[]

üniversitede devam zorunluluğu

bu sene dgs'ye girdim. bir işte çalışıyorum ve aynı zamanda da okula devam etmek istiyorum. ama gel gör ki istanbul'da iletişim fakültelerinin ikinci öğretimleri kaldırıldı. güzel sanatlar fakültelerinde zaten yoktu.

soru şu: istediğim bölümler için birinci öğretime girme ihtimalim var. iyi bir puan almışken devam etmeyi çok istiyorum ama işten de ayrılamam. sizce bu bölümleri tercih edip yalnızca sınavlara girsem olur mu? ben gerekli özveriyi gösteririm ama okul sıkıntı çıkartır mı?

istanbul'daki devlet ve vakıf üniversitelerinde okuyanlar şu üniversitede durum şöyle gibi bilgi verebilirlerse şahane olur.

 
iü de okuyorum 4 yıllık öğrenim hayatı boyunca bi iki dersin devam zorunluluğu oldu, onun dışında olmadı, farklı bölümlerde okuyan arkadaşlarımda iletişim ve iktisatta onlarında devam zorunluluğu olduğunu duymadım.


  • asilyis  (13.08.13 17:17:23) 
İ.Ü bitirdim. Normalde % 80 devam zorunluluğu vardır,resmidir. Ancak bazı hocalar bunu hiç takmaz, bazıları ise devam zorunluluğunu şart koşar.

Hocalarınla konuşup durumu izah edebilirsin. Ancak senin durumunu kabul etmek zorunda değiller. Ayrıca derslere giremeyeceğine göre birilerinden ders notu bulmak zorundasın. Ders notlarını her zaman çevre kırtasiyelerde bulamazsın bilgin olsun.
  • Nocturne  (13.08.13 17:53:27) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.