[]

trafik kazalarını önleyecek akıl almaz çözüm 2

sürücü koltuğunda kabin gibi bir şey olsa, insanı tamamen sarmalayan(çok sıkmadan tabi) çelikten falan olsa bu da... 200 km'yle bir yere çarpsa, yuvarlansa bile vücudu hiç kıpırdamasa.

olma mı?


 
anlik cok yuksek ivmelerde ic organlar hasar gorur, beyin sarsilir vs... bu sadece orada degil baska yerlerde de dusunulen bir olay. misal roller coaster'lar.
yani soyle dusun, arabayi 200km ile giderken hic kaydirmadan bir salisede durdurabilsek ve biz de arabada hareketsiz olsak, ic organlarimiz sahip oldugu potansiyel enerjiyle birbirinden ayrilirdi. beynimiz kafatasimiza baski falan yapardi. kalbimiz midemize duserdi.

  • bohr atom modeli  (15.08.13 12:11:54 ~ 12:14:03) 
şöyle diyeyim, çoğu kazada emniyet kemeri çok sıkı olup ani frende kafanın ağırlığıyla boyun kırılarak adam ölüyor. Emniyet kemeri olmazsa da çoğu durumda sürücü pencereden fırlayabiliyor.

bunun için emniyet kemerleri stopper ile üretiliyor. dikkat edersen ani bir çekme durumunda yaklaşık 5 cm esnedikten sonra duruyor. bu da ani durumu bir nebze yavaşlatıyor.

hareketsiz bırakmak da hareketli bırakmak da anlamsız yani. senin hareketi engelleyen bir şeye değil hareketi "emen" bir şeye ihtiyacın olur ki bu da bizi şuna getiriyor...

"airbag"
  • wiillii  (15.08.13 12:40:23) 
Yamulmuyorsam böyle bir şey var. Kaynak şimdilik götüm.


  • [silinmiş]  (15.08.13 12:40:37) 
formula 1 araçlarının kokpitleri de benzer bir yapıda. hatta 2007 kanada gp'de çok kötü bir kaza yapan robert kubica'nın hayatta kalabilmesinde de büyük payı var bunun.


  • kibritsuyu  (15.08.13 12:49:24) 
tarantino'nun filminde vardı bu. bir şey proof.


  • nereye bu gidis  (15.08.13 13:28:56) 
www.youtube.com

buradaki sadece carpan disliler degil tüm dislerin bozulma nedeni de hayvani yüksek g ler.

kisaca bahsettiginiz teoride fikir verebilecek, trafik kazalarindaki yaralanmayi azaltacak bir sey ama maliyeti dolayisi ile yapilmaz su anda.

otomobil sirketleri bile herhangi sorun ciktiginda arac toplatmak ile hic bir sey yapmama secimlerini ödeyecekleri potansiyel mahkeme ve tazminat masrafi ile cagirma masrafini karsilastirarak veriyorlar.

hatta burada bir yöntemi var bunun.

www.youtube.com
  • serabetan  (15.08.13 13:45:24) 
ralli arabalarında filan çelik kafes kullanılıyor.

rahatsız bir koltuk, bir kaç demir profil yanlarda tavanda vs vede sağlı sollu emniyet kemeri.

ama amaç belli zaten ralli yapmak, hız yapmak. günlük kullanımda zor ve sıkıcı olur.

hiç hasar almayan kabin veya araç işi mantıklı değil, arkadaşalr anlatmışlar ani durmalar organların o ivmeyle hasar alacağı vs.

bize lazım olan kesinlikle emniyet kemeri takmak ve airbag, ha birde ortalama 100-120 km hızları geçmemek.

çünkü yanlış hatırlamıyorsam bizim aracımız çok sağlam demek için milyarlarca dolar harcanıp arge yapılıp ve araçlara onay almak için ilgili kurumların uyguladığı testler 50 mil yada 60 mil hızlarda yapılıyordu, kısa bir google aramasıyla sonuca ulaşılabilir. (amma düşük cümle oldu lan.)

önemli olan sizin araçtaki güvenlik ekipmanlarını kullanmanız ve aracın iyi darbe emmesidir.

hani ortalıkta geyikler vardır, "hacı o araba kağıt amk geçen yolda gördüm kaza yapmıştı önü konpile dağılmış, halbuki bizim brodway bile taş gibi geçen bi bmw ye vurdum bmw nin arka dağıldı bizde birşey yok"

hah işte aslında kazada sağlam kalan araba dandik arabadır, kendi sağlam kalır ama içindekilere zarar verir.

kazada bilinçli bir şekilde darbeyi emip dağılan araba ise sağlam arabadır, kendi dağılır ama içindekileri korur.

yoksa her arabayı tank gibi sağlam üretmek hiçde zor değil, demirin kilosu kaç para?
  • cokilgincvesesgetirecekbirnickarayanadam  (15.08.13 13:54:04) 
hızlı giderken çarptığında vücudun hiç kıpırdamasa beynin kafa tasına çarparak ön lobunu dağıtır. yani olması gereken şey düşük ivmeli yavaşlama. yukarıda bahsedildiği gibi arabaların eski evladiyelik ford'lar gibi olmak yerine en ufak çarpışmada katlanma sebebi maliyetten daha çok güvenlik. tabi takla vs gibi durumlarda tavanın ezilmemesi vs için iç kafes koyuluyor yarış arabalarında ama standart bir arabaya bunu koymak çok maliyetli ve ağırlığı arttırdığı için daha güçlü motor gerektirir.


  • r_u_h  (15.08.13 14:19:56) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.