[]

Likya Yolu Trekking

gençler likya'ya trekkinge gitmeyi planlıyoruz kafamızda ki süre 5-7 gün arası ama birkaç sorumuz var

1) 10ağustos gibi çıkmayı planlıyoruz bu vakit yürüyüş mümkün mü sıcak olacğının farkındayız yoksa.

2) bu süre için hangi parkuru seçmemiz daha uygun olur

3)turla mı gidelim öyle kendimiz mi gidelim turun bize bir avantajı var mı ?

4)bir arkadaşımız biraz etine dolgun 135 kilo kadarcık. ama kendine güvenen çivi gibi bir adam yürüyüşte problem olur mu ?

5)eklemek istedikleriniz önerileriniz varsa valla hepsine açığız.

 
  • compadrito  (22.07.13 08:04:54) 
ben likya yolunda 2 gün yürüdüm
ilk gün 30 km yürüdük sana şöyle diyim deli gibi güneşin altında sürekli dağda in çık in çık ciddi yorucu yani güneş olmasa sıkıntı yok da bi de yanıma yiyecek almamıştım harbi geberdim.
fethiyedeki başlangıç noktasından başlayıp gece turan campingde kalmıştık işte 30 km falan yapıyor. 135 kilo arkadaşın için çok zor olur yani o yokuşlarda falan sürekli dizlerine yük bindirecek bacaklarına yazık sakatlanabilir.
ben tavsiye etmiyorum. zayıf sağlıklı insanlar kafasında şapkayla ve bol yiyecek ve suyla gitsin okay ama şişko adam yapmamalı bu işi.
  • neira  (22.07.13 08:21:11) 
ben iki günde 20 km'lik kısmını yürüdüm, sonra tam bir hafta merdiven inip çıkamadım. yani biraz kondisyon yükleyip gidin, yoksa çarpıyor yokuşlar. bol içecek taşıyın, sürekli sıvı tüketin. sıcak olacaktır elbette, kendinizi hazırlayın:) gereksiz hiçbir şey almayın, ağırlaştıkça ağırlaşıyor o çantalar. el feneri ve bıçak almayı unutmayın. yakınlarınıza nereye gittiğinizi, hangi gün nerede olacağınızı haber verin, zira çoğu yerde telefon çekmiyor, 112'yi bile arayamazsınız. gidin ama eğlence sizi bekliyor.


  • the kene  (22.07.13 09:10:07) 
selam sevgi

1) 10 ağustos yanlış bir tarih. likya yürüyüşleri haziran 20-25 dedin mi biter. eylül sonu ekim başı gibi yeniden başlar. hava çok sıcak olacağı için kimse kendini riske atmaz ağustos gibi keskin bir tarihte. ağustosta yürüyen bağımsız yürüyüşçüler de genelde hep otostop çekmek mecburiyetinde kalırlar ilk asfaltta...

5-7 gün normal hava koşullarında ideal ama ağustosta nasıl olur bilemem...



2)daha çok yanartaş-çıralı- Olimpos-adrasan-gelidonya-melanippe-karaöz-papaz koyu- kargılıdere yapıp mavikentten-demre-kekovaya kadar olan kısmı es geçmelisiniz. mavikente vardığınız anda minibüsle kumluca, kumlucadan da minibüsle demre yapmalısınız... çünkü mavikent-demre arasındaki yol asfalttan ibaret otoyoldan yürüyorsunuz ve o sıcakta asfalt çekilmez... o arayı minibüsle geçmenizi tavsiye ederim. kışın bile çekilmiyor o yol ve rampalar..



3)turun size avantajı, sizi konaklatır bir pansiyonda. sabah minibüsle alır parkura götürüp yürütür. parkurun sonunda sizi minibüsle toplar geri otele götürür.. ertesi gün yine minibüsle alıp, parkurda nerde kaldıysanız oraya geri götürür ve akşam yine minibüsle gelir sizi toplar.. daha garanti iştir. bölge ve medeniyet hakkında bilginiz yoksa size rehberlik hizmeti de verir. bağımsız gidecekseniz rehbersiz, boş gözlerle gezersiniz...minibüs gibi, hazır otel gibi nimetlerden uzak kalırsınız fakat köylülerle sohbet, yemek, konaklama, misafirperverlik, macera, kaybolma, vahşi yaşam falan gibi nimetlere de daha yakın olursunuz. ki likya yolunun tabiatında asıl bunlar yatmaktadır..

