[]

İstanbul'da kadın öğretmen için yapılabilecek en iyi tercih??

şehir dışından gelen ve ilk defa atanacak olan kadın öğretmen adayı için hangi ilçeleri veya semtler yazabilir? kira, ulaşım, güvenlik açısından düşündüğümüzde 'şuraları yazabilirsiniz' diyebileceğiniz yerler nerelerdir?




 
kadıköy, üsküdar, sarıyer


  • jimjim  (10.08.13 16:23:45) 
yeni başlayan öğretmen için İstanbul bence iyi bir tercih değil.


  • ya ben lan neyse  (10.08.13 17:16:02) 
neden değil? neresi olmalı peki?


  • biglord  (10.08.13 17:22:47) 
bahçelievler, bakırköy, sarıyer +1, levent, beşiktaş, ortaköy, belki beylikdüzü ya da büyükçekmece ama istanbul'un merkezinde olmadıkları için, pek tavsiye etmem, genelde site düzeni ve hafiften yazlık yer havası olduğu için önerebilirim. anadolu yakasında göztepe, acıbadem, erenköy olabilir belki ama karşı tarafı çok da ayrıntılı bilmiyorum. bu arada ortaköy ve civarı sarıyer içinde falan da yer alıyor olabilir ilçe merkezi olarak. şişli-mecidiyeköy civarı cehennem gibidir, tavsiye etmem. nişantaşı olabilir. taksim'i de tavsiye etmem, tehlikeli olabilir istanbul'a yaşamak için ilk kez gelecekseniz. bu arada, seçimi nasıl yapacağınızı bilmediğim için, böyle yazdım, eğer ilçeler baz alınarak seçecekseniz, daha genel bir seçim olacağından, tek başına kadın ya da erkek yaşamanın zor olduğu bir yere de denk gelebilir. mesela atıyorum, bahçelievler ilçe olarak seçilecekse, şirinevler de dahil olabilir buna, bahçelievler merkez de, ömür civarı da. şirinevler'e gitmeyin mesela. bu arada ataköy, yeşilköy, yeşilyurt, florya da çok güzeldir, ama kiralar pahalıdır. aynı pahalılık ve güzellik etiler, bebek civarı için de geçerli.

istanbul şundan dolayı zordur: hayat çok pahalı cidden. ben bir senedir ailemden ayrı olarak özel bir üniversitede çalışıyorum, kira ve faturaları okul ödemesine rağmen, elime geçen para yol ve yemekle bitiyor, ki kira ve fatura parasını elden alan arkadaşlarım da var -okulun ödemesi durumunda, okulun seçtiği evlerde yaşamak zorundasınız, öbür türlü kendi seçtiğiniz yerde yaşayabiliyorsunuz- parayı elden alan arkadaşlarım hiç geçinemiyorlar, ki iki kişi-üç kişi ev arkadaşıyla yaşayan ya da evli/sevgisili-nişanlısı ile yaşayanlarda eve bir kaç maaş girmesine rağmen zorlanıyorlar. bir de, istanbul'da hangi semtte olursanız olun, kapınızı sıkıca bir kaç kere kilitleyip yatarsınız, hangi katta oturuyor olursanız olun, camlara alarm ya da demir taktırırsınız, yani güvenlik çoğu şehre göre çok çok azdır. evet, büyük şehirler çoğu zaman pahalı ve güvenliksizdir zaten, ama istanbul aralarında en öne çıkıyor genelde. eğer küçük şehirde yaşamaya ve çalışmaya alıştıysanız, burayı tercih etmeyin, derim. ben ciddi ciddi küçük şehirdeki bir üniversiteye gitmeyi düşünüyorum buradaki işim bitince. ama burası sizi çekiyorsa ona da bir şey diyemem tabi, ben de hala buradayım sonuçta :)
  • pasp  (10.08.13 17:38:39) 
teşekkür ederim. peki beylikdüzü yazılabilir mi?


