[]

kavga edemedim içimde kaldı

dün gece ablamı yolcu etmek için otogara gittim. bugün çok önemli bir toplantısı var, sabah iner inmez direk işe geçecek hatta. neyse bunun 4 kalem eşyası vardı. otobüsün gelmesini bekliyorduk. ben tam lavaboya gittiğim sırada otobüs gelmiş, bagajları almış. döndüğümde ablam 20 lira bagaj ücreti verdiğini söyledi. o niye diye sordum, her yolcunun 2 kalem hakkı varmış, diğer 2 kalem için 10ar lira almışlar. iyi tamam dedim yapacak bir şey yok.

soru: bagaj parası olayı başınıza geldi mi hiç?

otobüsün kalkmasına 15 dakika var. başka bir yolcu geldi, 3 kalem eşyası var. ondan sonra bir diğer yolcu geldi, onunda 4 kalem eşyası var. özellikle izledim, baktım onlardan bagaj ücreti falan almadı. yavşak muavin şekle göre muamele yapıyor yani. 20 liranın amk, kazıklanmak koydu bana.

ablam boşver uğraşma falan dedi. olmaz öyle şey sen bekle dedim gittim bu piçin yanına, sen dedim bir tek bizden mi bagaj ücreti alıyorsun diye sordum. neden dedi? diğer yolculardan almadığını belirttim. ona sen karar veremezsin dedi. kim neye göre karar veriyor deyince, ben veririm dedi. ben anlamam dedim, ya diğer yolculardan da bagaj ücreti alacaksın ya da bana paramı geri vereceksin dedim. paranı veririm fazla eşyanızı indiririm dedi. hadi indirebiliyorsan indir dedim. sonra bürodaki elemanlar gelip araya girdiler. bir ara ulan dedim kendi kendime, şimdi şu piçe bi tane geçirsem, benim yüzümden kız yarın toplantısına yetişemeyecek çünkü son sefer, o yüzden kavga etmemem lazım.

kavga kötü bir şey ve tek kelimeyle cahillik. çok tecrübem oldu iyi bilirim. ve ben zaten artık kavgaya sıcak bakan birisi değilim ama böyle piçler de hep beni bulur ve böylesini de sikeceksin yani, yoksa seni sikerler bu kadar net.

sonra bir süre daha tartışmaya devam ettik. bürodaki elemanlarda dahil oldu tabi ama onlar uzlaştırmaya çalışıyorlar. yok efendim 3 parçaya göz yumuyorlarmışta, 4 parça olunca ücretlendiriliyormuş. yer miyim lan ben? o zaman o adamdan 10 lira alsın görecem dedim. şirket kurumsal olmadığı için bürodakilerin yapacak bir şeyleri de yok, ellerinden gelen uzlaştırmak sadece. sonra bürodaki görevli, muavine paranın 10 lirasını iade et dedi. şaka mısınız amk dedim içimden. sonra baktım bu piç çıkarttı 20 lira, al abi hepsini veriyorum ver paralarını benden olsun dedi. onu deyince ben sinirlendim. benden olsun ne demek lan, sen kimsin amcık! aldım parayı, senin dedim yaptığın yanlıştı, adamına göre muamele kızı yalnız buldun sigara paranı çıkarttın yalan mı lan dedim? tam cevap verecek, uzatma artık yeter diye herkesin içinde ben dedim bu parayı yememde sana da yedirtmem diye cart curt yırttım önüne attım. sonra oradakiler araya girdi tamam falan filan uzaklaştırdılar bizi birbirimizden.

özetle içimde patladı, sırf yarınki toplantı yüzünden. bazen böyle kendinizi tutmanız gereken durumlar oluyor, benim dün gece yaşadığım gibi. siz kendinizi tutabiliyor musunuz yoksa işin sonunu düşünmeden dalıyor musunuz?

 
o koşullar altında en doğrusunu yapmışsın.

evet bazen kendimi tutamıyorum, bazı konularda :( sonra da insan pişman oluyor.

