[]

Hayatını Yazmak..

Bunu yapacağım galiba. karar aşamasındayım. hayatımı yazmak istiyorum ama sorular var kafamda. hadi bakalım:

1- hep kısa yazılar yazmaya alışmış bünye (kısa derken bir oturuşta, bir nefeste yazılmış yazılar) aralıklı yazı yazabilir mi?

2- daha önceden bir kere denemiştim. öncesi ve sonrasının birbiriyle alakası olmamıştı. bu bağlantıyı kurmak için ne yapılabilir.

3- kendi ağzımdan mı anlatsam daha iyi olur yoksa 3. tekil kişi olarak mı?

4- diyelim ki bitti bu yazı, insanlarla paylaşılmalı mıdır, paylaşılacaksa ne zaman paylaşılmalıdır?

5- daha önceden böyle bir şeye girişen olduysa öğütleri nelerdir?

6- eklemek istediğiniz bir şey varsa yazmaktan çekinmeyiniz. örnek: kafayı mı yedin, neden böyle bir şeye girişiyorsun.

şimdiden teşekkürler herkese..

 
bir süre biyografi, otobiyografi ve anı türünden yazılar okuyun.


  • babatema  (06.04.09 12:01:17) 
aziz nesin'in boyle gelmis boyle gitmez serisini okuyabilirsin, ilk uc soruna sonrasinda kendin de yanit bulursun.


  • kadirsavun  (06.04.09 12:34:27) 
1- Evet yazılabilir. Başlangıçta zorlasa da, kısa yazı yazmış birisi, hiç yazı yazmamış birisinden daha makbuldür. Özellikle episod episod bölünürse, yazar daha da rahatlayabilir.

2- Otobiyografi de olsa, bir kurgu ve çatışma öğesini ihmal etmemek gerek. Okuru ne sürükler, buna karar verin. Zaten hepimizin yaşadığı hayatın bir örneğini anlatacaksanız başarılı olamazsınız. Sizin özelliğiniz ne? Bize umut sarıkaya gibi hepimizin yaşadığı hayatın ayrıntılarını farklı bir bakışla mı sunacaksınız, yoksa pek azımızın yaşadığı bir hayat mı yaşadınız, ilginç bir hayat mıydı, olaylarla mı doluydu. Yoksa durum tarif etme ve tasvir üzerine çalışmak gerekebilir.

3- Bu soruya sağlıklı bir cevap zor. İki biçimin de farklı avantajları dezavantajları var. Bu sizin kuracağınız üslupla ilgili.

4- Yazım süreci boyunca eleştirmenliğine güvendiğiniz bir dost ve "sıradan okur" tabir edilen insanlarla iletişim halinde olmanız önemli. Yazarlığınıza doğrudan müdahale anlamında değil ama, sıkıcı pasajların sıkıcı olduğunun anlaşılması gibi önemli bir görev üstlenirler.

5- dozunda okumak ve daha çok yazmak. devamlı yazmak.

6- kolay gelsin.
  • anadolu  (06.04.09 14:39:28 ~ 14:42:12) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.