[]

Başakşehir'den Taksim'e

Başakşehir'den ev tutup İTÜ Taşkışla ve Maçka'ya her gün ulaşım zor olur mu? 89C gidiyormuş, sefer süresi de 10 dakika yazıyor ama inandırıcı gelmedi bana. Kaç dakikada gidilir? Otobüs kalabalık olur mu?




 
4. etaptan 1 sene boyunca piyalepaşa'ya gidip geldim. piyalepaşa kasımpaşa'dan mecidiyeköy yönünde arada kalan bi yer, okmeydanı hastanesinden biraz evvel iniyordum ben.

arabalar baya kalabalık oluyor. bineceğin durak önemli. ilk duraklardan binersen sıkıntı yok.

uykundan 10-20 dakika feda edersen daha rahat yolculuk ediyorsun. saatleri net hatırlamasam da 7.20 civarı kalkan express yerine 7.00'de kalkan otobüse biniyordum ben. express seferler daha hızlı olsalar da çok ama çok kalabalık oluyorlar.

normal bi günde başakşehir 4.etaptan unkapanına sabahları 50-55 dakikada geliyordum. trafik olan günlerde bu 70 dakikayı bulabiliyordu.

sen 89c dediğine göre 1. etapta olacaksın sanırım. oradan taksim otobüsüne binip, aradan itü taşkışlaya gidebilirsin.
açıkçası biraz yorucu olacaktır, ama düzenini oturttuktan sonra yaparsın.

dönüşlerde trafiğe kalacaksan, taksimde bi süre oyalanırsın. belli bi saatten sonra başakşehir yolu çok boş oluyor, yolcu da az oluyor.
  • delarue  (13.07.13 01:16:10) 
Kalabalık olur. Ara mahallelere falan giriyor, süre uzuyor. Bir kere bindim hafta sonu. Hafta içi daha beter olabilir. Metro ile 2 kere aktarma yaparak ulaşılabiliyor olması lazım. Ama onun yoğunluğunu bilmiyorum.


  • arnold schwarzeneger  (13.07.13 01:24:42) 
@delarue Ziya Gökalp Mah. yazıyor, bilemiyorum tam. Arayınca o çıktı.


  • immortal  (13.07.13 01:25:09) 
ziya gökalp durağından bineceksen zorlanırsın. otobüs oraya gelene dek dolacaktır.
metro'yu henüz kullanmadım, durak/duraklar nerede bilmiyorum ama o da çözüm olabilir. yolun çoğunluğunu raylı sistemle nispeten daha rahat alabilirsin.

henüz ev tutmadıysan başakşehirde, "istanbul şehir rehberi" ve "iett" sitelerini bi gez istersen. iett'deki harita ve şehir rehberindeki harita ile daha uygun evler bulabilirsin belki. ana durağa yakın olan evler.
  • delarue  (13.07.13 01:36:50) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.