[]

Teamviewer

Merhabalar. Bir yakınımın işyerinde bilgisayar ile ilgili sorunları vardı. Bir bilgisayarcı ile görüşürüp, makinesine format attırmış. Ardından teknik destekteki eleman makinenize Teamviewer kurduk bi sorun olursa burdan bakıcaz gibisinden laflar etmiş.
Bilgisayar üzerinden mali işlerini de hallettiğini söyleyen yakınım için bu bir tehlike arzeder mi? Oldum olası böyle programlara kötü gözle bakardım. Biraz da bundan yakınıma bahsedince o da bi panik havasına girdi.
1. Program güvenli midir? 2-3 gün kullandıktan sonra, boş banka hesapları görmek pek iç açıcı görünmüyor banada.
2. Programı uninstall ettikten sonra yapılması gereken (örn: silinmesi veya kapatılması gereken dosya veya uygulamalar) bazı şeyler varmıdır?

 
2. Google'dan programı aratıp özelliklerine baktınız mı? illegal bir program değilse uninstall edildiğinde birşey yapmak gerekmeyebilir? ama tabii ki o programı kullanıp sözünü ettiğiniz kişiler başka şeyler yüklemediyse!

1. Bu tarz programlar kesinlikle güvenli değillerdir. Hiç bir şekilde tavsiye etmem, yani uzaktan erişecek olan kişiye ne kadar güvenirseniz güvenin onun bilgisi dışında birisi sizin bilgisayariniza baglanip her turlu halti karistirabilir, bilgisayarda degil internet uzerinde de.

Boyle bir duruma mahal vermeyin derim, bunlar hos seyler degil bu internet caginda..
  • kobrettii  (10.03.09 19:50:15) 
Bu tarz programlar, sadece program yöneticisi açısından değil, internet kullanıcıları açısından risk taşır. Programı kuran ve yöneten kişiyi değil, bu programın diğer kişilere oluşturacağı açıkları düşünmek gerekir.


  • kobrettii  (10.03.09 19:58:09) 
team viewer ile genelde sureklı değişen bir şifre vardır. ama kuran bunu sabit olarak değişmez şekilde de ayarlayabilir. ola ki öyle bile olumş olsa team viewer programı ile baglanıldıgında kullanıcıya ekranda saatin ordan bir uyarı cıkar mutlaka haberi olur. kotu niyetli olmuş olsa cok daha gizli programlar eklemış olması lazım ki bunun için de port açması falan gerekebilir zaten. eger tek mesele tviewer ise bence sorun olmaz


  • scowl  (10.03.09 21:02:14) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.