[]

gelin pavyon gerçeğini görün

yabancı uyruklu kadınlar konsomatris olarak zorla çalıştırılıyor. beraberinde escortlukta yaptırılıyor. ve bu kadınların pasaportlarına el konulmuş. haliyle ülkeden çıkamıyorlar.

liseden bir arkadaşım konsomatrislik yapıyor. onun vasıtasıyla bu yabancı uyruklu kadınlardan birisiyle tanışmıştım. kadının anlattıkları gerçekten içler acısı. anne babasını görmeyeli seneler olmuş, hatta babası çok hastaymış ama gidip görmesi için izin vermiyorlarmış. kendisini türkiye'de normal bir işte çalışıyor zannediyorlarmış, arada bir para falan gönderiyormuş anne babasına. kadın zamanında çalışmak için gelmiş buraya, emlakçı'da işe girmiş, yavşak emlakçı'da pavyon müşterisi olunca, bakmışlar kızın kimi kimsesi yok, satmış pavyona almış komisyonunu.

ben pek anlamam pavyon adabından. hayatımda bir defa gittim oda ortamı görmek için. orospu çocukları aldığımız nefesten bile para alacaklardı neredeyse. gidenin aklını sikim. birde bu pavyona giden adamların oradan sevgili yapan cinsleri var ki sormayın gitsin. acıdım resmen heriflere. her neyse herkesin zevki kendine.

kadına sordum hiç kaçmayı denedin mi diye? öyle bir korkutmuşlar ki kadınları, kaçmak kelimesini beyinlerinden silmişler resmen. sigara söndürmüşler üzerinde kadının, gösterdi bak dedi kaçmayı denedim sonucu bu oldu diye. yediği dayaktan hariç tabi bu. diğer kadınlara da izlettirmişler bunları yaparken, bakın kaçarsanız sonunuz böyle olur diye. kaçan olsa bile bir şekilde buluyorlarmış. her ilde örgütlenmiş bu adamlar.

polise git dedim, güldü ne polisi dedi? pavyon polis dolu zaten, hepsi müşteri, hepsi patronun arkadaşları dedi. kaçan olduğu zaman polis tekrar getirip pavyona teslim ediyormuş kadınları. yani kadınların ne kendi çabalarıyla ne de yasal yollardan kurtulma şansları yok bu amına koduğumun türkiyesinde. tek kurtulma şansları yaşlanıp pörsümeleri, bunu da kendisi söyledi hatta. ama o saatten sonra kurtulsan ne olur kurtulmasan ne olur amk.

o siktiğimin başbakanı her boka el atıyor da şu pavyonlara ve orada zorla çalıştırılan kadınlara neden el atmıyor anlamıyorum. haberleri mi yok acaba bunlardan? ulus lan, ankaranın göbeği olmasına rağmen o kapının ardına girince başka bir dünya, adamlar kendi hükumetini kurmuş öttürüyor. ortada bir açık var ama nerede acaba? açık derken yani bu işi ancak devlet çözer arkadaş, başka türlü sikerler adamı. ben kafaya koysam garson olarak girer gene o kadının pasaportunu çalarım ama hangi birine yardım edeceksin amk? 1 değil 2 değil onlarca kadın. ama birileri bir şeyleri yukarıdan saklıyor gibi. ve en kötüsü kimsede bir bok yapmıyor.

sizin görüşleriniz?

 
bunun asıl sorumlusu sikine sahip olamayan, cebine 5 kuruş para geçse koşa koşa keraneye giden abaza adamlar. her arz kendi talebini yaratır. böyle bir mesleğin ortaya çıkmasına sebep olanların ta amk. bence de eğer devlet insan haklarını önemsiyorsa buna bir el atmalı ama kimi kime şikayet ediyorsun.


  • japon askeri  (22.08.13 01:35:26) 
@devils trill
sadece erkekler değil, patroniçe denen kitapsızlar da var bu zalimliği yapanların içlerinde. erkek kadın meselesi değil bu, insanlık meselesi. hürriyet kısıtlayan erkekte olsa kadında olsa benim gözümde aynıdır.

  • eyyor  (22.08.13 01:36:00) 
daha önce hiç içinde bulunmadığım bir ortam ve üzerinde hiç düşünmediğim bir sorun.
keşke elimizden bir şey gelse.

ben teşekkür etmek istedim, bilgilendirme için.
  • hoppala  (22.08.13 01:47:16) 
157 diye bir ihbar hattı var. Belki yararlı olabilir, çok bilinmiyor.

www.sabah.com.tr
  • audrey hepburn  (22.08.13 01:47:52) 
Ohooo günaydın eyyor. Genç bir arkadaşsın herhalde? 20, belki daha fazladır bu işler böyle yürüyor. Yabancı kadınlar sadece buna yeni dahil oldu sayılır, belki son 10 sene.

İğrenç ötesi birşey bu insanlara yapılanlar ancak bunun müşterisi olması bu çarkın dönmesini sağlıyor. Yani suç bana göre pavyoncuda değil oraya gidende.
  • Nocturne  (22.08.13 02:11:59) 
@Nocturne
benim amacım dikkat çekmek, bilmeyenlere bakın görün demek için. yoksa angara bebesiyiz

  • eyyor  (22.08.13 02:19:01) 
ATV'de yayınlanan 'Uçurum' dizisi tam da bu konuya değiniyor

www.atv.com.tr
  • werderweremem  (22.08.13 02:27:50) 
157 ihbar hatti mutlaka arayin. Emniyete bagli. Uluslararasi goc dersi alirken bi derse emniyet muduru konuk olarak gelip bizzat bu konuda saatlerce konusmustu. Cok ciddiye aliyorlar ihbarlari, zaten birlesmis milletler multeciler yuksek komiserligi ile ortak calisiyorlar. Kurtulanlardan ornekler verdiler. Cekiniyorsaniz isimsiz ihbar yapin, ama ihbar edin lutfen. Bir suca sessiz kalmak da suctur.


  • chavez s venezuela  (22.08.13 02:39:07) 
  • dafaiss  (22.08.13 02:39:17) 
üzüldüm bende akşam akşam bu 157'yi denesen be eyyor :(


  • yol  (22.08.13 02:52:47) 
Pasaportuna el koymasi bir sey ifade etmez konsolosluguna gidip kaybettigini soyleyip olayi cozebilir.

Pavyonda kimse dikilmek istemeyen birisini dikemez.
  • kegums  (22.08.13 05:31:36) 
Bizim erkeklerde yabancı uyruklu kadın merakı oldukça bu düzen değişmez. Buradaki duyurularda bile, birisi canım sıkıldı ne yapayım diyor, cevap veriyolar rusa git diye.
Arz oldukça malesef bu durumun önüne kimse geçemez, kadın ve erkeği yanyana görmeye tahammül edemeyen bir ülkede yaşıyoruz malesef, böyle olunca ne oluyo? Millet açlıktan bu tarz yerlere gidip bu kadınlara abanıyor. İnsanlar büyük paralar kazanıyor bu yüzden ve bi yerde para varsa, o piyasayı kapatmaya kimsenin gücü yetmez.
Eğer erkeklerimiz rağbet etmese bu kadar, kadınlara ihtiyaç kalmaz ve bu durumlar yaşanmaz.
  • innerbliss  (22.08.13 09:17:07) 
başbakan niye el atmıyor sorusuna cevaben;

"keraneleri kapatalım da millet bizi mi siksin?"

süleyman demirel.
  • eksi sozluk e bir daha geldim  (22.08.13 10:46:57) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.