[]

Direniş ve Gezi Parkı Olayları ile ilgili bir soru

Aklıma bir şey takıldı.

Taksime 5000 kişi gitti diyelim.

Devlet de tek bir polis göndermemiş olsun mesela.

Hatta olmaz ama ordan tüm polislerini çekmiş olsun.

Sizce sonuç ne olur?

a) İnsanlar medeni bir şekilde protesto edip evlerine dönerler.
b) İnsanlar polis müdahale edene kadar günlerce protestoya devam ederler.
c) İnsanlar hükümet istifa edinceye kadar protestoya devam ederler.
d) İnsanlar protestonun ses getirmesi için bir şeylere zarar verirler.
e) İnsanlar "bizi kimse iplemiyor" deyip üzülürler.
f) Diğer (Ne olduğunu yazın lütfen)

 
2 Haziran 2013'te ne olduysa aynıları olur. 1 Haziran da olabilir.


  • pain of liberation  (13.09.13 17:59:42) 
a) insanlar beklentileri gerçekleşinceye kadar, direniş amaçları düzelinceye kadar protesto ederler ve bu düzelene kadar bu durum devam eder.

düzelecek olan nedir?

insanların özel hayat ve tercihlerine saygı.

insanları ötekileştirmeden siyaset yapmak.

başka ülkede ölen insanlara ağlayıp kendi ülkende öldürdüğün insanları umursamayan tavırlarında düzelme

gibi gibi. ama elbette artık bunun için çok geç. bayaa bir geç hemde.
  • tuborg yesili  (13.09.13 18:02:51 ~ 18:06:16) 
vali, nasıl polis olmaz orda diyip bütün polisleri oraya yığar gerisin geri.


  • lord  (13.09.13 18:03:19) 
Bence hala a) olur. İnsanların protesto amaçları ya ölenleri anmak, ya önemli bir olayın yıldönümü ya da yeni yaşanmış bir rezilliği protesto etmek. İlk gösteriler normal başlıyor, polis şiddet uygulayınca millet iyice bilenip çoğalıyor, saldırganlaşıyor.


  • long live rock n roll  (13.09.13 18:14:37) 
f)insanlar medeni bir şekilde protesto eder, bu dönüşümlü olarak devam edeceği için insanlar evlerine hiç dönmüyormuş gibi görünebilir, hükümet istifa etsin etmesin, başka bir hükümet gelsin gelmesin bu insanların değişmesini istediği şeyler değişene kadar devam eder.


  • panthera onca  (13.09.13 19:08:13) 
batman gelir sokaklarda anarşi hakim bunu değiştirmeliyiz alfred der ve insanları evine gönderir. emin ol çok pis yapar.


  • pek vokal  (18.09.13 01:32:08) 
f) diğer.

çünkü, ülkesinde neler olup bittiğinden bihaber yaşayanlar fikir bekliyorsa,karşısındakini insan yerine koyup laf anlatmaya çalışıyorsa değmez.
  • gaian  (18.09.13 01:34:24) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.