[]

"Zeki ama çalışmayan" kardeşe ne yapmalı

soruda klişeye vurgu yapayım diye dedim. zeki falan olduğunu düşünmüyorum yoksa. Tabii başlarda öyledir falan dedik ama bildiğin düz bir çocuk çıktı bizimki.

küçükken astronomiye ilgi duyan, araştırmayı, sorgulamayı seven çocuk yok oldu sanki. noldu biz de anlayamadık ama bu çocuğun yeniden heveslenmesi, çalışması için ne yapabilirim, ya da bir film izlesin aklı başına gelsin, bir kitap okusun hayatı değişsin dediğiniz şeyler var mıdır?

(11 yaşında erkek olur, bahsedilen afacan.)

 
kuzenim böyle bir durumdaydı tornacıya verdiler şimdi acayip ders çalışıyor.


  • kırmızıkaşekaban  (22.09.13 17:26:03) 
11 yaşında çocuğu rahat bırakın derim bir öğretmen olarak

tik editi: verin sanayiye ağzına sı.. şoparın
te allaam
  • lancelot du lac  (22.09.13 17:35:01 ~ 23.09.13 21:18:34) 
evden televizyonu cikartin. eline bilgisayari, tableti bilmem neyi kontrollu verin. (gunde bir saat falan) ortami oyle ayarlayin ki "lan bari biraz vakit gecsin" deyip icinden gelmese bile sikintidan kitap okusun.

gercekten zekiyse hic ellemeyin zaten o toparlar gerekince.
  • sendelemeden  (22.09.13 17:46:10) 
@sendelemeden toparlar umarım ama ders çalışmayı boş boş oturmaya bile yeğliyor son zamanlarda. bilmiyorum nasıl olacak. teşekkürler yine de


  • extraterres3al  (22.09.13 17:50:53) 
abi tanıyan sizsiniz. herkeste farklı bi etkisi olur. bana mesela hiç karışmadılar kendi kendime "lan olum gidiş gidiş değil toparla" diyip toparladım veya "aha süperiz aynen devam" diyip freeze moduna aldım. ama ablam baskıyla çalışabilen birisi, arkadaşlarına bile karıştılar her şeyine karıştılar girdi öyle böyle makineye. serbest bıraksalar imkanı olmazdı. ya da beni onun çeyreği kadar sıksınlar dünyanın en ağır ergeni olurdum.

kitap konusunda çok klişe olacak ama, bırakın ilgisini çeken şeyler alsın. ben günde ortalama 400-500 (abartmıyorum) sayfa okurdum lise 1'in sonuna kadar. sonra 2-3 sene inanılmaz bir duraklamaya girdim. 1 kitap bitirmedim, toplam 150 sayfa okumadım 3 senede desem inanır mısın ? sonra ilgimi neyin çektiğini, neyi istediğimi buldum. şak diye alışma süreci falan geçirmeden 250 sayfalık kitabı otobüste bitirdim dershaneye gidip dershaneden gelene kadar.
  • zazazaraeta  (22.09.13 17:52:04) 
ergenliğe girmiş olan bu. çok kasmamak lazım, şahsen ailem ne zaman ders çalış dese 10 dakika oturup çalışacakken hiç çalışasım kalmazdı.


  • r_u_h  (22.09.13 18:04:04) 
rahat bırakın+1 ergenliğe girmiş kasmayın+1 kısa süreli bi işte çalışsın tornacı gibi+1
ben köyde 1 ay çalışmıştım. işin ciddiyetini kayradım. bundan büyüktüm ama 11 ne

  • buhebu  (22.09.13 18:09:28 ~ 18:13:38) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.