[]

tüketici hakkı? - tefal

şimdi şöyle bir durum geldi başıma:

22 Kasım 2008 tarihinde Shell Smart Card puanlarımla bir adet Tefal Avente tost makinesi aldım. Ürünü ilk defa bundan yaklaşık bir ay sonra ısınırken kırıldı.

Ürünü 30.12.2008 tarihinde Ankara Emek Ödül Elektronik yetkili Tefal servisine götürdüm. Kendileri yıl sonu nedeniyle parça olmayacağını, 15 Ocak 2009 tarihinden sonra getirmemi söylediler. 21 Ocak 2009'da tekrar ilgili yere götürdüm. Kendileri kırılmanın garanti kapsamında olmadığını, ürünün sigortasının da ancak ürünü aldıktan 30 gün içinde telefonla yapılması gerektiğini söylediler.

30 lira gibi bir fiyata tamir edebileceklerini belirttiler. Başka çarem olmadığı için mecburen kabul ettim. 27 Mart 2009'a kadar beni ilgili yetkili servis'ten arayan olmadı. Bu tarihte ve ileri tarihlerle ben yetkili servisi arayıp ürünün durumunu sordum. Ancak her seferinde biz bir bakalım ararız dediler.

Nihayet 8 Nisan 2009 tarihinde bana dönüş yaptılar. Ancak ürünü almaya gittiğimde önce bana teslim belgesi imzalattılar daha sonra da bana söylenilen "30 TL tutar" lafının 59 TL olduğunu söylediler. Bahaneleri de, ürün değişti idi. Ancak bana verilen onarım belgesinde kırık olan bölgenin değişeceği yazmakta idi. Ayrıca bu konuda hiç bir kimse beni arayıp "ürününüz değişecek, yeni fiyatı da 59 Tl'dir" demedi.

Gerek müşteri hizmetlerinden gerekse şikayetvardan şikayetlerde bulundum ama değişim için işçilik ücreti olduğunu filan söylediler.

Ben hakkımı nasıl arayabilirim bilgisi olan var mı?

not= ürünü teslim almadım hala serviste.

 
  • hevipeyra  (24.04.09 12:10:49 ~ 12:11:05) 
bir de şöyle bir şey var: (bkz: tüketici hakem heyeti)


  • surprise  (24.04.09 17:44:25) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.