öfke ile başa çıkmak zor

ahaha para yırtma yerini atlamışım. o nerden geldi aklına. yapmasaydın keşke.
  • mea maxima culpa  (26.08.13 03:00:27 ~ 03:01:20) 
normalde hakkinizi aramaniz cok ama cok guzel... ama ablanizin "çok önemli bir toplantısı var" demissiniz. keske bu kadar buyutmeden cozmeye calissaymissiniz cunku ablaniz ister ister takilmistik ve yolcugu nasil gecit kimbilir...

not: benzer olaylarda bende kendimi tutmaya calisiyorum sonuna kadar... ama bazen olmuyor iste
  • kamyonsans  (26.08.13 03:01:39) 
a dur aklıma bir hatıra geldi.

bilmem kaç sene evvel IRCICA kütüphanesindeyim. dincilerin yoğun olduğu bir mekan. saçma sapan bişiler söylediler. fotokopi filan onunla ilgili.

şekerim düşmüş, kafam atmış. verdim veriştirdim.

ordan müdür yardımcısı denilen bir adam geçiyormuş. hanımefendiyi bir daha buraya sokmayın filan başladı konuşmaya.

neyse ki yatıştı sonra ortam.
  • mea maxima culpa  (26.08.13 03:05:11) 
@nediyem
benim parayı yırtmam, 20 liranın derdinde olmadığımı anlatmak içindi. benim derdim ortadaki haksızlığa parmak basmaktı ve şimdiki aklım olsa gene aynısını yaparım. o an o parayı cebe atsam, o piçten hiçbir farkım kalmazdı, benim düşüncem bu. yani o sigara parasının derdinde, bense çok daha derin konulardayım.

  • eyyor  (26.08.13 03:11:42) 
kavga etmeden kavgadan daha etkili bir şekilde göt etmişsiniz ibneleri. içinde bir şey kalmasın. çabuk parlayan biri değilimdir ben. enine boyuna düşünürüm sinirimi bastırmaya çalışırım.


  • japon askeri  (26.08.13 03:17:45) 
@nediyem
muhtaç birine verdiğim param ayrı, kumara yatırdığım param ayrı, yırttığım param ayrı, hepsi var çok şükür. o zaman senin mantığına göre kimse götünün keyfine harcama yapmasın, belki ileride bulamazlar. birde inşallah diye beddua etmiş, sanane lan senin paran mı? sen yırtma paralarını sakın, sana paralarınla mutluluklar askjdhaskj

  • eyyor  (26.08.13 03:26:14 ~ 03:26:39) 
Oldu olacak 20 lirayla sigaranı yakaydın amk. Benim gibi birine çatsa o gözünü hastanede açardı. Ben şehirler arası taksi tutardım mesala. deli olmak zor hocu.


  • dark colours  (26.08.13 03:31:13) 
az eşya taşıdığımdan bizzat başıma gelmedi. Ama dikkatimi çeken şöyle bişy var, çuvallarla tenekelerle soğan patates peynir vs. taşıyanlar görüyordum, bagaj parası alınmasına hiç şahit olmadım.
Adam belli ki dediğin gibi ablanın tek başına oluşu, belki görünüşünün mülayim olması ya da kadın olmasına dayanarak böyle bişy yapmış. İyi ki kavga etmemişsin, böyle üç kuruşluk adamlar için değmez.
@nediyem: söylediğin aklıma bir rivayet anlatıyı getirdi. İsimler önemli değil içerik önemli ama yaşanmış bişy.
Şam valisi Muaviye, Ebuzer'i rebeze çölüne sürdükten bir süre sonra; bir köleyi birkaç kese altınla Ebuzer'e gönderir ve onu altınları almaya ikna ederse azad edeceğini söyler.
Köle ebuzer'e varır, yalvar yakar dil döker, azad edileceğini söyler ama kabul ettiremez. Artık yılınca dönmeden ona sebebini sorar; ebuzer cevap verir:
"altınları alsaydım sen hür olacaktın ama, bu kez benim ruhum köle olacaktı."

