[]

led ile lcd arasındaki fark?

şimdi benim 24 inç bir monitörüm var ve laptopumu bu arkadaşa bağlayıp işimi gücümü yapıyorum.

fakat şu an geldiğim de bol bol film ve dizi izlemem gerekecek ve bu yüzden 32 inç (80-82 ekran) bir televizyon almayı düşünüyorum. gene laptopu hdmi'dan bağlayıp rahat rahat film izleyeyim diye.

birincisi lcd ile led arasındaki fark nedir?
ikincisi 1366x768 normal lcd ile 1920x1080 arasında bu film ve dizi izlemek arasında ne kadar fark vardır?

tişekkürler.

 
lcd eski teknoloji. lcdler kalin oluyor en anne gozuyle bakdigimiz da. cok fiyat farki yoksa led ve 1920 almani tavsiye ederim. film izlerken cozunurlugun farki muhtemelen cok farketmicek ama baska programlar kullanirken farkedebilir.


  • badseed  (29.09.13 00:47:00) 
arka aydınlatma farkı. led de daha keskin bir contrast olur. çözünürlüğü etkilemez

çözünürlük sorusu; tv büyükse çok farkeder.
  • sttc  (29.09.13 00:55:37 ~ 00:56:14) 
lcd ve led aynı teknolojilerdir. İkiside lcd panellerdir, Fark ise eski teknoloji lcd panellerin arka aydınlatmalarında fluoresan ışık kullanılmıştır, Led dediğimiz son teknoloji panellerin arka aydınlatmalarında led ışık kullanılmıştır.
Aslında tamamen aynı demek doğru olmaz çünkü gelişen teknoloji ile beraber yalnızca panel ışıklandırma değil görüntü işleme de çok hızlandırılmış ve daha kaliteli hale gelmiştir.
Eski teknoloji Lcd tv alıp sonra pişman olmayın.

Bu tamamen zevk meselesi ben 127 ekran 1920x1080 çözünürlükte normal sd yayın (320p) izliyorum geniş geniş keyifli oluyor 3,5 metreden çözünürlük bozulmasını pek farkedemiyorum, bence siz de 1920x1080 de izleyin.
  • alikandemir  (29.09.13 01:04:23) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.