[]

bilgisayarda sıcaklık ölçücü

selamlar. everest falan gibi programlarda cpu'nun sıcaklığını da gösteriyor ya, nasıl yapıyorlar? pc'de bi çeşit termometre mi var? nasıl bir şey o?




 
termometre demeyelim de sensör var evet.


  • fuzzy olmak istemistim  (12.07.13 15:35:57 ~ 15:36:06) 
islemcide, video kartinda falan dahili isi sensorleri var. yazilimlarla o sensorlere ulasmak mumkun. bu sekilde ogrenebiliyorsun sicaklik degerlerini.


  • she was my baby  (12.07.13 15:45:37 ~ 15:45:54) 
Evet ısı sensörleri var. Hatta bazen bilgisayarın durduk yere kapanması da bununla ilgili. Yazın çok çalışıp ısınınca, soğutucu kullanmazsan kapanır ya eski laptop'lar, onun sebebi "artık kaldıramadığı" için, "bozulduğu" için değil de; "bozulabileceği" için. Yani bakıyor sıcaklık çok yükselmiş, biraz daha yükselirse iyice yanacak devreler; kendi kendini kapatıyor.


  • long live rock n roll  (12.07.13 15:55:58) 
öyle bi sensör olduğunu tahmin ediyorum da, nasıl bi şey işte o o kadar ufak ve hassas? var mı şekli şemalı, nasıl çalışıyor falan?


  • dahinnotha  (12.07.13 15:56:21) 
2.bp.blogspot.com su gordugun, suan ortalama bi bilgisayarda bulunan bir islemci.

icinde ise 995 milyon adet transistor var :)
3-5 adet isi sensoru konmus cok mu? :P
  • she was my baby  (12.07.13 16:08:23) 
çoğu program sensörlere dayalı değil de bilgisayardaki çalışan programların yoğunluğunu baz alarak ölçüyor. yanlış da sayılmazlar.


  • cetoxim  (13.07.13 02:57:19) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.