[]

İngilizce küçük bir cümle hakkında.

Is there a true divison of powers in legislative, executive and jurisdiction?

Arkadaşlar bu cümle yapısal ve mantıksal olarak doğru mu?
Eğer yanlışsa, doğrusu nedir?
ve Türkçe'si nedir?

 
deneyelim,


kanun koyucular için yargı ve yürütme olarak gerçekten bir güç dengesi var diyebilir miyiz?

buradan bunu çıkarabildim. yapısal olarak ingilizceden çok türkçe olmuş.
  • in search we trust  (06.11.13 18:41:58) 
@in search we trust, anlıyorum. ama buradan beklediğim, kibirli bir alaydan çok bir yardımdı.


  • PearlJam  (06.11.13 18:46:14) 
dostum dalga geçmiyorum öyle algılama lütfen.


  • in search we trust  (06.11.13 18:55:34) 
cümle bir iki nokta haricinde anlatmak isteneni verebiliyor, en azından ben anladım. "in" biraz sorunlu orada. kuvvetler ayrılığı bu dalların içerisinde değil, bunlara doğru gerçekleşiyor, kuvvet bu dallara ayrılıyor yani. bazı organlar da sıfat haliyle kullanılmış.

şu daha doğru olurdu bence;
"is there a true separation of powers into the legislature, the executive and the judiciary?"

"yasama, yürütme ve yargı organı şeklinde gerçek bir kuvvetler ayrılığı mevcut mu?"
  • oxibrinth  (06.11.13 19:47:53) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.