[]

whatsapp'ın tiklerinin anlamı nedir?

yazıp yolladığında bir tik ne demek? ikinci tik onu karşıdakinin okuduğu anlamına gelmiyor mu? yani facebook'taki "görüldü" gibi değil mi? whatsapp'a bakmadan o tik gelebilir mi?


son görülme tarihi whatsapp'a girdiği anlamına gelmiyor mu? interneti açık ama whatsapp'ı açmamış, bu son görülme zımbırtısını günceller mi yine de, neye göre günceller?

son oralak, hayır, "son görülme" yüzünden kavga eden çift olayı yok ortada, merak ediyorum öğrenmeye çalışıyorum :)

 
tek tık gönderildi. iki tık okundu manasına gelir. internet açık olsada güncellensede whatsapp'a girmediği sürece okundu göstermez.


  • odiyus  (26.09.13 11:13:37) 
Benim bildiğim whatsapp arka planda çalışırken yani internete bağlı ve push alırken çift tik gelir o sırada mesajı okumamış olsa da. Yani bir tik servera gitti, ikinci tik kişinin telefonuna gitti diye biliyorum.


  • whoosie  (26.09.13 11:16:36 ~ 11:16:43) 
whoosie'nin dediği gibi. okunduğunu anlamak için çift tık olduktan sonra son görülme tarihine bakman gerekiyor. iletim tarihinden sonra online olmuş ise okumuştur.


  • granger  (26.09.13 11:17:59) 
Sanmıyorum ya, kapalı telefona yollasan bile tek tik çıkıyor. Tek tik senden çıkıp server'a gittiği anlamına gelir.

edit: Denedim, eşime yolladım, telefonu masanın üzerinde duruyor, mesaj gitti ve okunmadı ve çift tik var.
  • whoosie  (26.09.13 11:21:29 ~ 11:22:26) 
çok teşekkür ederim ikinci tık'ı güzelce anladım. telefonuna iletildi ama okuyup okumadığı belli değil. o ikinci tık varsa ve son görülmesine bakıp anlayabilirim.

peki bu son görülme olayı? interneti açık telefonunda. bu sebepten ikinci tık çıkıyor, yani interneti açık ki telefonuna iletildi. tamam. interneti açık diye whatsapp'tan çıkış yapıp çıkan kişinin son görülmesi güncellenir mi? girmemiş ama çıkış yaptıktan sonra, yine de telefon ve program bir olmuşlar ve son görülmeyi bi güncelleyelim demişler, olur mu böyle bişey?
  • we used to be friends  (26.09.13 11:22:32 ~ 11:23:40) 
"son görülme..." kişinin WhatsApp'tan ayrıldığı zamanı gösterir. Bu durumu "çevrimdışı olduğu zaman" olarak da düşünebilirsiniz.
yani internetini, wifi veya mobil veriyi mi kapadı anlamına mı geliyor yoksa programdan çıktığı mı?

  • we used to be friends  (26.09.13 11:32:44) 
tek tık: mesaj senin telefonundan çıktı, whatsapp'ın server'ına gitti. karşı telefona uşalmadı. bunun nedeni karşı tarafın telefonunun kapalı olması, internetinin kapalı olması veya whatsapp server problemi olabilir.

iki tık: mesaj karşı telefona ulaştı. karşı telefonda dırıtdıt falan diye "whatsapp'tan mesaj geldi" sesi çaldı. okuyup okumadığıyla ilgisi yok. telefon tuş kilidi, ekran kilidi vs. kapalı olarak çantada duruyor bile olabilir. "iletildi" anlamına geliyor sadece. kesin bilgi yayalım. aynı evde iki whatsapp kullanıcısı olarak deneme amaçlı eşimin telefonuna yolladığım mesaj, onun telefonu öter ötmez bende çift tık oluyor. daha telefon masada dururkene. açıp bakmadan.

okunup okunmadığına dair bir tık yok. olsa olsa arkadaşların dediği gibi son görülme saatinden çıkarım yapabilirsiniz.
  • kibritsuyu  (26.09.13 13:23:23) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.