[]

evernote fotoğraftan yazı algılama ile ilgili

edit: evernote'un, ücretsiz kullanıcıların fotoğraflarını o taramadan geçirmesi 2 günü bulabiliyormuş. bugün denedim baktım o gün yüklediğim belge içinde arama yapabiliyorum :)

evernote'um vardı ama yeni kullanmaya başlayacağım, araştırıyordum nedir ne değildir diye, bu ocr mi neydi, fotoğraf içindeki yazıyı algılıyor hani, onu denemek istedim. yine yeni keşfettiğim camscanner'le bir kitap sayfası taradım, gayet net ve okunur halde, evernote'a gonderdim telefonumdan. not olarak geldi gelmesine ama içindeki herhangi bir kelimeyi algılamıyor, arama yaptığımda hiç bir kelimeyi bulamadı.

bunu kullanmak için bir ayar mı var? başka bir şeylerle deneyeyim mi? bilemedim, help!

 
camscanner'den bahsediyorsan belli başlı ve türkçenin içinde olmadığı birkaç dilde ocr fonksiyonu var onun. ocr yap dedikten sonra ocr işlemi ok falan diyor program ama aslında büyük bir bölümünü ocr'lememiş oluyor (yazıdaki bazı kelimeleri tanımış oluyor yani, denemek lazım)


  • weeping guitar  (06.10.13 00:06:31) 
@weeping guitar, cam scanner'dan değil evernote'dan bahsediyorum. evernote tanımıyor kelimeleri :/


  • dasher  (06.10.13 00:22:29) 
edit: dokümanı taradıktan sonra ocr bilgisini dokümana ekleyen program camscanner olduğu için evernote algolamıyor olabilir.


  • weeping guitar  (06.10.13 00:26:50 ~ 00:30:53) 
@weeping guitar, direk fotoğraf çekip attım, onu da okumadı. kitap kapağı koydum hem de kocaman net yazılı. :/


  • dasher  (06.10.13 00:42:31) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.