[]

erasmus mundus yüksek lisans

diyelim x avrupa ülkesinde master yapıyoruz almanya olsun türk vatandşı olarak ispanyada olan bir üniversiteye erasmus mundus programı ile gitme hakkımız var mı?




 
öyle türk öğrenciler var diye biliyorum, türk vatandaşı olduğunuz önemli değil de, almanya'da öğrencisi olduğunuz okul diğer öğrencilerini gönderdiği gibi sizi de gönderebilir, türk olmanız buna engel değil.


  • nicksiz bir insan  (10.11.13 17:02:43) 
hayır ilk olacak.

www.mastersportal.eu:contents

burası için.
  • the knight of the apocalypsy  (10.11.13 17:15:38) 
Sanıyorum kastettiğiniz exchange öğrenci olarak gitmek. Yani x üniversitesinde master yaparken ispanyadaki y üniversitesine bir veya iki dönemliğine gitmek istiyorsunuz ve bu elbette mümkün. Fakat erasmus mundus bu demek değil. Erasmus Mundus, örneğin üstteki linkteki programda olduğu gibi 4 ayrı üniversitede farklı dönemlerin geçirildiği (kaçına gidildiği kişiye bağlı değişiyor, hangisinde tez yazacağınıza göre vs.), bu üniversitelerin koordine bir şekilde çalıştığı, kabul ve burs almanın çok da kolay olmadığı programlardır.


  • depol  (10.11.13 17:36:55) 
hayır. avrupa da bir okuldn master kabulu alıp erasmus ile başka bir avrupa ülkesine gitmek çift diploma almak istiyorum. yani bir yıl almanya bir yıl ispanya ya da bir yıl finlandiya bir yıl isveç te okumak gibi bir düşüncem var ve bunun 1 yılını erasmusa kitlemek istiyorum.


  • the knight of the apocalypsy  (10.11.13 18:41:26) 
Üzgünüm ama Erasmus değişim programıyla başka bir üniversitede 1 yıl okuyarak ikinci bir diploma alamazsınız. Not olarak eklemeli ki, Erasmus Mundus progamlarında bile ancak partner üniversitelerin onayladığı bir adet diploma alınabiliyor.


  • depol  (10.11.13 18:56:58) 
tamam işte dusuncem o yonde partner okullardan ek bir diploma almak.

Study Year One

University of Copenhagen, UC or
Swedish University of Agricultural Sciences, SLU
Joint Summer School

Universitat Autònoma de Barcelona, UAB or
University of Helsinki, UH
Study Year Two

University of Copenhagen, UC
Swedish University of Agricultural Sciences, SLU
Universitat Autònoma de Barcelona, UAB
University of Helsinki, UH

yinede olmaz mı diyorsunuz?
  • the knight of the apocalypsy  (10.11.13 19:22:02) 
Hayır olmaz. Erasmus Mundus'ta partner üniversitelerin tümünün onayladığı tek bir diploma alınıyor, kaç ülke değiştirirseniz değiştirin sonuçta siz toplamda bir programı başarıyla tamamlamış oluyorsunuz. Değişim programında hele hiç öyle bir şey yok, yalnızca o diğer üniversiteden aldığınız dersleri gösterir bir transcriptiniz olur.


  • depol  (10.11.13 19:28:13) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.