[]

spotify/grooveshark/deezer/winamp - genel olarak media player sorusu

müziksever dostlar merhaba.

biraz uzun bir soru olabilir, hem üşenmeyip de okuyanlara, hem de üzerine cevap yazanlara şimdiden bolca teşekkürler.

müzik dinlemek için çok uzun zamandır winamp kullanıyordum. hatta epey zamandır da bekliyordum artık yeni versiyonu gelse falan gibisinden. çoğunuzun malumudur, nullsoft artık ürünü geliştirmeyeceğini açıkladı. benim için çok üzücü oldu. şu ana kadar kullandığım sistem şu şekildeydi: i.imgur.com

fakat artık yeni bir sistem oturtma zamanı gelmiş gibi görünüyor.

şimdi, media player'ımdan bazı beklentilerim var. bunları kısaca sıralayayım:

1- rss ile bazı podcast yayınlarını takip ediyorum, winamp gibi otomatik olarak indirmesini, hatta olabiliyorsa yeni bir feed geldiğinde beni bilgilendirmesini isterim. (hatta'dan öncesini winamp yapıyor, CHECK)

2- o an çalmakta olan şarkının sözlerini yazsın isterim (plugin aracılığıyla da olsa winamp yapıyor, CHECK)

3- rock fm gibi radyoların yayınlarını üzerinden dinleyebileyim isterim (winamp yapıyor, CHECK)

4- bilgisayarımda bulunan müzikleri listelesin, rahatlıkla istediğim grubun istediğim albümündeki şarkıyı, ya da sadece spesifik bir albümündeki şarkıları dinleyebileyim medya kütüphanesinden. (winamp oldukça iyi bir şekilde yapıyor, CHECK)

5- ufak ufak flac arşivleri edinmeye başlıyorum bir zamandır, flac da çalabilsin isterim. (winamp yapıyor, CHECK)

spotify tam anlamıyla winamp'ın muadili değil, odak noktaları farklı evet. fakat media player görevi görüyor nihayetinde. madem yeni çağa ayak uyduramadığı için winamp'ı değiştirme zamanı geldi, yerine online müzik dinleme desteği de olan, spofity tarzı bir program kullanayım dedim.

şimdi en temelde bu 5 madde üzerinden gitmek gerekirse:

1- önce spotify'ı yükledim ve kurcaladım, bunların çoğunu yapamıyor sanırım. örneğin, rss ile podcast takibi desteği yok gibi görünüyor, flac'larımı bulmadı, radyo özelliği var ama daha çok şarkı playlist'lerinden gibime geldi, şarkı sözü özelliği var evet. fakat yerel dosyalardaki klasörleme şekli çok başarısız, ben bir grubun spesifik bir albümünü seçebiliyordum, şimdi isme göre aratıp playlist oluşturmam lazım, ben bununla uğraşamam zira yüzlerce grup binlerce albümden bahsediyoruz.

2- grooveshark'ın official bir masaüstü uygulaması yok gibi görünüyor. www.wingrooves.com şu var, fakat yerel dosyaları görmedi bile.

3- deezer'a baktım, sitesinde bile şunu diyor: "Deezer'ı bilgisayarında mı kullanacaksın? Çok basit: internet tarayıcını aç, Deezer.com adresine git ve sesi sonuna kadar aç." buradan uygulama olmadığı sonucunu çıkarıyorum.

dolayısıyla, tüm bu bilgiler doğrultusunda benim ihtiyaçlarımın tamamını karşılayacak tek bir uygulama (henüz) yokmuş gibi görünüyor.

ne önerirsiniz?

 
Aradığın özelliklerin tümü var mı bilmiyorum ama foobar2000 ve aimp3 gibi programlara bak bence.


  • bonzo  (22.11.13 02:51:34) 
hacıt winamp dediğin yerel dosyaları çalmak için kullanılan bir müzik çalar, diğer saydıkların çevrimiçi müzik dinlemek için kullanılan programlar. sen de online olan bir şey istiyorum demişsin ama hem online olsun hem de bu özellikler olsun diyorsan, ben şu an öyle bir program tanımıyorum. winamp gibin bir şey istiyorsan eğer clementine'yi öneririm. ha bilmiyorum bütün istediklerinin karşılar mı ama çok şükela bir programdır. iyice kurcala, ondan sonra vazgeçeceksen geç.
buradan buyur: www.clementine-player.org

  • yasli ateist  (22.11.13 02:52:39 ~ 02:58:26) 
@bonzo
foobar ve aimp3'ü inceledim, hatta bi süre aimp kullanmıştım, ihtiyaçlarımı tam karşılamıyordu. foobar'da ise neredeyse hiçbiri yok sanırım (indirmedim ama sitesinden bakındığım kadarıyla).

@yasli ateist
clementine'da spotify ve grooveshark desteği var, combine edip diğer ihtiyaçlarımı karşılıyorsa bir deneyeceğim ama arayüzü benim için yetersiz gibi.

özetle;
tüm saydıklarımı sunan bir uygulama yok gibi görünüyor, kıfsmet.
  • chronic unholy  (22.11.13 03:38:34) 
foobar2000 bunlarin tumunu yapiyor

rss ile podcast
www.foobar2000.org

lyric
www.foobar2000.org

radyo
mumkun, radyonun web sitesinden indiriginiz dosyayi (pls dosyasi) foobar icindeki bir playliste atin

sarki yonetimi
gayet standart bir ozellik. sarkilarin goruntulendigi listelerdeki bilgileri kendiniz belirleyebiliyorsunuz.

flac
kendinden var. main feature:
www.foobar2000.org

yalniz sunu demem lazim, foobar ilk geldigi haliyle cok sade bir player. components kismindan isinize gelen eklentileri indirip kurmaniz ve ayarlari yapmaniz lazim. eger bu tip seylerde biraz zaman gecirmeyi seven biriyseniz foobar'i ozellestirmek cok zevkli gelecektir.
bakin eksiden kopyaliyorum buraya bu linkten configure edilmis bir foobar indirebilirsiniz:
tedgo.deviantart.com


bir diger onerim de mediamonkey.
  • selzur  (23.11.13 11:21:10 ~ 11:58:28) 
all-in-one oynatıcıları deneyebilirsiniz. mesela kmplayer.

kendisi video oynatma konusunda çok başarılı olmasının yanında bir çok ek özelliğe de sahip.
  • dahinnotha  (23.11.13 11:39:38) 
@selzur
foobar'ın böyle bir hale gelebildiğine şaşırdım. tüm olasılıkları incelerken en düşük not verdiğim uygulama idi. biraz firefox gibi sanki, "bakarsan bağ olur bakmazsan dağ olur" tarzı. ben de zaten halen firefox kullanıyorum. mutlaka daha derin kurcalayacağım. detaylı cevap için çok teşekkürler.

@dahinnotha
kmplayer zaten video player olarak arada sırada kullandığım bir uygulama idi. media player gözüyle bakmamıştım. öneri için teşekkürler.
  • chronic unholy  (24.11.13 06:37:49) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.