bir menejer oyunu oynamadım ama kendi çapımda bir otto rehagel bir celal kıbrıslı'yım. Şimdi acil sorularım olacak çünkü bugun ben de lige katılıyorum.Lig önemli hayvan gibi göt etme muhabbeti oluyor;

1.Hangi takımı seçmeliyim? Leverkusen, Hamburg, Dortmund?
2.Rakiplerimi geçmek için neler yapmalıyım? klasik 4-4-2 ler 4-2-3-1 ler işe yarar mı?
3.İdman falan yaptırmalı mıyım? İnsanlarla diyaloga girmeli miyim?
4.Hemen takıma alabileceğim, keşfettiğiniz oyuncular var mı? Yalnız bütçem iyi olmayabilirmiş ilk sezon?
5.Nasıl transfer yapmalıyım vs vs..

Evet olay bu arkadaşlar.Bir yardım lütfen.:(

 
dortmund u seç, ben dortmundu çok severim çünkü, ayrıca seyirci ortalamasında avrupanın 1.si. 74 ortalaması var adamların maç başına. şuan mali durumu iyi olmayabilir ama ileriki sezonlarda mali durumu seyircisi sayesinde çok iyi olacaktır.


  • readmymind  (27.04.09 22:31:44) 
1- Bence de Dortmund
2- Ben her zaman 4-4-2 oynardım fakat adamların alacakları pozisyonları ileri çıkmalarını falan tek tek ayarlardım. Güzel yenerdim milleti.
3- Çeşitli idman şedülleri var ama uzun vadede işe yaraıyorlar genelde. Gençler, as takım, orta saha, defans, forvet, uzun forvet, hızlı forvet cart curt her şeyin şedülü ayrıyı bende.
4- Sana gençlerin baş ucundan ayırmadığı eserimi öneriyorum. Aslında bunlara ekleme yapabilirdim zamanında ama uğraşmadım zamanında sanırım.
(bkz: #11427222)
5- Ucuza kapatıp milyonlara satabileceğin zilyon tane adam var. Benim favorim Alex diye bir adamdı, tam adı neydi tam hatırlayamıyorum. Alex Teixeria'ydı sanırım. AMRL oynar sağ kanatta özellikle tecavüze yeltenir.
  • hellguard  (27.04.09 22:38:32) 
satılmıştır çoğu ama şu başlıkta olup da henüz satılmamış adamları alıp kadronu kuvvetlendirebilirsin.
(bkz: fm 2008'deki genç yetenekler)
çoğu bir süre sonra güzel paraya gidiyordu. pablo piatti ve buonanotte'yi alabilirsen kesin al. bir de rene mihelic. bayadır 2009 oynuyorum ama bu adamlar bünyede yer etmiş. tavsiye ederim.
  • tai  (27.04.09 22:46:42) 
fm 2008'in naçizane bir müdavimi olarak kesinlikle hamburg diyorum. sistemin de 4-1-1-3-1 olsun dmc-mc iklisi çok press yapsın hard tackling yapsın, ama direct pass atsın. aml-amc-amr üçlüsü yoğun press yapsın ilerde bassın, ileriye okları olsun, tek santroforunda iyi pres yapsın ama iyi bi forvet olsun orta halli fln bu sistemde pek iş yapmaz. defansta dr ve dl'nin ortasahaya kadar oku olsun direct oynasınlar,fazla press yapmasınlar, defansive oynasınlar,dc lerin long oynasınlar tacklingleri mutlaka normal olsun yoksa çok penaltı yapıyolar.bi de cornerlerde uzun stoperin challenge gk olsun diğeri de arka direğe atack yapsın. benim sistemim budur yıllardır oynarım ne takımları adam ettim.

gelelim traininge önce kendine 4 ayrı kategori yarat kanat,defans,orta,forvet adında (isimleri sana kalmış ben böyle yapıyorum). bütün kategorilerinde aerobic ve strenght high olsun, forvette atacking intensive,shooting high olsun,diğerlerini de genel antrenman düzeyi heavy'ye varmadasn önceki düzeye göre ayarla.orta saha ya atacking ve defensive middle düzeyde lsun biraz az biraz çok olabilir kafana göre ball control ve tactic yine middle dan aşağı olsun, diğerini de yine heavy olma seviyesine yakın bi yere göre ayarla.defans defansive intensive olsun ball control ve tactic middle diğerleri kafana göre yine heavy olmadan genel düzey,kanat da attacking high, shooting high, diğerlerini azar azar yap yine genel düzey heavy olmadan.

kaliteli ve ucuz oyunculara gelince; tabii bunlar ilk sezon oyun başı için geçerli; mika aaritalo, gabriel torje, pablo piatti, distel zola, mauro zarate(value'ya bakma 5m'na hemen satıyolar), ignashevic(oyun başında free durumda), kwabena agouda, musacchio(argentina u-19), ibrahim tall...


şimdilik aklıma gelenler bunlar, bu sistemle ve bu oyuncularla baya iyi sonuçlar aldım, pek alman ligini oynamadım yalan olmasın ama daha hiç bir ligde de beni utandırmadı, başarılar...

ayrıca eğer böyle online organizasyon olursa ben de katılmak isterim, ingiltere liginde özellikle takım fln ayırt etmem. kolay gelsin...
  • benim de soyleyeceklerim var  (27.04.09 23:02:32) 
rafinha, marcelo, jean 2 makun-tam doğru olmayabilir ama adında roma rakamıyla 2 war- bir de ratinho wardı galiba. fm'lerin favori taktiği 4-4-2'dir bence. tabi rakibe göre kısa pas- uzun pas, men behind ball- contra atack gibi şeyleri yap. bilmiyorsan burdan sor. taktiğer göre taktik yap arkadaşların ile oynarken. bilg ile oynarken 4-4-2 attacking hard tackle short pas iyidir. rakip pres yapıyorsa yorar. 2. yarı bol bol atarsın. oyunculara tek tek taktik ver. ama hepsine değil. defansın göbeğindeki iki adamdan birine long ball birine mixed pass wer. kanatların top sürebilecek yetenekte ise run with ball wer. çok kaliteli bir amc varsa free role wer.

idmanları tabiki yaptır, paran kalırsa vito scala isimli koçu ya da özellikleri iyi olan bir kaç koçu kadrona kat. her mevki için ayrı idman aç. wb, dc, amc, amrl, mc, dmc, fc, ss gibi tüm mevkiler için idman programın olsun. oyuncuları dağıt bunlara. idmanların 5 yıldız üstü olmasına özen göster. uzun soluklu olmayacaksa oyun bunları yapmana gerek yok. general training'i biraz arttır very heavy'ın hemen altına gelsin yeter. sezon ilerledikçe biraz düşür.

nokta transfer yap ya da bir çok mevkide oynayacak en az bir oyuncu al. sakatlıklar belini bükmez böylece.

hakeme dikkat et. eğer sezonluk kart ortalaması yüksek ise normal tackle'a getir tackle seviyesini. tarzları da yazar zaten hakemlerin ona göre ayarla.

diğer yorumlara bakınca ben galiba rakibi sindirmeye yönelik bir futbol oynatıyorum. sonradan vuruyorum. sert oynamak en iyisidir. kırmızı kartlar gözünü korkutmasın :D
  • ayiadam  (28.04.09 01:08:04) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.