@eyyor: Parayı yırtmakla en iyisini yapmışsın bence. Ondan ne sana ne başkasına hayır gelmezdi. Üç kuruşluk o eleman da yapıştırmakla uğraşmıştır belki sonra heheh.
  • dafaiss  (26.08.13 03:34:54) 
@sivrisinek
ablam sormuş zaten. adamda 2 kalem hakkınız var diğer kalemler 10ar liradan ücretlendiriliyor deyince medenice tamam demiş. bunda garip olan bir şey yok. ayrıca beni beklese gene aynı şey olacaktı. bana söylemesi de şöyle oldu, yolda lazım olur bozuk paran var mı yok mu diye konuşurken söyledi işte. yoksa git al parayı niyetiyle söylemedi tabiki. niyeti o olsa zaten vermezdi.


mesele şu, firma kurumsal değil. şoför amcası, yeğeni muavin. yani adamların kendi otobüsü, kimi kimin işinden ediyorsun? ki burası yolsuzlukların başkenti, öyle şikayetle falan yürümüyor burada o işler. türkiye sadece ankara,istanbul ve izmir'den ibaret değil.
  • eyyor  (26.08.13 04:23:10 ~ 04:23:25) 
Okuyunca ben de sinirlendim bak.ah o toplantı olmasaymış da burnu bi çatlasaymış o muavinin.


  • safsafinaz  (26.08.13 04:24:30) 
otobüsle motorsiklet hatta kocaman bazalı karyola taşıyanlar gördüm ücret falan alınmadı. zaten yasal olarak o uygulama kiloyla oluyor kalemle değil(20 veya 30 kilo olması lazım emin değilim) en dandik ilçe firmasından varan'a kadar pek çok firmayla yolculuk ettim ama hiç bi firmanın uyguladığını görmedim. kocaman bavulla gelen bedava binecek ben 4 tane sırt çantası koysam para mı vericem? saçma. eleman götünden element uydurmuş. ablanın giyimi filan iş kıyafetine yakınsa zengin görmüştür.

yaptığında haklısın. bunu yapan muavin ise kaptana şikayet etseydin, sonra şube müdürüne şikayet edip bir de firmanın elbet bir merkezi vardır orayı arayıp şikayet etseydin gözü önünde, azıcık götü uçuklasaydı.
  • r_u_h  (26.08.13 05:16:03) 
20 lirayı kaybetmiş olmanın bir önemi yok, verilen mesaj iyi olmuş.


  • neseranni  (26.08.13 05:33:26) 
sakin olup polis çağırmalıydın. taksici fiş vermediği için mali polisi aradığım oldu. olayları kendi başınıza kaba kuvvetle çözmeye çalışmak doğru değil.


  • [silinmiş]  (26.08.13 09:06:41 ~ 09:26:24) 
bence yapılacak en doğru şeyi yapmışsın,
içinde kalmasın bence bebeyi iyi göt etmişsin o parayıda yedirmemişsin.

  • basond  (26.08.13 09:10:57) 
kimbilir böyle kaç insanı çarpıyorlar, yaşlıları filan... haa o çarptıkları paralar gün gelir bi yerlerini tırmalar. çok da iyi çok da güzel yapmışsın. eline sağlık. 'indiririm o zaman bavulu' ne demek. sırf senin ona işin düştü diyo yoluyor aklınca. göz açtırmamak gerek bunlara. sen kurumsal değil demişsin ama kurumsalların da şu an pek farkı yok, herkes kafasına göre takılıyo. servisle 3 kere gidebildiğin yere başka seferde gidemiyosun. hatta en son bir tanesi istanbul girişindeki viyadüklerde aynasını bir tıra kaptırdı ve tüm otobüs doluyken (kimi yolcunun da gazıyla) tırı kovalamaya başladı. neymiş ayna parasının peşine düşecekmiş. ulan zaten az evvel bir kazadan kıl payı kurtulduk, viyadükten uçmamıza ramak kaldı hem de tünele girerken. sen de bunu internette yaz başka yerlere de, talep edildiğinde kimse o parayı vermesin, herkes uyanık olsun.


  • kediebesi  (26.08.13 10:11:12) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.