[]

Boğaziçi üniv.de ders sayısı neden az ?

Boğaziçi üni. ve başka bir üniversitenin aynı bölümünün ders programına baktığımzda boğaziçinde daha az ders olduğunu görüyorum.Bunun sebebi nedir peki ? ders saatleri daha mı fazla oluyor boğaziçinde.




 
az ama öz xd gibi trollük yapmak istemiyorum


  • taha1907  (15.07.13 22:24:19) 
Ders saatleri de az ama derslerin içeriği yoğun ve zor.Bogaziçinin olayı biraz da derslerden sonra ne yaptığına bağlı olduğu için böyle bir sistem var


  • lola35  (15.07.13 22:25:29) 
odtü'de de öyledir.


  • mea maxima culpa  (15.07.13 22:26:06) 
ders çalıştıran okul okul değildir. odtü böyle mesela ki odtü kıçımı yesin(odtü terkim).

cevaba gelince hayatın içinde olmayı teşvik ediyor olabilir.
  • error522  (15.07.13 22:31:48) 
ögrenciye rahatlik vermek olabilir, ögrencimiz zeki zaten gitsin bir de calissin canavar olsun, calismazsa gezsin dolassin, dünyayi tanisin mantigi olabilir.


  • serabetan  (15.07.13 22:35:14 ~ 22:35:42) 
çok sayıda ders vermek marifet değil ki, saçma sapan bilgiler ezbeleniyor ve unutuluyor. üstünkörü.

çok sayıda ders ve ders saati iyidir gibi bir fikir nerden geldi ki aklınıza?
  • mea maxima culpa  (15.07.13 22:38:29) 
önemli olan insan olmak amk ders ney?


  • mustafa34  (15.07.13 22:45:45) 
dogrusu o zaten. kpss dershanesi gibi universitelerle kiyaslamamak lazim.


  • sendelemeden  (15.07.13 22:53:52) 
Kendi alanım olduğu için bilgisayar mühendisliği müfredatını inceledim. Her dönem 3-4 alan dersi ve 1-2 sosyal ders var. 1 ve 4. sınıflarda dönemde 5'er ders, 2 ve 3. sınıflarda dönem başına 6'şar ders var ki bence az değil tam ayarında. 145 kredi ders veriyorlar. Kısacası ders yükü olarak bir anormallik göremedim.

Ufak nüanslara gelecek olursak, bitirme projesi dersi 1 dönem, genelde 2 dönemde yapılır bu proje. Bir de bölümde İngilizce dersi koymamışlar. Bunlar müfredatı hafifleten unsurlar olmuş bilgisayar bölümünde. Ders saatlerinin farklı olduğunu düşünmüyorum. Ancak içerik olarak baya baya ilginç bir müfredat olmuş, konunun dışına çıkayım azıcık.
  • Lethe  (15.07.13 23:01:14 ~ 23:02:05) 
Eğer lethenin dediği gibiyse baktığınız bölüm de gayet normal bi sayı. Biz de dönem başı 5-6 ders alarak mezuniyet kredisini tamamlayabiliyoruz.


  • gupon  (15.07.13 23:40:29) 
seçmelilere bakmamışsınızdır.gayet aynı sayıda kredi lazım mezun olmak için diğerleriyle. ama boğaziçinde farklı olan bir dönem 3-4 secmeli alma zorunlulugu gibi şeyler oluyor, siz 2-3 ders görünce az demişsinizdir onlar zorunlulardır.


  • bazardaki artis  (15.07.13 23:49:47) 
divit'in dediği gibi amerikan modelindendir.
bir de bazardaki artistin dediği gibi seçmelisi çok oluyor bu modelin, onlara bakmamışsınızdır.

gene divit'in dediğine katılıyorum, odtü boğaziçi yapınca ovv oluyor her şey. saçma. (bu olmayabilir, genel olarak konuşuyorum.)

dersin çok olması övülecek bir şey olmadığı gibi az olması da övülecek bir şey değil ama bana kalırsa. Yani ders yükü az olsun, öğrenci ders dışında kendisini istediği gibi inanılmaz geliştirsin mantığı tutmuyor maalesef. Dersin niteliği de mühim tabii. Az olur ama okuması boldur hepsinin vs vs. Ama gene söylüyorum, az ders olsun ki öğrenci kendi gelişimini özgürce yapsın argümanı da çok anlamsız.

