[]

Laptop bataryası hakkında

Merhaba;

Yeni bir laptop aldım dün itibariyla. Sizce bu laptopu devamlı şarjda mı kullanmak batarya ömrü açısından daha iyi olur yoksa batarya çıkmış durumda kullanmak mı yoksa batarya dolduktan sonra şarjdan çekip batarya şarjını kullanarak mı. Bilen varsa sevaba geçer


 
Bataryada kullanin. Elektrik gider tum calismalariniz ucar gider.


  • eksi sozlukte eksiyen adam  (04.08.13 08:58:12) 
daha önce bir arkadaşa da yazmıştım burada..

uzun ömürlü batarya için pilin doluluk oranı ne aşağıda ne yukarıda olması önerilir %60-80 dolayında kalması yeterli. bunu aldığın pc'nin batarya yönetim uygulamasında maximum batarya ömrü olarak görebilirsin.
tabi bu durumda pc'yi fişten çektikten sonra pilinin maximum kapasitede dolu olmayacağı için uzun çalışamayacağını da bilmek gerek.

fişte tuttuğun sürece pil üzerinden akım geçmez,

ayda bir tam doldurt boşalt yaparsan pili verimli kullanırsın. pilin kullanılmayan kısımları kullanılamaz hale gelmez kısa vadede.

önerim rahat rahat tak çıkar kullan. bunu yapmazsan 2 sene sonunda sen hep prizde de kullansan pil kendi kendine verimsiz hale gelip, kömürleşecek. sen pilime bişey olmasın diye kafana takacaksın.

eskisi gibi piller pahallı değil. yazık etmeyin kullanım konforunuza.
  • gerenkyok  (04.08.13 09:34:22) 
  • halitkin  (04.08.13 09:46:33) 
sürekli pilli şekilde prize takılı olarak kullan anakart veriler önemli şeyler ,haftada en az bir kere pilde kullan ve bitir sonra tekrar şarja tak dolsun.


  • wishful thinking  (04.08.13 10:27:46) 
4 senedir bataryayi çıkarıp kullanıyorum. Elektrik kesildi, trafo patladı, biri fişi çekti vsvs yani en az 50 kere bataryasız çat diye kapandı bilgisayar. Hiç bi sik de olmadı. Hp gibi bataryası az giden bir marka kullanıyorum. Ilk aldığımda 1 sa 45 dk giderken şimdi 1 sa 20 dk gidiyor.
Haftada bir bataryayi normal boşaltıyor, 2 ayda bir her şeyi en yükseğe alıp oyun oynayarak boşaltıyorum.
Laptop pillerinde dikkat etmen gereken
1. Batarya seviyesi %15-%10 un altına inmeyecek
2. Batarya ısınmayacak

Bu yukarda yazılan batarya çıkarma önerileri ısınmayi hesaba katmayan kişiler tarafından söylenmiş şeyler. Isınma ömrünü azaltır.

Mühendislik bölümünde okuyordum. 70 laptop oluyordu bazı derslerimizde. Benim gibi yapan 3-5 kisinin bataryası gayet düzgün çalışır iken diğer çoğu kişinin süresi yarıya inmiş ya da ölmüştü. Telefondan yazdım anlatım bozukluğu olabilir
  • dieselsingle2  (04.08.13 12:17:59) 
sürekli şarjda kullanılması durumunda bir kaç ayda pilin öleceği yalan. canlı kanıtı benim yahu (1.5 sene oldu, sürede %40lık bir azalma var).

ayrıca bataryayı çıkarıp kullanan 3 arkadaşımın anakartları yandı. bakma sen "benim başıma gelmedi" diyenlere. batarya takılması durumunda voltajı ayarlayan sigortaya benzer bir sistem devreye giriyor. sırf pilin ömrü uzasın diye bilgisayarı komple riske atmak biraz mallık olmuyor mu? bilenler için söylüyorum tabi bunu.
  • zgrydn  (04.08.13 12:57:07) 
sikindirik marka almazsan, çakma adaptör kullanmazsan, topraklı prize bağlarsan hiç bir şey olmaz notebook'una. dinazor daşşağı kadar şarj aleti yapıyorlar neden? bilgisayarını korusun diye.

bataryanın takılması durumunda voltajı ayarlayan herhangi bir sistem devreye girmiyor.

ben 4 senede en fazla %20'lik azalma vaadediyorum. bataryanı çıkar.
%20 azalmasının sebebi de şu: bir keresinde önemli bir dersten dolayı bataryayı %0 a kadar indirdim ve 1 hafta şarj etmedim. direk ömrü 15 dk azaldı.
  • dieselsingle2  (04.08.13 13:25:58 ~ 13:27:24) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.