[]

Roma Turu

Önümüzdeki hafta Roma'ya gidiyoruz ve bu şehirde nerelere gitmeli, nereler muhakkak görülmeli, orta gelirli bir adam için nerede ne yenir ne içilir, şehirde nasıl seyahat edilir, ne tür araçlar makbuldür ... tüm bu sorularım için cevabı olanlardan yardımlarını dört gözle bekliyorum, teşekkürler ! Ha bir de inceleyebileceğim iyi gezi bloglarını da tavsiyelerinize ekleyebilirsiniz !




 
Dur bakam haritamı açıp yazayım birkaç yer.

Kabaca:

Kolezyum.
Foro Romano.
Fontana di Trevi, Trevi çeşmesi. Dilek çeşmesidir bu, o meydanda da güzel bir dondurma ye.
Vatikan tabii ki ve oradaki aziz Pietro bazilikası.

Bunların dışında "Via Del Corso" yani Corso caddesini mutlaka gör, en ünlü caddelerden biri ve upuzun.
Piazza di Spagna'yı gör, ispanyol merdivenlerinin bulundupu "ispanyol meydanı".
Pantheon'u ve Piazza Navona'yı gör. Gece gitmiştim ben bunlara, Navona meydanı çok güzel bir meydan. Ortada bir çeşme, etrafı restoranlarla dolu, dikdörtgen bir meydan. Çeşmenin etrafında karikatür ve portre yapanlar göreceksin. Portreler 40 euro, karikatürler 10 euro civarı.
Piazza Venezia'yı da gör bence, hemen Corso caddesinin kolezyum bitişinde.
Piazza del Popolo, Popolo meydanı da çok güzel bir meydandı. Belki önemsiz bir meydan ama akşam orada canlı müzik dinlediğimden çok hoşuma gitmişti. Bir eleman gelip "stairway to heaven, hotel california, unforgiven" gibi klasikleri çalmaya başladıydı. Bu da Corso caddesinin öbür bitişinde.
Ben görmedim ama hayvanat bahçesine gidebilirsin.
Castel S. Angelo diye bir yer işaretlemişim haritaya, kanalın hemen yanında Vatikan tarafında bir yerde ama nere hatırlayamadım şu an.

Via cadde, piazza meydan demek diye biliyorum. Cadde, meydan, sokak isimleri köşelerdeki evlerin üstünde yazılı, o yüzden adres bulmak kolaydır.
  • adoramer3ku  (06.07.13 23:06:57 ~ 23:22:15) 
  • 102030  (07.07.13 00:13:05) 
tripadvisor'da bulabilirsin cevabını, offline olanı da indirip şehirdeyken kullanılabilir.


  • christopher nolan  (07.07.13 00:44:33) 
Fontana di Trevi yakınlarında sıra sıra dizili pizzacılar var. Kuyruk da olmuyor, çok güzeller. Tavsiye ederim. Aynı şekilde dondurmacılar da mevcut. Roma'nın dondurması meşhurdur, buralar gerçek Roma dondurması yapıyor mu emin değilim ama gerçekten güzel dondurma yaptıkları bir gerçek.

Şehir içinde kimse bilet sallamıyor bu arada. Metro ve otobüsle birçok yere gidilebiliyor ve bilet sorulmuyor.
  • gzg  (07.07.13 01:28:35) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.