[]

garip uyku problemi.

karanlıkta uyuduğumda uyanamıyorum veya uyanmak gerçekten çok zor oluyor.
tam aksine odanın ışığını bilgisayarı vs açık bırakıp 2 dakika uzanayım diye uyuya kaldığımda 5-6 saat uyku ile uykumu almış hissediyorum ve uyanma yataktan çıkma kısmı çok daha kolay oluyor. normalde 8-10 saat uyusam gene yetmiyor ve uyanmak oldukça güç oluyor. aradaki tek fark standart gece uykularımda odanın karanlık olması. başka bir fark bulamadım.

düşündüm de melatoninle ilgili birşey olabilir mi acaba ? eğer öyle ise bunun testi nasıl yapılır ?

 
ışığı açık bıraktığınızda derin uykuya geçemediğiniz için normal uykularda bunun acısını çıkarıyor olabilir misiniz?
karanlıkta uyanmak zordur o ayrı. mümkünse sabah olunca oda güneş ışığı alabilsin ki vücudunuz kendinizi ona göre programlasın. hep karanlıkta kalmak da hep aydınlıkta kalmak da iyi değil.

  • fayfim  (03.11.13 00:38:03 ~ 00:39:29) 
gün ışığının sağlıklı ve zamanında uyanma konusunda çok önemli etkileri var. vücudun kendi iç saatinin gün ışığını referans almasıyla alakalı durumlar vardı bir de. hastalik vs. olduğunu sanmam.


  • carliston  (03.11.13 00:38:33) 
ışığı açık bırakma mevzusu çok ender gerçekleşiyor. ayda yılda bir.


  • orpheus  (03.11.13 00:39:04) 
uyku için polisomnografi diye bir test var. giderseniz doktor gerek görür mü bilmiyorum ama testin ismi bu. vücuda bir sürü kablo bağlayıp bir odada uyuyorsunuz, gece boyunca uyku izleniyor.


  • fayfim  (03.11.13 00:45:25 ~ 00:45:39) 
www.facebook.com şunu okuduktan sonra karanlıkta uyumak daha mantıklı geldi bana :)


  • blueprints and cigarettes  (03.11.13 00:50:41) 
vallahi melatoninin kanserle ilişkisini çok bilmiyorum ama mutluluk hissi ile garip bir ilişkisi var :)
doğuştan kör olan insanlar beyinleri daha önce ışığı hiç algılamadığı için vücut melatonin salgısını ayarlayamaz, fazlaca melatonin salgılar, çok mutlu olurlar. metin şentürk gibi. adam kördür ama çok mutludur yani. sonradan kör olan insanlarda ise malesef bu yoktur. ışığa alışık olan vücut ışığı algılayamadıkça zamanla melatonin salgısı azalır, depresif olurlar.
depresyon hastaları yine bu melatonin hormonu salgısı yüzünden bazen tedavi amaçlı olarak geceleri uyutulmaz. gerçekten de öyledir. gece az uyursanız ertesi gün depresif olursunuz. ama hiç uyumazsanız çok hareketli, mutlu olursunuz.
beyin kimyası çok garip hakikaten.
  • fayfim  (03.11.13 01:00:32 ~ 01:01:30) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.