[]

cemaat akp'den desteğini çekse

akp nin oylarında ne kadar düşüş olur ortalama sizce?

%?


 
yüzde 2-3 arası.


  • enkolaykullaniciadi  (29.11.13 12:38:30) 
Olur tabi, olmaz mı. Ben de onu bekliyorum zaten.:) Hele de hizipçilik bir başladı mı epeyce çatırdar. Yüzdesini bilemem artık ama 2 den 3 ten fazlar olur bence.


  • old possum  (29.11.13 12:38:56 ~ 12:39:32) 
yüzde 1'e denk geldiği söyleniyor, zaten bundan dolayı rahatlar ya...


  • j000ker  (29.11.13 12:40:29) 
daha bu çatışma gün yüzüne çıkmadan belliydi, cemaatin oyu %2'dir türkiyede. ha kavga ettiler diye nereye gidecek cemaatin oyları o da var. sanki gidip chpye mi atacaklar? yarısı umursamadan yine akpye verir, yarısı da en kötü boş atar.


  • tescillimarka  (29.11.13 12:41:31) 
sanmıyorum çok büyük bir oy kaybı olacağını. tabi desteğini çekip birde kirli çamaşırlarını ortaya dökerse iş değişir, cemaat dışından da bir oy kaybı yaşanabilir akp için.


  • zaa xd xd  (29.11.13 12:41:38) 
cemaati küçümsüyorsunuz bana göre. %1 mi?

bu adamlar öyle noktadalar ki artık istediklerini alaşağı edebilirler.

seçimler yaklaştıkça patlayan kasetleri göreceksiniz.

bu yazımı okuyanlar da bu yazdıklarımı hatırlasın o zaman...
  • 4530 merkez  (29.11.13 12:45:08) 
%30-35


  • porn star  (29.11.13 12:46:49) 
yıllar önce erbakanla tayyip arasında gene bir gerilim olmuştu o zaman akp'nin işi bitti kesin oyları %10-20 düşer dediler pek bi etkisi olmadı.Son dönemdeki siyasetine bakarsak bu olay anketlerinde dediği gibi %2-3 etkiler.Ha karşısında sıkı bir muhalif parti olsaydı o zaman daha çok etkilerdi


  • allstar  (29.11.13 12:49:30) 
desteğini çekmez... kime oy verdirecek?
ne kadar dershaneler konusunda ters düşseler de cemaat istediği gibi at koşturmaya devam edebiliyor.

  • livaneli kadir  (29.11.13 12:51:10) 
cemaat türkiye seçmeninin önemli bir kısmını oluşturuyor. yüzde 1-2?

hatırlamıyorsunuz sanırım ama 99'da ecevit 'bazı cemaatler iyidir' dedi ve mhp'yle de olsa iktidara geldi.

rte 2002'de cemaat oyları sayesinde geldi. günümüzde cemaatçileri kendine çekmiş olabilir ama yine de %2-3 demek çok mantıklı gelmiyor bana.

rte'nin kapatmaya çalıştığı dershanelere gidenler sadece cemaat için değil aynı zamanda akp için de çok önemli aslında. dershanelerin kapatılması sadece cemaat değil akp için de kayıp.

ülkede cemaatle yatıp cemaatle kalkan her yaştan çok ciddi bir kitle var. akp dershaneleri öne sürerek açık açık cemaatle artık işim yok diyor ve o kitlenin oyunu gözden çıkarıyor ve o kitle öyle azımsanacak bir yüzdeye sahip değil.
  • nodrap  (29.11.13 12:57:04) 
cemaat parti kurmadıkça, merkez sağda yeni bir siyasal oluşum çıkmadıkça AKP oyunu etkilemez.
cemmat gidip CHP'ye zaten atmaz F. Gülen cennette şefaatçiniz olacam dese CHPye oy verdiremez. MHP'de bahçeli oldukça cemaatle yıldızları barışmaz -sadece şu Oslo sürecinde kürtlerin biz doğuda cemaati istemiyoruz dedikleri biliniyor, mhp ile kardeşliklerini hatırlayacak tek argüman şu anda bu ama tutmaz bu da MHP oynamıyor o ata.
neyse efendim sonuç olarak parti yok parti!
ayrıca "oy deposu" olan yerlerde her daim RTE karizması Gülen karizmasının üstündedir.
Dersanedeki hocaları, yargıdaki, emniyetteki kadroları filan unutmuyorum ama o hakimin -emniyet müdürünün tek bir oyu var. anasının babasının bebesinin danasının yüzlerce...
bir cemaat okulu mezunu bildirdi.
  • niye ama  (29.11.13 13:00:38) 
cemaat nedeniyle %1 bile dusus olmaz.

barzani olayi nedeniyle ciddi oy kaybedecek bence akp.
  • mattiadestro  (29.11.13 13:06:30) 
Bence %2-3'ten fazladır ve ayrıca Gülen işaret etsin CHP'ye de oy atarlar. Bu işler nasıl yürüyor sanıyorsunuz? Hoca işaret ediyorsa vardır bir hikmeti derler...


