[]

Ucus saatleri - Havaalaninda bekleme suresi - Havaalaninda yapilabilecek seyler

Sabahin 5:50'sinde Istanbul'dan Frankfurt'a ucus var. Ben once, baska sehirden Istanbul'a gelecem ama ayni gun en gec 00:20'de variyorum Istanbul'a, baska ucus bulamadim. Neyse sorum su ki, 00:20'den 5:50'ye kadar havalaninda beklemek normal mi sizce, ne yapilir bu kadar saat?

Hah su da genel sorusu iste, havaalaninda beklerken ne yapilir :) (kitap okumak disinda, laptop ve gameboy tarzi seyler de yok, o rahatsiz koltuklarda da uyunmuyor ki...)


 
atatürk havalimanı'ndan uçuyorsanız bazı kredi kartlarının "lounge"ları var. garanti'ninkinde bilgisayarlar ve bilardo ve tv var. galiba gold/platin kart yoksa 10 euro. yiyecek içecek de var. sanırım yapı kredi'nin de bi lounge'u var. kocaman koltuklar var, uyuyan çok gördüm ikisinde de. garanti'ninki burada: www.garanti.com.tr bi de www.shopandmiles.com

bu kartlar varsaymış tabü.. yoksa 23 öro yazıyo.
  • zkurmus  (06.04.09 02:17:16) 
uçuş yeşilköy dense öncelikle;
www.ataturkairport.com

bunlardan biri yoksa check-in e kadar sabit fiyatlı mekanlarda zaman geçirebilirsin. gazete/broşür/dergi okuyabilirsin. check-in den sonrası lunapark zaten sonrasına gerek yok :)

ama eğer ki sabiha gökçen deysen büyük sorun olur, e-10 la kadıköy e gidip gelsen yeridir yani.
www.iett.gov.tr

sonuç olarak; yeşilköy deyse lounge lu kredi kartlarından bi tane edin, değilse bi deste kağıt al, bul bi dayı ordan sabah ezanına kadar pişti atın :)
  • vengeance is mine  (06.04.09 02:19:09) 
9 saat beklediğimi biliyorum havaalanında ülkeye giriş iznim olmadığı için, yapılacak çok da bir şey yok gerçekten. Kitap değil de dergi falan alıp balya balya oku desem ağzımı burnumu kırma isteği doğar mı bilmiyorum :]

Çok spesifik belki ama; Shop&Miles kartın varsa üst kattaki lounge'da takılabilirsin en azından, koltukları da rahattı en son, uyunabilinir.

Belki çok dangalakça gelecek ama bende işe yarıyor bekleme zamanlarında; kalem defter alıp etrafımda gördüklerimi yazıyorum, kafamdan da senaryo uyduruyorum zaman zaman. Sonra okuyunca eğlenceli/komik oluyor.
  • lex  (06.04.09 02:20:19) 
"HSBC Advantage Lounge" varmis, yirttim. Sagolun bilgi icin.


  • ermanen  (06.04.09 02:22:18 ~ 02:26:07) 
2009 itibariyle Advantage Lounge'a campus, classic ve hatta gold kartlılar bile ücretsiz giremiyor, 50 YTL ücret isteniyor bunu göz önünde tutun.
www.advantage.com.tr

  • montreal  (06.04.09 04:06:18 ~ 04:08:28) 
50 ytl'ye deger mi bu arada?


  • ermanen  (06.04.09 04:37:31) 
ykb lounge açık ara en iyisidir. ps3 bile var.


  • desdinova  (06.04.09 16:02:14) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.