[]

yuksek lisans uzerine

Cok sevdigim ve saygı duydugum bir hocam söyle demis;

"Çalışılan ve/veya çalışılacak bir iş yerinde YL diploması kariyer/pozisyon/mali getiri bakımından size artı değer kazandıracak mı?" sorusu önemlidir."

Mühendislik alaninda Türkiye icin artı deger meselesini nasil görüyorsunuz?

Almanya'da yapilan bir master orada calismaya da yol acar mi ne dersin?

 
sektörde iş çok ama kalifiye eleman yok. belli alanlara yönelip bu alanlarda araştırma geliştirme yapacak personel açığı çok fazla ülkede. şirketler önceliği bunu başaranlara veriyorlar.

lisans derecesi yetersizdir yüksek lisans kesinlikle gereklidir diye genel yanlış bir bilgi var şu anda. siz çalıştığınız sektör üzerine master yapmadıkça yaptığınız masterın etiketten daha öteye gider bir yanı olmuyor. onun için benim görüşüm ilgi alanına yönelik bir sektörde iş ve okulu aynı anda götürebilmek. o sektör için hem kişisel gelişiminizi sağlamak hem de firmanıza artı değer katmak.

Mali boyutuna gelirsek şirketi siz 1 adım ileri götürürseniz şirket sizi 10 adım ileri götürür.
  • japon askeri  (01.09.13 16:14:10) 
almanya'da yapılacak bir mühendislik master'ı türkiye'de her şartta artı değer katar. iyi bir öğrenciysen, orada da iş bulabilirsin.


  • sen git ben geliyorum  (01.09.13 16:14:21) 
eksiduyu.ru

şuradaki cevabımı okursan yeterli olur sanırım..
  • jimjim  (01.09.13 16:14:35) 
ömercim şöyle; aslına bakarsan türkiye gibi ülkelerde yüksek lisans denilen olay tamamen işe girmek isteyen rakiplerini geçmek üzerine yapılan bir şey. almanya olsun ingiltere olsun abd gibi ülkelerde araştırma ve geliştirme departmanlarında yer alan mühendis veya temel bilimciler için yüzde 95 doktora isterler; yani almanya'da master yapsan bile oradaki sağlam firmalar için bu çok da önemli değil ama doktoralı olursan gerçekten de mumla aranan bir insan olursun. şu var ama; almanya'da master yapıp da türkiye'ye dönersen gerçek anlamda mühendislik yapmayan; montajla uğraşan bir firmada rahatlıkla işe alınırsın.


  • gates  (01.09.13 19:36:25) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.