[]

akademisyenler bi bakabilir mi?

merhaba; bir okulda yarı zamanlı dahi olmayan, sadece belli bir ücret karsılıgında ders verip giden adam çalıştırmanın bi sınırı var mıdır?bu adamlar bir de akademik kariyeri olan adamlar da değil.sadece ucuza adam çalıştırmak için getirilmiş, herseyden habersiz insanlar.

boyle durumlarda bir şikayet mekanizması çalışıyor mu?


 
1.üniv.lerde lisans mezunu olup, herhangi bir master/doktora yapmış veya yapmamış olan kişiler ders verebilir, verdi veriyor ve verecek.bu zaten olması gereken bir şey.
2.yukarıda saydığım gruptan, verdiği ders bir şeye benzemeyen hakikaten alanında hiç bir şey bilmeyenler varsa şaşırmanız çok anormal. bir senede 70 tane üniv. açılan bir memleketteyiz, ne bekliyordunuz? ayrıca aynısının prof olanları da mevcut , diplomalar da yalan artık yani..

  • jimjim  (04.11.13 13:00:16) 
Özel üniversiteyse sanırım böyle bir mekanizma çalışmıyor. Yanı adamlar yönetimin kararı ile, gerekli yeterliliğe sahip olduğunu ispatlayıp her türlü kişiyi başınıza hoca yaparlar.


  • ucankedii  (04.11.13 13:07:45) 
devlet üniversitesiyse eğer okulun personeli olmayan kişi ders veremez. okulun personeli olmaktan kastım illa kadrosu olması gerekmez. misal itü'deki akademisyen, van'da o alanda çalışan akademisyen eksikliğinden dolayı uygun belgeler ayarlandıktan sonra ders verebilir. aynı şekilde hukuk bölümlerinde görüyorum, akademisyen eksikliğinden dolayı piyasada çalışan insan uygun belgeler düzenlenerek ders verebilir. tek görevleri ders vermek olabilir.

fakat sizin bahsettiğiniz türden insanlar bunlardan biri mi bilemiyorum.
  • godsparticle  (04.11.13 13:15:21) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.