  • lazpalle  (29.11.13 13:12:26) 
Benim anlamadigim; madem cemaat oylari bu kadar az, %2-3,nasil varligini surdurebiliyor? Bir kere varolusuna ters, yani adi ustunde cemaat. Yok emniyeti bagladik falan diyorlar madem bu kadar azlar sebep nedir. Biat mi ediyorlar?


  • pinking of you  (29.11.13 13:15:48) 
Cemaat'in CHP'ye asla oy atmayacağını düşünenler fena yanılıyor. BBP ve MHP gibi alternatiflere de yayabilirler oylarını.


  • arnold schwarzeneger  (29.11.13 13:19:21) 
sanırım oyun etkisinin %2-3 olmasını düşünülmesinin nedeni tabanın cemaatin liderlerinin kararlarına uyumunun muallak olması yanılıyor muyum? yani burada cemaatin toplamda yayıldığı topluluk bu cemaate mensup insan sayısı çok fazla olabilir. ama cemaat sonuçta başlı başına bir siyasi yapı olmanın ötesine geçerek büyümüş bir şey. dolayısıyla orada siyasi görüşleri farklı olan insanlar var. şimdi tabandaki adam da cemaate ters diye kendi siyasi görüşünü bırakmak zorunda değil. cemaatin lideri haydin aradaşlar şuna oy verelim dese bile siyasi olarak insanı yönlendirme gücü diğer konulardaki yönlendirme gücü gibi olmayacaktır. sanırım bu yüzden%2-3 gibi oran düşünülüyor. yoksa cemaatin az saydıa mensubu var diye değil. yanılıyor muyum?


  • godsparticle  (29.11.13 13:28:36) 
@pinking of you
kesişim kümeleri büyük şöyle ki:
AKP olmadan önce cemaatte olan bi dolu insan vardı bunlar arasında DYPlisi ANAPlısı vardı vs vardı farklı bölgelerde farklı adaylar desteklenirdi. 99 da DSPye de kısmen oy verildi. merkez sağ bitti ama şimdi parti kalmadı ki :) MHP-cemaat de yan yana gelmiyorlar.
cemaat olmasaydı da AKPye verecek bi dolu insan var. AKP diğer dini topluluklardan da oy alıyor menzilciler de AKPye verdi, ismail ağa bile verdi. geçen seçimlerde aman AKPye vermeyin denmesine rağmen taban yine verdi bazı topluluklarda...hiç bir dini grupla angaje olmayıp oy veren zaten milyonlar var.
Ancak şu anda genel profile bakarsak hem cemaatle angaje hem AKPye oy veren bir profil var. Bu profil genel olarak anadolu...Bu insanlar sohbete gider, çocuğunu dersaneye gönderir, zekatını hayrını verir cemaatle iyi geçinir ama eti senin kemiği benim teslim halinde değildir (eti de kemiği de cemaate teslim halinde olan tabaka çok azdır ben buna eminim hem kendim cemaatin içinde yetiştim, hem tüm sülalemden çevremden biliyorum)işte bu insanlara cemaat ne yapacak ? CHPye mi verin diyecek? DSP zamanında Ecevit gibi bi faktör vardı unutulmasın - oy versin vermesin anadolu insanı saygı duyardı kendisine- şu anda o faktör yok.
dedim yine diyorum sağda parti kurulmadıkça bi düşüş olmaz.
  • niye ama  (29.11.13 13:28:56) 
@arnold MHP ve BBP için potansiyel var da çalışma yok
@godsparticle, evet ben de senin gibi düşünüyorum.

  • niye ama  (29.11.13 13:30:39) 
2-3 diyenler kusura bakmasınlarda at gözlüklerini çıkartsinlar bence. 2-3 olsa kim sikler cemaati? Nereden baksan %15 etkiler.


  • eyyor  (29.11.13 13:31:50) 
En az %7-8


  • kya  (29.11.13 14:43:04) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.