[]

Liechtenstein ve San Marino

bu ülkelerin milli takımlarının başarısızlığının nedeni ne olabilir acaba? nihayetinde bu adamlarda profesyonel futbolcu. onlarda adidas/nike giyiyor. onlarında malzemecisi, masörü, teknik direktörü var. tamam kalite farkı illaki olur ama bütün takım mı kazma olur arkadaş? bir milli takım tarihi boyunca her maç 8-10 tane yer mi? ya da neden yer?

san marino tarihinde bir defa kazanmış ondada liechtenstein'i yenmiş. iki takımda 6 golden az yeyince seviniyorlarmış.


 
futbolla alakam yok ama mantiken: nufus az. o kadarcik insanin icinden futbolla ilgilenen cikacak da.. profesyonel oyuncu yetistirecekler de.. tabi tum bunlari cocukluktan altyapidan yapmalari lazim. ohoo. ..

edit: lichtenstein 36bin san marino 32bin diyor nufus :) gerisini siz dusunun
  • babamasoliimbananickaldirsin  (07.09.13 01:05:23 ~ 01:07:58) 
belirli kalitede futbolcuları yok.
ortalama başarıdaki takımlardan birine bakalım. mesela ilk aklıma gelen: romanya.
kadronun tamamı dünya futbolunun önde gelen kulüplerinde top koşturuyor. başarılı kariyerleri var.
o ülkelerde bu yok. zaten ülke küçük, futbola ne kadar önem veriliyor ki? bir dünya takımları yok. çok kaliteli ligleri yok...
  • norek  (07.09.13 01:06:00) 
san marino dediğin yer 30.000 nüfus. bizim mahalle de tek başına 30.000 nüfus yapar zaten. ne altyapı var ne bi şey öyle oynuyorlar işte.


  • xenophobe  (07.09.13 01:06:08) 
san marino ilk golunu de bize atmisti bu arada. berabere kalmistik. aldiklari ilk puan o olabilir.


  • bohr atom modeli  (07.09.13 01:06:09) 
profesyonel futbolcu değiller. lihtenşıtayn oyuncuları normalde farklı meslekleri olan insanlar. mesela mahallenin kasabı falan milli takımda gibi.

san marino tarihi boyunca ilk kez korner kullandığı maçta berabere kaldı, rakibi türkiye'ydi. biz de çok üstün değilmişiz demek ki.
  • r_u_h  (07.09.13 01:13:28) 
söyle bakmak lazim,ülke o kadar ufak ki cografya dersi 1 ders o da manavin, muhtarin evini filan anlatiyolar, adamlarin nufusu o kadar az ki mac günü inönü stadina tüm ülkeyi sigdirabiliyorsun.

35 bin kisilik nufusu var, bunlarin 25 bini ya 10 yas alti ya 50 yas üstü, 15 bin kisilik bi potansiyeli var futbolun, bunlardan 5 bini kilolu, 10 bin kisi kaliyo geriye bunlardan 5 bini kayak yaptigindan futbolu sallamiyo, geriye kalan 5 bin kisiden karma yapiyolar bu cikiyo. dönüsümlü kaleye geciyolar filan iste.
  • serabetan  (07.09.13 01:33:45) 
adamlar profesyonel futbolcu degil baya baya mahalle bakkalinin takimin dinamosu oldugunu dusun:D


  • ack3000  (07.09.13 03:29:15 ~ 03:29:47) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.