[]

Photoshopta bi ayarı bozmuşum

ama hangi ayar bilmiyorum.

boyamaları üst üste yapıyor.

yani, diyelim ki zemini siyah olan bir bölgeyi paint bucket tool ile beyaza boyuyorsunuz: sonuç koyu gri.

alttaki renkleri eklediğimiz renklerle karıştırıyor yani.

layer optionstan color overlay yapıp boyadığımda ise bir sıkıntı yok. rengi direkt veriyor.

hangi ayarı bozmuş olabilirim?

 
ya layer opacity ya da paint bucket tool un üst kısımda çıkan menüsündeki opacity.


  • nilmiye  (06.07.13 12:52:24) 
yok hocam ilk onlara baktım zaten ama opacity veya fill sıkıntısı yok.


  • kamera motor  (06.07.13 12:56:39) 
üst menüdeki opacity'den olduğu konusunda ısrarcıyım


  • ekinoksah  (06.07.13 13:03:56) 
yok hayır %100 opacity.


  • kamera motor  (06.07.13 13:08:56) 
ben de fill ve opacity dicem ama dayak yemey de niyetim yok. brush in ozelligi olabilir mi acaba ? ya da botama.sekli diye bir ayar var miydi hatirlamadim. mesela sulu boya modu falan :)


  • sparkle kiddle  (06.07.13 13:18:46) 
ben de onları araştırıyorum ama hiçbir şey bulamadım henüz. paint bucklet tool'un ek bir özelliği falan gözükmüyor. birkaç gün öncesine kadar sıkıntı yoktu hey allah ya

edit: bu arada brushlarda falan sıkıntı yok. sıkıntı sadece paint bucket toolda
  • kamera motor  (06.07.13 13:22:11 ~ 13:22:30) 
ayarları resetle istersen
forums.adobe.com

  • efendy  (06.07.13 13:25:03) 
mode: multiply idi

onu screen olarak değiştirince sorun düzeldi. umarım bu henüz keşfetmediğim başka sorunlar çıkarmamıştır :)
  • kamera motor  (06.07.13 13:31:56) 
ah ben de tam multiply'dır demek üzereydim:)


  • goldentitan  (06.07.13 13:50:01) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.