[]

ÖYP hakkında bilgi(anneye anlatır gibi)

bu konuda ultra cahil biriyim,guguling yapmaya da çok üşendim.

başvuru yapmak,atanmak vesaire için lisans mezunu olmak mı lazım lisansüstünü yapmak mı lazım?

bir de nasıl bişeydir iyi midir kötümüdür,şunu şunu ya.bak oo olmaaaaz dediğiniz şeyler varsa lütfen yazın.

 
Lisans bitirmek zorunlu, bazı kadro ilanlarında lisans istiyor bazısı yüksek lisans yapıyor veya yapmış olmak diyor yani her koşul için kadro çıkıyor illa ki. Nasıl başvuruyorsun alese girmen lazım, yds ye girmek gerek zira öyp puanı hesaplanırken %60 ales, %15 üds, %25 not ortalaması alınıp toplanıyor. Yds'den 65 i geçmiş olmak gerek dil puanının geçerli olması için ama geçmese de başvurabilirsin fakat atandıktan sonra dil kursuna gitmek zorunda kalırsın yani yds'yi 65 yapmadan doktoraya veya yüksek lisansa başlatmazlar artık durumun neyse. Maaşlar 2300 tl doğuya atanırsan geliştirme ödeneği alırsın, batman'da bi arkadaşım 3000 tl alıyor örneğin.

Bence iyi bir şey doğuya atanırsan kötü ama 6 yıl sonra şırnak veya hakkari gibi bi yere gitmek istemezdim.

Ha bu nasıl oluyor mesela sen lisans bitirdin şırnak üniye öyp ile atandın. Şırnakta yüksek lisans ve doktora programı olmadığı için seni büyük bi üniye yolluyorlar ve sana 200-250 bin civarı senet imzalatıyorlar dönmeni garantilemek için. 6 yıl orda takılıyorsun işte yl+doktora yapıyorsun ve şırnak'a geri dönüyorsun. Eğer yl ve doktorası olan bi üniye atanırsan mesela yıldız teknik bile kadro açıyor artık, senet de imzalamazsın mecburi hizmetinde olmaz bu seçenek iyi bence gerçi o zaman da kovabiliyorlarmış kadro açmayıp kısmet artık orası da :))
  • ekaterina  (01.12.13 12:01:26) 
yök ün sitesinden öyp ye gir orada kılavuz var çok uzun değil gayet de açıklayıcı anlatmış.

üşengeç birisi olarak araştırmacı-bilim adamı olmaya niyetlenmek de çok ironik bir durum olsa gerek. yahu sen daha girmek için şartları araştırmaya üşeniyorsun, araştırma falan mı yapacaksın...
  • pek vokal  (01.12.13 12:04:32) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.