  • biglord  (10.08.13 17:48:23) 
göztepe, acıbadem, erenköy, nişantaşı +1 fakat kiralar biraz (örtmen maaşı için oldukça) yüksektir.

beylikdüzü tavsiye edilmez. neden? ulaşım zor, hayat yok. beylikdüzünde yaşayacaksan neden ist.a gelesin? strese, masrafa değmez. ayrıca geçmişi çok uzak olmadığı için bir semt kültürü yok; ipsiz sapsız çok insan var.
  • jimjim  (10.08.13 18:05:37) 
beylikdüzü çok geniş bir ilçe, belli bir kısmı güzel, ama bazı yerleri hala gelişmekte olan yerler, oraya da denk gelebilirsin. orada ev fiyatları biraz daha düşük oluyor, site içi evler de güvenli ve güzeldir, ancak senin okulunun denk geleceği yerleri bilemiyorum, dediğim gibi geniş bir ilçe olduğu için, okulunla evinin arası uzak da kalabilir -gerçi ne kadar uzak kalacak ki? o da var. sonuçta istanbul'da herhangi iki nokta arası trafik ya da olağanüstü hallerin çokluğu yüzünden bir kaç saate kadar çıkabilir :) - o yüzden orayı yazman riskli de olabilir. mesela beylikdüzü'nden öncesi avcılar'dır, kesinlikle yazma, beylikdüzü'nün karşısı esenyurt'tur, gene kesinlikle yazma. küçükçekmece'yi de yazma, sefaköy'ü de yazma mesela.

ayrıca gözüne ayrı olarak çarparsa, bağcılar, yeni bosna, güneşli, ikitelli kesinlikle yazma. haznedar, güngören, merter olabilirdi ama kötü yerine denk gelme ihtimalin çok yüksek, bazı sokaklar ekvator gibi: altı şeriat, üstü medeniyet. zeytinburnu gene yazma -bakırköy'ün içinde olabilir, dikkat et- fındıkzade, aksaray, beyazıt kesinlikle yazma -beyazıt'ta istanbul üni. var tabi, oraya da öğrenciler, hocalar gidiyor mesela, ama beyazıtta bir okula gidip gelmek için fındıkzade vs.'de oturmak durumunda kalabilirsin mesela. ne bileyim, sirkeci-bakırköy arasını hiç yazma mesela, sahil kesimine denk geliyor, samatya, cankurtaran falan var, oraları yazma. aklıma gelenler bunlar.

beylikdüzü işte dediğim gibi geniş bir yer. akrabalarım ve tanıdıklarımdan oturan çok orada, ama hep site içi yerlerde oturuyorlar. son zamanlarda ayrı bir ülke gibi oldu, çok değişti ve gelişti, ama misal gürpınar'da okulun olsa, sen de sitelerde kalıyor olsan, siteler güvenli ama okulda mutlu olabilecek misin? ona bir şey diyemem misal. öğrencilerinin geldiği yer de önemli. ha ben "çalıkuşu in da istanbul" falan takılırım diyorsan, istanbul'da çok fazla kötü durumda okul var, gecekondu mahallelerinde, hacıhüsrev'de -sakın gitme, sakın!- dolapdere'dir, kağıthane'dir vs., ama ona varana kadar doğuda bir sürü yer var, hem de öğrencileri daha düzgün olan, oraya giderdin zaten.
  • pasp  (10.08.13 18:07:35 ~ 18:09:03) 
fındıkzade o kadar da berbat değil yaa abartmayın :D


  • jimjim  (10.08.13 18:09:05) 
ilk atama olduğu için büyük ihrimalle Sultanbeyli, sultangazi, tuzla gibi yerlere gideceksin. 12 yaşındaki çocuk akşam evlere hırsızlığa gidip sabah derse gelecek, okullarda uyuşturucu, sigara, hap kullanan bir sürü öğrenciyle karşılaşacaksın. bir de bayan için zorluk katlanacak... hele bir de liseyse aman aman.

doğuya gidersen hem yüksek puan alacaksın, hem insanından, öğrencisinden daha çok saygı göreceksin.

hem artık doğu Anadolu da neredeyse her şehirde havaalanı var. en uzak şehirden istanbul a 2 saatte varırsın.
  • ya ben lan neyse  (11.08.13 00:15:51) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.