[]

Sanal ortamda hesabın gerçekliğini ispat etme...

Arkadaşlar merhaba,

Aklıma birşey takıldı. İnternet ortamında kullandığımız hesapların gerçekten size ait olup olmadığı ispat edilebilir mi? Yani diyelim Savcı sizi çağırdı ve bu websitesindeki ( twitter, facebook, sözlük vs.) hesabın size ait olup olmadığını sordu. Sizde değil derseniz. İspatı mümkün müdür? Sonuçta iddia makamı hesabın size ait olduğunu ispatla yükümlü, değil mi?

Teşekkürler...

 
IP adresinden bakabiliyorlar bildigim kadariyla...


  • mucaravci  (16.11.13 12:14:22) 
sözlük çat diye veriyor ip'leri, oradan da adresin bulunuyor. Uluslararası siteler vermiyor sanırım şimdilik, yani aşırı ciddi cinayet falan yoksa vermiyorlar sanırım.


  • whoosie  (16.11.13 12:24:34) 
sadece ip ile ispat olmaz, o esnada bizzat sizin işlem yaptığınızı da ispatlaması lazım.


  • nereye bu gidis  (16.11.13 13:36:36) 
Twitter vermez, diğerleri veriyor.
VPN kullan kafa rahat olsun.

  • afush  (16.11.13 13:39:36) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.