[]

dövüş sanatları hangi felsefi akıma dahil

malum bu dövüş sanatlarının felsefesi var, mental-fiziksel disiplin, hocalara saygı vs. gibi. bunlar hangi başlık altında toplanabilir? örneğin zen budizmi gibi bir isim koyulabilir mi? ya da yakuza mafyası ya da samuraylar filan bu adamların sahip olduğu değerlerin dayanağı sadece japon kültürü mü yoksa yine budizm/şintoizm ile bir ilgisi var mı?




 
sanırım çakralar ve öfke kontrolü (fevri davranıp açık vermemek için) var merkezinde


  • haydarii  (17.07.13 22:56:37) 
Bu saydığın herşey din felsefesine göre üstad. Uzak doğu dövüş sanatlarının hepsinin felsefesinde güzellik, saflık, narinlik ve bir o kadar da güç vardır. Sanırım bu değerler budizme dayanıyor.

Bu yüzden eğer onları bir felsefe sınıfına koyacaksak din felsefesi altında toplayabiliriz.
  • Nocturne  (17.07.13 23:00:17) 
Hareket cekme hareketin allahini gorursun felsefesi.


  • rahmi pinkfloydoglu  (17.07.13 23:43:34) 
hepsini aynı kefeye koyamayız. Ama en genel çatı din felsefesi ya da metafizik olabilir.
Hepsi hakkında bilgi sahibi değilim ancak kung-fu ve türevleri ile tekvando (biri çin biri kore menşeili) okullarında aynı namaz kılmak ya da kilise ayini gibi belli bir ritüel ve onun ruhani özü icra edilir. Örneğin tekvandoda buna poomsaea (yazılışını yanlış hatırlıyor olabilirim) deniyor ve bu seri hareketleri ve ritüeli icra eden kişinin tepeden ya da yandan bakıldığında korece bir şeyler yazdığını görebiliyorsun bariz. Ve yazılanlar da işin özü, ruhani/felsefi kısmıyla ilgili.

  • dafaiss  (18.07.13 00:08:15) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.