[]

mide bulantısı ve yanma

dün akşam 8.30-9 civarında piringles yedim ondan beri midem bulanıyor ve yanıyor, sabah biraz kraker yedim onu yiyince bulantısı geçti ama yanması devam etti 2 saat önce de 1 kutu muzlu süt içtim o yanmasını çok kısa bir süre geçirdi ama şimdi devam ediyor, sorun nedir sizce, geçmesi için ne yapmalıyım?




 
nane limon içme,daha kötü yapar.1 su bardağı suya çay kaşığının yarısından daha az karbonat ekle,karıştır ve yavaş yavaş iç.benim gastritim var.midem yandığında bu iyi geliyor.bir de mide koruyucun varsa sadece onu içsen de olur.ben lansor içiyorum.o da iyi geliyor


  • rock n roll  (09.10.13 14:59:28 ~ 15:00:01) 
eczaneden rennie satın al, çiğne.

soda içmeyi deneyebilirsin, ben öyle yapıyorum. ama daha kötü de yapabilir, uyarmadı deme. rennie daha garanti.
  • starborn  (09.10.13 15:07:38 ~ 15:08:13) 
@starborn talcid içtim etki etmedi.


  • iron nick  (09.10.13 15:09:35) 
geçici çözüm:
1) kekik suyu
2) peynir-ekmek (az miktar)
3) yoğurt-haşlanmış patates
hepsi birden değil yani, birinden biri yeterli olur.

kalıcı çözüm:
hassas bir mideniz varsa böyle cipsdir, krakerdir, muzlu süttür bunlarla vedalaşmanız gerekli. işlenmiş gıda bunlar hep. yanan mideye muzlu süt mü içilir :( ancak belki kendiniz hazırlarsanız içilir.

geçmiş olsun.
  • neyleyim  (09.10.13 15:10:29) 
Sütte laktaz enzimi bulunduğu için mide rahatsızlıklarına iyi gelmediği gibi aksine probleminizi daha da artırabilir, o nedenle içmemenizde fayda var. Buunla birlikte, Gaviscon da değerlendirebileceğiniz bi' seçenek olabilir.


  • syd  (09.10.13 15:27:16) 
asidik ya da tam tersi şeyler yemeyin..

limon ya da soda gibi şeyler tüketmeyin..

yoğurt mideye iyi gelen bir şey bir kase kaymaksız yoğurt yiyin bence..
  • senialanaglasinalsinsikinicaliyabaglasin  (09.10.13 16:01:21) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.