4)birçok çivi gibi adam yarı yolda kalmıştır. çivi gibi olmak bir şey ifade etmiyor. önemli olan azim ve sağlıklı kararlar alabilmek. deli cesareti ile parkura başlayıp yarı yolda hem kendini hem ekibi bekleten çok insan var. aşırı kafa dengi biriyse, çok yakın bir arkadaşsa onunla beraber yeri geldiğinde o noktada sabahlamanız gerektiğini bilerek yola çıkmalısınız.

5)bol bol ilk yardım malzemesi,(ağrı bandajı, bileklik, dizlik, baton, bandana, şapka, yara bandı, batikon gibi set götürün. suyunuzu asla ama asla ihmal etmeyin. susuz yaşayamazsınız. acil durum için yakındaki pansiyon, kasaba, köy, jandarma karakolu gibi bölgelerin numaralarının yazdığı bir kağıt hazırlayın. telefona kaydetmeyin. teknolojiye güvenmeyin. kaba taslak bir harita çizin bir kağıda ve cebinize atın.

bol bol likya makaleleri okuyun. hem likya tarihi ile alakalı yazıları bilin ki, gittiğinizde ee hacı iymiş diyip dönmeyin. bilerek izleyin o güzel bölgeleri.ve diğer gezen insanların tecrübelerini okuyun ki, aynı hatalara sizler düşmeyin.

yanınıza (İYİ) bir bıçak alın. işçi eldiveniniz mutlaka olsun. iyi bir fener alın. (bakın iyi diyorum.. iyi olmazsa yolda kalırsınız). dizlik mutlaka bulundurun. öyle motorcu dizliği değil. dizinizi koruyacak bir bandaj gibi bir şey.




şimdilik diyeceğim bu kadar saygılar
  • cobongo  (22.07.13 11:47:53 ~ 16:03:09) 
selamlar

10 ağustos çok yanlış bir tarih. bırakın yürümeyi, nefes alamazsınız. nisan-mayıs-haziran başı ve eylül sonu-ekim bu iş için uygun zamanlar

kamp mı kuracaksınız yoksa konaklama noktalı (pansiyonlarda vs) mı hareket edeceksiniz? ona göre parkur seçimi yapmalısınız.

likya yolu bilginiz sınırlı ise tur olmasa bile yanınızda bir bilen, ya da daha önce giden birilerinin gps bilgileri (kaydedilmiş harita) olmadan gitmeyin derim.

135 kiloluk arkadaş, dizlerine güveniyorsa ve dediğiniz gibi çivi gibiyse sıkıntı olmaz. yine de görece rahat parkurları seçebilirsiniz.

mutlaka 10 ağustos'ta gidecekseniz size önerim yayla rotaları olacaktır. tahtalı dağı-beycik köyü-ulupınar ve sonrasında illa deniz kenarı derseniz yanartaş-çıralı-olimpos rotasını tavsiye ederim. tahtalı dağına teleferikle çıkıp iniş rotasını yapabilirsiniz zirveden.

sevgiler.
  • kumkuat  (22.07.13 14:32:40) 
ilk cevabımdaki rotadan gidecekseniz şayet, karaöz'den sonra havasu köy adını sora sora gidin. karaözden havasu'ya yani gagai adlı antik kentin sırtlarına yürürseniz kimselerin bilmediği bir parkurdan geçmiş olursunuz mesela. kimselerin bilmediği mezarlar, şehirler, orman etapları.... değişik bir tecrübe oluyor. her tarafınız dikenlerden çiziliyor ama değiyor.

sıradışı bir tur hevesiniz varsa ve kalıpların dışına çıkma arzusundaysanız ve detay isterseniz bana pm atın... ben size güzel rotalar çizerim maps üzerinden...

bilhassa adrasan-gelidonya-melanippe korsan koyu- karaöz- papaz koyu-kargılıdere- mavikent rotasında daha tecrübeli birini bulacağınızı sanmıyorum. benim meslek olarak yürüyüş icra ettiğim bölgedir...
  • cobongo  (22.07.13 16:05:30) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.