son olarak, arkadaş nedir bu ABD akademisine özeniş büyük okullardaki. Özalcı küçük Abd mantığı gibi, Abd ne eylerse güzel eyler deyip küçük abd akademisi yaratma sevdaları... (bu mesajı vermeden geçemedim)
  • siradan bir adam  (16.07.13 00:08:47) 
odtü ve boğaziçi özal'dan çok önce kuruldu.

evet ikisinde de amerikan modeli örnek alınmıştır.

ders sayısı azdır ama dersler ağırdır.

ha niye savunmaya geçtim. arkadaşım ne kadar çok ezik insan varmış, fırsat olsun da iyi okullara sardıralım diye bekliyorlar.

okul mokul hikaye. üniversite sınavında birinci olsan, kendi bölümünü birinci bitirsen fasarya. önemli olan hayattaki diğer başarılar. okul dediğin birkaç senelik bir şey. olabildiğince okulunun fırsatlarını değerlendireceksin.
  • mea maxima culpa  (16.07.13 00:19:28) 
@ mea maxima culpa,

niklere bakmamıştım cevap yazarken; genele yazmıştım aslında, ama doğrudan benim yazdıklarıma cevap olmuş sizinkisi; ondan cevaplamak durumunda kalıyorum.

ODTÜ ya da Boğaziçi'nin Özal zamanında kurulduğu gibi bir iddiam tabii ki yok; zaten Özalcı küçük Abd mantığı gibi dedim. Basit bir analoji kurdum sadece. Akademi'nin ABD özentisi olma halini ya da onların modelini benimsemesini de Özal'la da başlatmıyorum. Bu analojiden bu da çıkmıyor. Boğaziçi ya da Odtü'nün kuruluş sebebi zaten aşikar. (amerikalılar kurdurdu, onlara ajan, kampüsü sovyetlere dönük tabanca vs. geyiklerine girmiyorum. doğrudan "bilim" üretme haline dair hakim olan paradigma nedir onun tartışması bu. Uzatmayayım.) Dolayısıyla o kısmı geçiyorum.

İyi okullara saldırmak için fırsat kollayan bir ezik değilim. Gene üstüme alınıyorum ama... Buna klasik cevap nedir; ben de iyi okullarda okudum/okuyorum! Hayır tabii ki böyle cevaplayamayacağım, genel olarak akademik örgütlenme ve modelleri eleştirmek neden "iyi okullara saldıran eziklik" olarak kuruluyor; onu hiç anlamıyorum. Boğaziçi kötü bir okuldur mu dedim? Hayır. Boğaziçililer kötü müdür mi dedim? Hayır. İyi ya da kötü gibi etik bir tanımlama yapmadım.

Kısaca iyi okul ne, akademi dediğimiz hayattan kopuk "özüne" güveneceğimiz adacıklar mı? İyi okul kriteri ÖSS'de yüksek puan mı? İngilizce eğitim mi? ABD doktoralı hocalardan ders almak mı? Mezunlarının rahatlıkla iş bulması mı? Yetiştirdiği öğrencinin süper donanımlı olması mı? Diğer okullara göre "bilim" üretiliyor olması mı? ABD modeli dediğimiz model "iyi" olan mı? vs vs vs.

Kısaca mevzu çok uzun; ama kendi adıma ne iyi okullara saldıran bir eziğim ne de Odtü, Boğaziçi vs. nin ne zaman kurulduğunu bilmeden akademik örgütlenme ve modelleri tartışacak kadar densizim.
  • siradan bir adam  (16.07.13 00:57:23) 
@sıradan bir adam. işte ben de yazdım ya.

ders sayısı, haftalık ders saati filan bunlar ölçüt değil, olamaz.

ayrıca üniversitenin iyi olmasının da çok çeşitli kriteleri var.

en sonunda hayattaki başarının üniversitedeki başarı ile çok alakası yok.

ezikler konusunda senin kastettmemiştim elbet. ancak aziklerin varlığını yadsıyamayız. sözlükte odtü ve boğaziçi ile ilgili açılan o kadar çok entry var ki.
  • mea maxima culpa  (16.07.13 01:26:30 ~ 01:26:53) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.