[]

antidepresan

bazı meseleleri çok kafama takıyorum. bu, gün içinde gelişen herhangi bir şey olabiliyor ve iş göremez hale geliyorum. hiçbir şey yapamıyorum. bu yıl tekrar sınava hazırlanacağım ve böyle şeylere vakit harcamamam gerekiyor. hafif bir antidepresan mı kullansam acaba diye bir fikir aklıma geldi. hassasiyetimi azaltır mı? biraz umursamaz olmamı sağlar mı yani? aksine daha mı hassas olurum. ne gibi yan etkileri var bunların?




 
ben de bu şekilde düşünüyordum ama her şey hallolamıyor malesef. kendi dışımda gelişen olaylarda etkili olamam nihayetinde ve buna ayıracak vaktim yok.


  • yuvarlanantencereninkapagi  (27.10.13 16:13:25) 
ne gereği var? antidepresan mutluluk hapı değil.


  • doxanikee  (27.10.13 16:13:37) 
yapma allah aşkına sırf kafana bir şeyler takıyorsun diye bu illete başlama. bırakması çok sıkıntılı. güzel geliyor ama ot gibi yaşayıp gidiyorsun. asla tavsiye etmiyorum.


  • geberix  (27.10.13 16:13:59) 
kullanmayı düşünme amacım mutlu olmak değil. mutsuz olmamak


  • yuvarlanantencereninkapagi  (27.10.13 16:14:45) 
ayni durumdayim. Sinav konusu dahil. Benim de mesela birine kirilinca motivasyonum anlamsiz bir sekilde sifirlaniyor.
Arcalion kullanmam onerildi (b vitamini kompleksi), antidepresan uyku yapiyor cunku bende, daha onceden kullanmistim. Arcalion motivasyonu falan arttiyormus enerjik hissediyormuşsun. Sanirim kullanicam. Ve artik sey diye dusunmeye calisiyorum, 3 kurusluk insanlarin motivasyonumu dusurmesi cok aptalca. Ve ben niye bunlari takiyorum, benden degerli degiller, vs vs vs kisacasi kendi kendime telkin ediyorum.
Ailemden biriyle bi sorun yasiyorsam da uzaklasmaya calisiyorum. öyle yani. Bi sekilde kendini o, gun icinde oluyor dedigin seylerden uzaklastirmalisin, ya da surekli telkin. Sikildikca surekli sevdigin seyleri falan dusun, eger yapilmasi gereken isleri surekli erteliyorsan son gun bunu kafana takıp iş yapamiyorsan stresten, ertelemeyi engellemeye calis, kafanda o is niye yapilmali, yaparsan ne kadar rahatlayacagini, daha once o isin ustesinden geldigini falan kendine telkin et.

Ben normalde birine kirilinca surekli uyuyan, is goremez hale gelen biriyim. Antidepresan kullandigim donemde de surekli uyuyordum. Ustelik selectra kullanmistim 25 mg ve 50 mg.
Az ve hafif yani. Buna ragmen uyumaya devam ettim. Ve hicbir sorunum cozulmedi. Antidepresan uyusturuyor.
Kendini zorlaman gerek, telkin vs gibi seylerden faydalanarak, arkadaslarinla gecirdigin zamani arttirmalisin, ailenle sorunlarin varsa kendini uzaklastirmalisin.
Hic bir sey yapmadan antidepresan kullanmanin hic bir faydasi yok eger intiharin esiginde falan degilsen
  • lonelily  (27.10.13 17:55:00) 
tabii kafana taktigin sey ne bilmiyorum ama takintilardan ve obsesyondan bahsediyorsan (temizlik takintisi vs) o zaman antidepresan kullanilmasi gerekebiliyor sanirim, bunu demeyi sevmiyorum ama en iyisi bir dr'a gitmek. Sinav seneni riske atma derim. Arcalion kullanmayi deneyebilirsin sen de, ve kan tahlili falan yaptir bakalim b vitamini eksikligin var mi, cunku eksikliginin mutsuzluga egilimi arttirdigi ciddi anlamda dogru.


  • lonelily  (27.10.13 17:58:39) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.