[]

israillilerin onurları için kendi kendilerini öldürmesi

böyle bir şey vardı yaklaşık 200 kişi yakalanıp, öldürüleceklerini bildikleri için birbirlerini vurmuşlardı. neydi bu olay? adı neydi?




 
japon değilmiydi onlar ? onurları için kendilerini öldürmeleri harakiri


  • facebook  (30.08.13 10:37:40) 
Masada efsanesi sanırım
www.ekopolitik.org

  • buzbebek  (30.08.13 10:39:11) 
İlk olarak kendi kedilerini öldürmesi diye okudum ne oluyoz amk dedim.

harakiri kendi kendini kılıçla karından cart diye kesip öldürmek oluyor. israil olayını hiç duymadım.
  • himmet dayi  (30.08.13 10:39:22) 
olayın adını hatırlamıyorum ama roma zamanında Romaya başkaldıran yahudiler en sonunda yeniliyorlardı bir kısmı saklanıyordu. işte onların yeri belli olunca birbirlerini öldürüyorlardı. Belgeseli var onun. Vimeo'da vardı.

buzbebek+1
  • zaxurani  (30.08.13 12:59:53) 
İmparator Vespasian'ın oğlu Titus yıllarca direnen Yahudiye'nin direnişini sonunda kırıp şehre girmiş herkesi kılıçtan geçirmiştir. Şehirde bir su kuyusu varmış. Romalı askerlerden kaçan birkaç kişi de bu su kuyusuna saklanmışlar. 200 değil 20 civarı olmalıydı sayıları. Roma askerleri bu adamları bulmuş tabi. Kuyunun içinde bulunanlardan birisi de eskiden Roma ordusunda eğitim görmüş olan Josephus adında bir Yahudi. Josephus da şehirdeki Roma ordularını komuta eden komutanlardan birisiyle eski bir arkadaş. Adını hatırlayamadım şimdi. Neyse efenim Josephus eski arkadaşıyla pazarlık yapmış öldürülmemek için. Arkadaşı olan komutan da kabul etmiş fakat köle yapılacaklarını söylemiş. Kuyudaki Yahudiler de radikal olduklarından dolayı "İstemezük, onurumuzla ölürüz daha iyi. Biz köle olmak için mi, koyun gibi teslim olmak için mi yıllarca savaştık?" demişler. Josephus da demiş ki "Olm intihar etmek çok büyük günah." Radikal manyaklar da "Herkes kendi yanındakini öldürsün o zaman" demiş. Sanki adam öldürmek sevap. Josephus da "Tamam amk. Tamam ama şöyle yapalım. Bir çember oluşturalım ve benden başlayarak üçe kadar sayalım. Her üçüncü kişi kendi yanındakini öldürsün" demiş. Bunlar da kabul etmiş. Neyse işte kendisini, sol yanındakini ve onun sol yanındakini saymış yani üç kere. Üçüncü kişi de kendi sol yanındakini öldürmüş. Böyle böyle öldürmeye devam etmişler. Herkes öldükten sonra tek Josephus kalmış. Bu adam da Yahudileri bir dönem idare eden çok zeki bir adam. Yani son kişi kalması şans eseri değil. Zaten bu olaydan sonra imparatorun oğlu ve sonraki imparator olan Titus, Josephus'un zekasından çok etkilenmiş ve yardımcısı yapmıştır. Hem yardımcısı hem de en yakın arkadaşı.

(bkz: büyük yahudi isyanı)

tr.wikipedia.org
  • kadirgali huseyin olmayan adam  (30.08.13 19:32:16 ~ 19:34:27) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.