[]

Harcırah soruları

İş seyahatindeyim, yanıma nakit para verdiler, yaptığım her harcamanın fişini almamı istediler. Bir yerde yerel para birimine çevirdim o parayı. Faturada direkt çevirdğim miktar yazıyor, atıyorum 30 dolar, yanında da komisyonu var, salladım 2 dolar.

2 dolar mı masraf yazılır, 30 dolar mı?

Bonus soru: fişini almayı unuttuğunuz harcamalar için ne yapıyorsunuz? Kaçıyor mu illa?

Bonus soru v2: Muhasebeye illa gerçek kağıdı mı götürmek lazım, fotolarını çekip mail atsam olmaz mı?

 
komisyonu gider yazılır. 30 doları harcadığınızda belgeleriyle gider yazılır. bunun yapılan harcamaların gider yazılabilmesi için belgelendirilmesi ve asıllarının muhasebeye iletilmesi gerekir. şirket prosedürleriniz vardır zaten ve size gerekli uyarılar yapılmış.

sadece taksi ücreti gibi bazı belge temin edilemeyecek giderler belgesiz olarak gider yazılabiliyor (yurtdışı hasılatının binde 5'i) ama şirketiniz belge getirme konusunda ketum olabilir. prensip meselesi.
  • kakao  (01.11.13 23:46:43) 
belge asılları yerine fotokopi veya fotoğraf özel şirketse idare edilebilir de devletse zor olabilir. aslında her iki durumda da muhasebecinin risk alıp almaması ile ilgili.
harcamalar da kaçma olur. idare edilir aslında ama denetimler sıkılaştığı için son zamanlarda tamı tamına istendiğini düşünüyorum. bu nedenle yaptığın her harcama için fiş alsan iyidir.
30 doları harcarsan harcadığın yerlerden fiş alırsan o fişler harcama karşılığı ödenir. örneğindeki iki doları makbuz üzerinde gösterebiliyorsan alma olasılığın var. ama dediğim gibi kamu veya özel sektörde olma durumuna göre muhasebecinin risk sevip sevmemesine göre durum değişkenlik gösterir.
  • fempusay  (02.11.13 01:15:14) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.