[]

vekil öğretmenlik nedir ne değildir?

daha önce bu işi yapmış olan kimse var mıdır? varsa buraya nasıl işe başvurduklarını ve iş tanımıyla ilgili bilgilerini paylaşırlarsa çok makbule geçer.




 
ücretli öğretmenlik oluyor diğer adı sanırım.

bulunduğunuz yerin il/ilçe milli eğitim müdürlüğüne başvuruyorsunuz, evrakları hazırlamanızı söylüyorlar. sonra uygun bir yer oldu mu çağırıyorlar. ama garantiniz yok, yani okulunuza sizin branşınızda bir atama oldu mu, sizi alabiliyorlar ordan.
  • rectoa  (08.04.09 22:32:06) 
rectoa'nın dediği gibiyse eğer... üniversite mezunlarının idareten yapacakları bir iş aslında. ders saatine göre ücret alınıyor. 700 lira civarı oluyor maaş. mesela türk dili ve edebiyatı mezunu bir arkadaş başvurmuştu öyle, hamile bir öğretmen izne gitmiş onun yerine şuan 6. 7. 8. sınıf türkçe derslerine giriyor. ziraat mühendisliği mezunu bir arkadaşım da memleketi ağrıda ingilizce öğretmenliği yapıyor. garip ama evet var öyle birşey. dediğim gibi maaş az oluyo ama.


  • emraah  (08.04.09 23:13:28 ~ 23:14:27) 
ayrıca afedersiniz köpek gibi çalışıp sizinle aynı saat derse giren bir öğretmenin yarısı kadar maaş alırsınız. en azından ing. öğretmenliğinde böyle.


  • cumingsoon  (08.04.09 23:15:52 ~ 23:16:23) 
@stillsoon, sadece ingilizce değil, diğerlerinde de öyle maalesef. hatta bazı okullarda ikinci sınıf muamelesi görür. sınavlarda filan görev çıkmaz, uyuzluk yaparlar. ufak bir geliri olur, para lazımsa yapılır. başka imkan varsa hiç bulaşılmasa daha güzel olur, kafa rahat eder.


  • hicazkar  (09.04.09 00:07:28) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.