[]

Mülakat - Torpil

Bi arkadaşla alakalı geçenlerde bu konuyu tartıştık. Mesela devletin bir kurumuna x bakanlığına iş için mülakata çağrılmış birisi tıpkı tüm diğer çağrılanlar gibi araya adam soksun yani torpil yaptırmak için orayı burayı arasın. Türkiye'de sıkça rastlanan bu duruma hepimiz aşinayız. Bir tanıdık biraz fazla kişiyi aramış sanırım. Normali nasıldır nedir bilmiyorum fakat tahminimce 1 kişi aranır işte olay onun üzerinden yürür. Şimdi bu eleman 5-6 kişiyi araya sokması sizce anormal midir? Yani olumlu ve olumsuz tarafı nedir?




 
torpil işileri biraz karışık. 2006-2007 yılları arası 20'ye yakın yazılı sınav ve 7-8 tane de mülakata girmişimdir. arkadaşlarımdan, memurlar.net'teki forumlardan vs. onlarca hikaye dinledim. peş peşe 13 mülakattan elenip, 14. mülakatta başarılı olan bir adamla 2 yıl aynı yerde çalıştım. tek bir tanıdığının olduğunu, bütün mülakatlar öncesinde hep aynı adamı aradığını söyledi. 14. mülakatta farklı olan neydi, inanın bilmiyordu.
birden fazla torpil devreye soktuğu için bakan tarafından ismi çizilen adam da duydum, telefonla aranıp "yeter, seni zaten alıcaz. araya daha fazla adam sokma" denilen adam da duydum.
velhasılı kelam, bu konuda kesin bir şey söylenemez.
  • marcelorios  (29.09.13 15:56:03) 
bir liste var.mülakatlarda gayet komisyon başkanının önünde duruyor.ismi oraya daire başkanı da sokar milletvekili de.çok kişiden olması bi kaç kişinin sallama ihtimaline karşı güvence gibi olmuş.dez avantajı ise şu işin olursa torpil yapan kişiye teşekkür ziyaretinde bulunuyorsun.hediyeler falan.çok kişiye teşekkür etmesi gerekecek.

ben A kadro için bildiğim ölçüde cevapladım.
  • aşksız prens  (29.09.13 17:14:29 ~ 17:15:31) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.