[]

tatil yerine nasıl karar veriyorsunuz?

selam arkadaşlar,
benim şöyle bir sorunum var,
internetten tatil yeri bakarken hep yorum / tavsiye sitelerine girip tesis ve yerler hakkındaki olumsuz yorumları okuyup gitmeye niyetlendiğim yerden vazgeçiyorum.
sırf bu yüzden geçen yaz tatil yapamadım. tüm yaz internetten deniz ve tesis resimlerine bakarak geçti.
bu yıl zor bir yıl geçirdim, tatile çok ihtiyacım var, illa ki bu yaz gidicem diyerek yine araştırmaya başladım ama yine aynı şey oldu. sayfalara bakıp bakıp kapıyorum çünkü millet olumsuz yorumlarını o kadar içten yazmış ki ben oraya gidersem tatilden çok eziyet çekecekmişim gibi geliyor.

mesela %80 iyi ortalaması olan tesisin diğer %20lik yorumlarını okuduğunuzda diğer iyi yorum yapanlara da yalan söylüolarmış, meselenin aslı o değilmiş gibi yorumlar yazmış ve çok inandırıcılar.

ne yapayım?

siz tatil yeri seçerken neye göre seçiyorsunuz? nasıl karar veriyorsunuz?

not: fiyat kriterinden bağımsız durum. çok pahalı tesisler içinde aynı durum söz konusu.

 
insanlar genelde sadece olumsuz eleştirileri ve şikayetleri yazar. O yüzden çoğunlukla olumsuz eleştiri okursun. Ve dünyanın en iyi tatil köyünün yorumlarında bile kötü eleştiri mutlaka vardır. Çok yemek seçen biri yemeğinden şikayet eder ama sen gitsen belki beğeneceksin, herkesin kriteri farklı.
En iyisi arkadaşlara ve eşe dosta sorup tavsiye istemektir.
Gerçekten çok fazla seçenek var, o yüzden ben bu sene yakın bir arkadaşımın 2 sene üst üste gittiği yere gittim. Seni tanıyan insanlar az çok beğenip beğenmeyeceğini bilebiliyorlar.
  • innerbliss  (07.08.13 11:27:09) 
beklentilerinizi önceliklere göre sıralayın.

mesela bir otelin animasyonu çok kötü vs diye yorumlar var diyelim, o benim umrumda olmaz, hatta aksine daha çok hoşuma gider, çünkü tatilden otel animasyonu gibi bi beklentim yok. bununla beraber temizlik, denize yakınlık gibi konular daha belirleyici olabilir tercihimde. siz de kendi önceliklerinizi belirleyin böyle.
yalnız otel puan siteleri, yorumlar vs iyi olmakla birlikte her şey gibi fazlası da zarar, hiç bir yer mükemmel olmuyor: ucuz ama sıkıcı, kalabalık ama denizi güzel, mekan güzel ama yemekleri kötü gibi..
azcık bakının, sonra kendi tercihlerinize göre eleyin. kişisel tavsiyem özellikle ucuz olan "her şey dahil"lerden uzak durmanız yönündedir.
isterseniz alternatifleri yazın. bi de dayanamadım; derdiniz bu olsun!
  • turuncujelibondanhazzetmeyensarijelibon  (07.08.13 11:27:52) 
öncelikle olumsuz yorumun münferit mi olduğuna bakmalısın.

bu sene kıbrıs'a cratos otel'e gittim. çok güzel bir otel, casino'su, balık restoranı, manzarası, havuzu, hamamı, konumu, vs. harika. her şey çok güzel derken odamdaki küvetin yanında duvarda yer alan metal tutacak tuttuğum gibi elime geldi, ben belki biraz fazla abanmış olabilirim. bu ne ya, dökülüyor mu bu otel demişimdir. ama benim dışımda arkadaşlarımın hiç birisinde böyle sorun olmadı, ben bunu yorum olarak olumsuz bir dille yazarsam senin gibi otele gelmeden önce yorumlara bakanları etkileyebilir, vazgeçirebilirdim ama benim de bildiğim gibi münferit bir olumsuzluk bu.

önerim, olumsuz yorumlarda elle tutulur bir temeli olan ve çoğunluk insanın hemfikir olduğu durumları dikkate alın, böyle yorumlara itibar edin.
  • [silinmiş]  (07.08.13 11:46:41) 
aynı konu üzerinde oybirliği varmış biri olumsuz eleştriler varsa buna dikkat etmek lazım. ama münferit eleştiriler için yukarıdaki açıklamalara katılıyorum, kişiden kişiye değişir.

ben de normal otel araştırırken bakıyorum, kimisi eski demiş, eskilik benim için olumsuz bir kriter değil; bir kaç kişi toplu taşımaya uzak demiş, gürültü var demiş işte bunlar benim için birer kriter; veya personel asık suratlı denmiş, bu da beni çok ilgilendirmez mesela.
  • puc  (07.08.13 11:50:06) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.