[]

Meyve sularındaki meyve oranı

Cappy'nin "Vişne Suyu" ürününde, altta "Vişne nektarından üretilmiştir" ve "Meyve oranı en az %35" yazıyor.
Yine Cappy'nin "Elma & Vişne Suyu" ürününde "Meyve suyu konsantrelerinden üretilmiştir" ve "Meyve oranı %100" yazıyor. Bunların arasındaki fark ne? İkincisi harbici meyve suyu mu, birincisi safi kimyasal mı?



 
gıda kodeksinde nektar denildiği vakit, %25-50 meyve suyu içeriyor demektir.

konsantre de işte atıyorum mesela 1 birim konsantre ürüne 9 birim su+glikoz şurubu veya tatlandırıcı ilave edilerek 10 birim meyve suyu elde edebileceğin yoğunluktaki meyve suyu.

anladığımsa şu; konsantreydi nektardı sırf laf.

ilki; %35'i vişne suyu konsantresi, kalanı glikoz şurubu veya tatlandırıcı + su.
ikincisi tamamı, vişne+elma suyu kons. + glikoz şurubu veya tatlandırıcı + su karışımı.

yani aynısının laciverti diyebiliriz. '%100 meyve suyu' yazmadığı müddetçe bi manası yok bence konsantreydi, nektardı.

böyle tahmin ediyorum.

ha mesela etlerdeki %100 dana ile %100 dana eti ibarelerindeki gibi düşün. ilki dananın heryerindeki etlerin presslenmesiyle ısıl işlem mamülü, ikincisi sadece et.
  • elmali kurabiye  (08.10.13 00:45:07 ~ 00:53:40) 
meyve içeriğine göre:
meyveli içecek, nektar ve meyve suyu olarak 3'e ayrılır. ve üzerinde "meyve suyu" yazıyorsa meyve suyu olmak zorundadır.
Meyve suyu: 100% meyve.
Nektar: %25 ila 99 arası meyve içerikli.
meyveli içecek: %25'den az meyve içeriğine sahip ya da aromalı meşrubat.

yüzdelerden tam emin değilim üzerinde meyve suyu yazan ile nektar yazan farklı bunu bil.
  • late viper  (08.10.13 00:49:52 ~ 00:51:23) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.