[]

Arızalı sifonu ev sahibi mi, kiracı mı yaptırır?

Geçen sene temmuzda girdiğim evde ev sahibi ben girerken klozeti komple değiştirdi, sıfırdı yani. şimdiye kadar sorunsuz kullandım, geçenlerde sifonun iç mekanizması bozuldu, kendini tekrar doldurmamaya başladı(şamandırası aşağı inmiyor). Ama benim bir yanlış kullanımım yok, kendi kendine. Tamir etmesi için ev sahibine haber verdim, o senin sorumluluğum ben sana sıfır verdim diyor. Ben de sonuçta mülkiyeti ona ait olduğu için ve benim hatam sonucu da bozulmadığı için onun yaptırması gerektiğini düşünüyorum. Bunun parasını kim vermeli?

Aynı şekilde kombinin periyodik bakım masrafını kim ödemeli?


 
kombinin periyodik bakımı ev sahibinde
sifon üzgünüm ama sende.

  • gis  (27.09.13 01:34:27) 
kiracı yaptırıp kiradan düşer diye biliyorum ben. bir de ev sahibiniz şifonu nasıl bozduğunuzu düşündü acaba?


  • ron dennis  (27.09.13 01:34:49) 
en pratiği, kiracı yaptırır kiradan düşülür. yani teknik olarak ev sahibi yaptırır.

sıfır vermiş amk, o zaman her girdiğimiz evin bütün su ve gider tesisatını, zeminlerini, elektrik hattını, balkondaki demirleri hepsini değiştirmemiz lazım. hepsi eskiyor bizimle birlikte. hatta biz yeni ev alalım adama direk.
  • zazazaraeta  (27.09.13 01:35:06) 
sözleşmede bununla ilgili bir madde var mı? belki de ona göre.


  • dafaiss  (27.09.13 01:43:54) 
Ruzgar esiyor, cam carpip kiriliyor. Kim yaptirir?


  • yarin bos musun  (27.09.13 01:49:36) 
yarın bosmusun
iyi soru sormuşsunuz hani hazırkıne cevap bulunmadı daha :D

bence siz yaptırırsınız çünkü denildiği gibi sağlam sıfır teslim edilmiş. ve kullanan sizsiniz. evi yeni tutarken arızalı olduğu tespit edilse ev sahibi. ama şimdi musluk bozuldu ev sahibi yaptırsın, cam kırıldı ev sahibi yaptıracak gibi bir beklenti sizinkisi. yüksek bir ücrette tutmuyordur herhalde. lakin size düşen bir durum. yeni yaptırıldığınıda söylemişsiniz ki kaçarı yok sizde.
  • odiyus  (27.09.13 01:58:17) 
Bunun icin ornek olsun diye sordum. Gidip ev sahibine "sifon bozuldu" demek bile ayiptir bence. Kiraci yaptirir tabii ki ve kiradan miradan dusulmez.


  • yarin bos musun  (27.09.13 02:03:00) 
yarıın bos musun

espirisine demiştim zaten. dalga geçmek gibi bir niyetim yoktu. yanlış anlaşılmaya sebep olduysam özür dilerim...

ama katılıyorum fikrinize gidilmez bile.
  • odiyus  (27.09.13 02:11:46) 
ben eve geldiğimde sifon bozuktu, ben oturup kendim yaptım.
ama sıfır vermişse, hata senden olmasa bile, kiracanın yaptırması gerek diye biliyorum.

  • neo ahrar  (27.09.13 02:12:03) 
yarin bos musun+1. yani üç kuruşluk sifonun lafının bile edilmemesi lazım. sifon bu illa ki bozulacak. dandik mekanizmaysa iki üç senede bozulur. daha geçen gün 22 liraya aldım. hadi siz tesisatçıya taktırcaksınız diyelim, olsun olsun 40-50 olsun. 40-50 liralık şey için ben utanırım şahsen ev sahibimi rahatsız etmeye.


  • kül  (27.09.13 02:14:57) 
valla öğrenci olduğum için 40-50 lira bile benim için para o yüzden ben utanmadım kusura bakmayın. ben klozetin içine temel parça olarak düşündüğüm için onun yaptırması gerektiğini düşünmüştüm. sonuçta tesisatın bir parçası ve yanlış kullanma gibi bir durum da yok, düğmeye basılıyor sadece. Ben her ay bunları kullanmak için para veriyorum.
Sanıım bu konu ortada kalıyor, ben en iyisi sözleşmeyi yaptığım emlakçıya sorayım çünkü ev sahibi kombi bakımını da bana itmeye çalışıyor.

  • yakuza123  (27.09.13 02:29:43) 
Kombinin periyodik masrafını biz yani kiracı ödüyoruz, zira o bir yıl içinde biz kullandık. Ancak diğer her türlü arızası ev sahibinde, eğer periyodik bakımı düzgün yaptırılmışsa. Yaptırılmamışsa bize patlar. Mesela senelik bakımı yaptırdık ve şimdi su ısınmasıyla ilgili bir parça değişecek, kiradan düşeceğiz. Bunlar ev tutulurken konuşulup sözleşmeye yazılacak olan şeyler.

edit: ayrıca sorunların çoğu yanlış kullanımdan oluşmaz, buzdolabı falan bozulduğunda da yanlış kullanım olmaz mesela. Sifonu da sizden başka kullanan olmamış, yani hatalı olmasanız bile sonuç olarak siz bozmuşsunuz. Bence evsahibinin ödememesi çok garip değil.
  • whoosie  (27.09.13 08:22:57 ~ 08:24:33) 
peki fışkiyenin parasını kim ödeyecek?


  • ethros  (27.09.13 10:47:14) 
Fışkiyeyi belediye baskani oder. Onun icin sinirli zaten.

Bu konu da ortada falan degil bu arada. Dogru cevap bir tane var ve onu soyledik. Taraflardan birinin parasinin olmamasi ya da diger tarafin vitra bayisi olmasi da durumu degistirmez.
  • yarin bos musun  (27.09.13 10:53:53) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.