[]

nikahtan sonra akşam eğlenmelik yer

uzunca bir soru geliyor, hazır mıyız?

ekim'in ilk haftasında olacak nikahın ardından akşamında arkadaşlar ve belki anne-baba ile gidilecek bir yer arıyoruz. yer istanbul, taksim-harbiye civarı merkezinden dışarı doğru gidilebilir. (anne baba çok şart değil, hani trip atmasınlar diye gelebilirler, sıkılıp gitmeleri de olası)

şöyle ki, çok büyük bütçe yok ve bir kaç farklı fikir arasında sıkıştık.

öyle kopkop dıptıs dıptıs istemiyoruz. yani tutup da sortie filan demeyelim o yüzden. hem pek tarzımız değil hem de cok gürültülü.

meyhane gibi bi yere gitsek dedik, hani masaya meze- ara sıcak-karısık yemek koydursak ve ilk içki bizden olsa, ya da herkes içtiğinin tamamını ödese olabilir dedik. ama içimiz bayılırsa diye çekindik.

360 gibi bi yere gitsek dedik yine, bi masa filan rezerve etsek, yine giriş ve ilk içkiyi karşılasak dedik, ama çok gürültülü geldi o da.

sonra bi ara nevizadede akdeniz'in filan bi katını kapatsak, hava güzel olursa terası mesela, hem istediğimiz şarkıları çaldırsak (rock filan) hem eğlensek içsek güzelleşsek sohbeti de etsek. ama yemek işi nolcak?

bir de kumkapı filan dendi, ama hiç bir fikrim yok oralar ile ilgili.

ayrıca arkadaslarımız diyo ki, "zaten gelenler tanıdık, kimse yabancı ya da uzak değil, herkes kendi parasını öder ya kasmayın nereye isterseniz gidin isteyen gelsin"

bir de şu var, gelinlikle filan gidilir mi böyle yerlere? aksam ıcın ayrı elbise mi almak lazım? daha gelinlik bile yok zaten piyasada..

ekstadan bir not, nikah hafta içi olabilir, dolayısıyla zaten kimse 1-2lere kadar kalmaz, 11-11.30 gibi dağılınır diyoruz, en geç 12.

 
İstanbullu değilim yer bilmiyorum
gelinliğiyle (hem de sırtı tamamen açık dekolte filan) nikahtan sonra bara giden tanıdığım var. mümkünmüş demek ki . ama -bence- ayakkabı ve elbise alın gelinliğin içinde sıkılmayın. -gelinlik zaten elbise gibi bişey olacaksa o başka.
Herkes derken kaç kişi ?? ona göre fikir gelebilir. ayrıca ayıp değil gelme ihtimali olanlara sorun akşam organizasyon yapacaz ona göre yer ayırtacaz işiniz gücünüz var mı gelir misiniz gibisinden.
  • niye ama  (14.09.13 01:02:07) 
öncelikle mutluluklar dilerim...

şimdi konuk olarak cevap veriyorum. saat 11:00-12:30 gibi bitmesi muhtemel bir organizasyonda aç açına eğlenilmez. sohbet bile edilmez ki bunun öncesi var. nikaha kadar bi hazırlanma süresi nikah arkasından eğlence. en iyisi paraya kıyıp 15-20 kişiyle sınırlandırılacak yakın dostlar ve kardeşler olabilir bir düğün yemeği vermeniz. hem uzun uzun sofra başında sohbet edilir yanında dans falan edilir müziğe göre halay çekilir. :) ama ne kadar yakın olursa olsun hem davet edip hem de yediğinin parasını herkes kendi ödeyecek demek olmaz. o zaman katılım da olmaz diyeyim ben size.
  • kakao  (14.09.13 01:35:41) 
@niye ama, max 30-40 kişi filan olur heralde.
ben de açıkçası gelinlikle dolaşmaktan inadına keyif alacağımı düşünüyorum çok kiloca ağır bişey bulmazsam. yani bin tane güçlük aşıp gelin olmuşum tadını çıkarıcam hahaha :) zaten düz ayakkabı giyicem, o yüzden problem olmaz. belki yine şık beyaz bi elbise alırım.

  • dasher  (14.09.13 01:36:50) 
@kakao, gelir gelmez değil de bana fikir olarak hoş gelmiyor. mesela 360'ta arkadaşın doğumgununu yapmıştık, iki tane büyük masa ayırtmışlardı, girişe 30tl vermiştik kişi başı, tamam hani 30tl koymadı tabi ama bence hoş değildi. biz dedik ki herkesin her yiyip içtiğini karşılamayız, ama ilk içkiler bizden olsun, masayı donatalım (askerlik öncesi cumhuriyet meyhanesine gitmiştik mesela, masada mezeler ve ortaya gelen kocaman kocaman porsiyonlar vardo herkes tıka basa doymus cok da eğlenmıştı) geri kalan ne kadar içerse içsin yani. bizim için gelen para ödemek zorunda kalmasın ama keyfini de çıkarsın, ama içip zıbarmak isteyen de kendi kendine yapsın :D hakikaten çok samimi arkadaşlar geleceği için (kardeş kuzen filan olmaz çünkü yaş grubu ters, onların hepsi evli coluk cocuk sahibi bi sürü) çok da çekincemiz yok. ama mekan bulamadık işte.

cumhuriyet de güzeldi ama adamlar iki sarkı söyleyip yarım saat kayboluyordu ortadan, uyuz olmuştuk. en azından adam gibi çalıp söylesinler.
  • dasher  (14.09.13 01:42:20) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.